Zavore

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4466
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Re: Zavore

Odgovor Avtor: danci1973 » 23. December 2022, 10:38

Če pa je težava dejansko v sami čeljusti, pa se da dobiti tudi komplet gumic za obnovo tega, dobijo pa se tudi batki - za nekaj več € se dobijo tudi takšni iz nerjavečega jekla.

Navsezanje pa se dobijo tudi kompletne obnovljene čeljusti.

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2904
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 23. December 2022, 11:02

Ko imaš enkrat razdrto, je najboljš menjat vse gumice in bate, sicer pri nekaterih modelih doat tečno za sestavljat, ampak se da :thup
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma
Prispevki: 592
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: SubaruLove » 24. December 2022, 13:15

Hvala vsem za odgovore!

Tole kar si poslal @nebivedu sigurno pride v poštev, bom sigurno naročila.. @aleks in @kamion hvala še za to pomembno informacijo, ker sem jaz enkrat ko sem menjala iskala mast doma in mi je oče rekel kar daj to, to je vseeno, in sem očitno dala napačno :wear
@Grizlyboy hvala za nasvet, a tokrat si res želim imeti novo in da se ne sprašujem več a bo spet zaštekalo..
@danci1973, @kamion in @LSlabe, tudi to je super vedet in če bom imela dovolj časa bom definitivno vse skupaj menjala..
Ker sem prepričana da je problem v tistih batkih, me pa zanima ta drugi del (na prejšnji moji objavi označen s 4), kamor se zapeljejo batki, če mogoče še njega menjam.. Se tudi to dobi obnovljeno?

Hvalaaaa :inl

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8747
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 24. December 2022, 21:06

Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: SubaruLove » 25. December 2022, 20:02

Supeeer, hvalaaaa!
kaj pa še ta del?
IMG_20221225_200043.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 25. December 2022, 20:56

a je skrivljen? ker ta del ponavadi nima problemov, bolj tisti kjer je bat, ki pritiska na zavorne ploščice, tisto se pa tudi dobi novo ali obnovljeno, pa tudi ni cena tako huda.
preveri na rezervniavtodelo24.si, so cene kar ugodne.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: SubaruLove » 25. December 2022, 22:20

Oki, ma mislila sem če ni kaj zamazano notri, vžgano, tam kjer te mali bateki drsijo.. Ampak če ponavadi ni kritično bom samo dobro spucala in upala na najboljše.. Tisto pa je že poslal danci1973 in kamion komplet za obnovo :reli

Super, hvala vam za vse! :inl

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 25. December 2022, 22:54

Jaz ponavadi vzamem sveder za kovino z enakim premerom kot je luknja in na roko parkrat zavrtim v luknjah kamor gredo batki. Ponavadi to vse sčisti, ker je sveder tudi oster in postrga vso svinjarijo stran. Potem pa namažem z mastjo in batke not porinem.

Ne vem pa če je dobro da bi na mašino povrtal s svedrom. Ker bi lahko kaj poškodoval al pa preveč povečal luknjo. To pa po moje ni dobro. Naj pa še kdo drug pove kaj o tem.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4466
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 26. December 2022, 08:08

Jaz uporabljam takšne žičnate krtače:

https://m.media-amazon.com/images/I/615 ... L1000_.jpg
Se mi pa zdi, da je glavna težava pri teh vodilih uporaba napačne masti, zaradi katere gumice 'nabreknejo' in se začnejo vodila zatikat (predvsem tisto, ki ima tudi na koncu gumico). Odkar se tega zavedam in uporabim primerno mast, s tem nimam več težav.

Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: SubaruLove » 26. December 2022, 18:13

@nebivedu to zveni super ideja, pa tudi raje ne bi na mašino vrtela.. In ta paket ščetk :inl že vem kaj bo moja rojstnodnevna želja :D se strinjam @danci1973 glede masti, ker pomoje sem ravno s tem zafrknila celo stvar :prsvr

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5496
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 28. December 2022, 21:10

Jaz sem tudi včasaih dajal notri grafitno mast, ker me je to nasral en izmed dolgoletnih serviserjev (tako da očitno stare mane - ki niso pravilne - še veljajo).
No potem sem kupil od ATE "bremzcylinderpaste" in mažem vse okoli zavor s tem. Razen hrbtišče ploščic mažem z barkovo mastjo v spreju in tudi ušesa zavornih ploščic ter sedišče, kamor pride tisti vmesni plehec ki ga imaš na sliki zgoraj. Bakrena mast preprečuje cviljenje.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: SubaruLove » 05. Januar 2023, 15:37

Odlično, en dan se usedem in naročim vse to.. Hvala vsem za pomoc!! Imam pa se eno ali dve vprasanji, ki nista za to temo.. Bom nasla primerno pa vprasam.

:top: :oops:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov