Cukanje
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 954
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Cukanje
Že od nakupa mojega Forija imam občutek, da avto nekako cuka, če spustim gas med vožnjo. Torej - tisto motorno zaviranje ni tekoče, pač pa (še posebej takoj na začetku) nekako cukajoče. Ni močno, pa vendar me malo moti.
Še posebej opazim, ko kdaj peljem kakšno drugo kočijo, pa se vrnem na Forija.
Ko sem ga kupil (pred dvemi leti), so bile notri napačne svečke. Takrat je bilo precej podobno, le še občutno bolj izrazito, poleg tega se je pojavljalo tudi pri počasnem dodajanju gasa.
Kaj bi še lahko vplivalo na to? Injektorji?
Še posebej opazim, ko kdaj peljem kakšno drugo kočijo, pa se vrnem na Forija.
Ko sem ga kupil (pred dvemi leti), so bile notri napačne svečke. Takrat je bilo precej podobno, le še občutno bolj izrazito, poleg tega se je pojavljalo tudi pri počasnem dodajanju gasa.
Kaj bi še lahko vplivalo na to? Injektorji?
tut meni je začela impreza (2.0) cukati, recimo speljem na easy in tam med 2.000 in 2.500rpm cukne (kot da igubi moč) in nad 2.500 normalno vleče, to se dogaja zdaj par dni, svečke sem zamenjal cca 2 meseca nazaj
a je možno da bi bilo treba injektorje dat spucat, mogoče benz filter zamenjat...?
gledal sem stare teme, ampak nisem našel odgovora, vsem med vožnjo cuka, pri meni je samo na začetku in potem v redu
a je možno da bi bilo treba injektorje dat spucat, mogoče benz filter zamenjat...?
gledal sem stare teme, ampak nisem našel odgovora, vsem med vožnjo cuka, pri meni je samo na začetku in potem v redu
GF8
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
@birdy:
Ne, ni valovanje
Gre za pravo cukanje - kot omenja skyline.
Takšno cukanje je bilo kdaj posledica svečk (tudi pri meni, ko sem kupil avto). Sedaj so prave svečke (upam
), pa vseeno cuka. Bom povprašal kakšne Subaru mehanikarje. Sam najbolj sumim injektorje in filter za bencin - podobno kot skyline.
Je kar zoprno, ko se kdaj voziš počasnje, pa cuka.
Ne, ni valovanje
Gre za pravo cukanje - kot omenja skyline.
Takšno cukanje je bilo kdaj posledica svečk (tudi pri meni, ko sem kupil avto). Sedaj so prave svečke (upam
Je kar zoprno, ko se kdaj voziš počasnje, pa cuka.
- snetaskira
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 56
- Kraj: Kranj
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
V nekih navodilih za Forija vidim naslednje podatke pri "servisu" kablov:
Check for:
1) Damage to cords, deformation, burning or rust
formation of terminals
2) Resistance values of cords
Resistance value:
#1 cord: 5.6—10.6 kΩ
#2 cord: 7.3—13.7 kΩ
#3 cord: 5.9—11.1 kΩ
#4 cord: 7.3—13.7 kΩ
Nikjer pa ne najdem oznake kablov.
Spodnje velja za EJ201; za natančnejše podatke pošlji VIN; lahko tudi probaš z mojimi...
Cene so nemške, v €, pri nas so kabli 2x dražji (32€/komad).
http://freeweb.t-2.net/gorazdo/subaru/kabli_svecke.jpg
Cene so nemške, v €, pri nas so kabli 2x dražji (32€/komad).
http://freeweb.t-2.net/gorazdo/subaru/kabli_svecke.jpg
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Iztok, če te kaj potolaži, tudi moj cuka. Svečke so verjetno prave, saj je servisiran pri Maruclju. Je pa zadeva precej potencirana na plinu, čeprav sem letos na dopustu ugotovil, da cuka tudi na bencu, a manj. Pri plinarju sem nekaj pojamral, pa je nekaj štelal, a brez uspeha. Ker se mi ne da toliko ukvarjati s tem, sem se zaenkrat sprijaznil. Je pa bolj očitno pri majhnih hitrostih. Če boš kaj rešil s kabli, bi tudi mene zanimalo.
No, le toliko da veš, da (spet) nisi sam
.
No, le toliko da veš, da (spet) nisi sam
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Mene sedaj to bolj moti. Pa ne vem zakaj - ali se je kaj poslabšalo ali pa zato, ker sem nekaj kilometrov naredil z drugimi avtomobili.
Cukanje je pri meni najbolj opazno, če je vrtljajev manj (pa ne premalo - recimo pocuka tudi pri 85 v peti ali pri 60-70 v četrti), opazim tudi pri spustih, kjer recimo zavira le motor. Enostavno čutim, da ni tekoče, pač pa nekako cukajoče.
Še najbolj opazno pa je, če hočem voziti v počasni koloni - recimo v mestih. Človek bi dal v drugo in vozil, pa kaj ko cuka. Pospešuje takrat v redu, če pohodim pedal, nima pa rad, če držim pedal samo malo pritisnjen. Ampak kaj, če je promet ravno tako hiter. Nerodno.
Sporočim, če kaj ugotovim. Bom vprašal še Maruclja, ki ima več izkušenj.
Cukanje je pri meni najbolj opazno, če je vrtljajev manj (pa ne premalo - recimo pocuka tudi pri 85 v peti ali pri 60-70 v četrti), opazim tudi pri spustih, kjer recimo zavira le motor. Enostavno čutim, da ni tekoče, pač pa nekako cukajoče.
Še najbolj opazno pa je, če hočem voziti v počasni koloni - recimo v mestih. Človek bi dal v drugo in vozil, pa kaj ko cuka. Pospešuje takrat v redu, če pohodim pedal, nima pa rad, če držim pedal samo malo pritisnjen. Ampak kaj, če je promet ravno tako hiter. Nerodno.
Sporočim, če kaj ugotovim. Bom vprašal še Maruclja, ki ima več izkušenj.
He, he, nista najina avta zastonj dvojčka
. Sam bi težko bolj natančno opisal svoje cukanje.
Mi je pa zadnjič en subarujevec povedal, da v kolonah ponavadi vozi z reduktorjem. Tudi sam sem probal in zadeva dela ravno na toliko višjih vrtljajih, da cukanje ni več izrazito.
Ni rešitev, malo pomaga pa.
Mi je pa zadnjič en subarujevec povedal, da v kolonah ponavadi vozi z reduktorjem. Tudi sam sem probal in zadeva dela ravno na toliko višjih vrtljajih, da cukanje ni več izrazito.
Ni rešitev, malo pomaga pa.
hm.. po napisanem (zadnjih parih objavah) dvomim, da je problem v vžigu, kablih, svečkah...
ampak... v vztrajniku;
zakaj? preden sem na starem 2.2 menjal vztrajnik z lažjim so bile počasi vozeče kolone mačji kašelj.. prva,.. druga.. 1100 rpm.. pa je blo; ko sem ga zamenjal z lažjim so kolone postale nočna mora (no.. mal pretiravam); nemalokrat sem posegel po reduktorju.
ampak... v vztrajniku;
zakaj? preden sem na starem 2.2 menjal vztrajnik z lažjim so bile počasi vozeče kolone mačji kašelj.. prva,.. druga.. 1100 rpm.. pa je blo; ko sem ga zamenjal z lažjim so kolone postale nočna mora (no.. mal pretiravam); nemalokrat sem posegel po reduktorju.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
@gore: glede na to, da te najbolj moti, ko prešaltaš iz drugega avta, naj te najprej spomnem, da ima Fori obešen še en pogon, ki dodatno obremeni motor, lahko je tudi kak luftek kje v zglobu itd., to pač najbolj občutiš pri pospeševanju iz nizkih obratov, oziroma spuščanju gasa
@Gorazd: kaj bi se lahko zgodilo s stock vztrajnikom, da bi povzročal take znake kot lahka verzija na tvojem bivšem?
@Gorazd: kaj bi se lahko zgodilo s stock vztrajnikom, da bi povzročal take znake kot lahka verzija na tvojem bivšem?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost