Hill holder
Hill holder
Zanima me, ce se da funkcijo hill holderja kako izklopiti, kadar bi ovirala. V mojem primeru pri foriju 2003.
Tako crto sem danes naredil, ko sem sprobaval en klanec ce ga fori zmore, pa sem raje ustavil ko je zacel zgubljati oprijem in sel rikverc. Ker nisem upal do konca spustiti bremze, je ves cas drzal hill holder.
Problem je tudi pri speljevanju v klanec dol, ce moras iti zelo pocasi in ne spustis bremze...
Tako crto sem danes naredil, ko sem sprobaval en klanec ce ga fori zmore, pa sem raje ustavil ko je zacel zgubljati oprijem in sel rikverc. Ker nisem upal do konca spustiti bremze, je ves cas drzal hill holder.
Problem je tudi pri speljevanju v klanec dol, ce moras iti zelo pocasi in ne spustis bremze...
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Re: Hill holder
Daj v nevtralno in spusti sklopko, pa bo spustil hill holder.
Drugače pa narediš takole: (Slika izposojena iz: https://www.subaruforester.org/threads/ ... st-7412547 )
Drugače pa narediš takole: (Slika izposojena iz: https://www.subaruforester.org/threads/ ... st-7412547 )
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Ps: Offtopic - kaj bi dal da bi imel v 2006 outbacku hill holder .................. sem se v 1998 legacyju kar malo razvadil (pa sem še iz tiste generacije ko so nas v avtošoli učili s sklopko speljevati v klanec
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
Sej hill holder dela samo kadar je avto obrnjen navzgor, al je pri novejših kaj drugače 
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Ko jebe grabi tud navzdol

Če prav razumem je šel vzvratno po klancu navzdol.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Tole z vezicam bo za sprobat 
Ja, tudi navzdol grabi...
Sem sel vzvratno tukaj dol ja, sem sicer presaltal v rikverc ampak nikoli nisem do konca spustil sklopke in bremze ker bi bil prehitro spodaj
Ja, tudi navzdol grabi...
Sem sel vzvratno tukaj dol ja, sem sicer presaltal v rikverc ampak nikoli nisem do konca spustil sklopke in bremze ker bi bil prehitro spodaj
Potem bi dal pa v ler in spustil sklopko, da ne bi delal škode 
Kako se pa imenuje asistenčni sistem (npr. Toyota Landcruiser), ki pomaga pri vožnji navzdol po terenu,pritisneš tipko, da ga zavira in naravnava pod breg. To ni isto kot hillholder ali pač?
ignorance is bliss
Hill descent control oz. pomoč pri spustu, ki je ponavadi povezan s crawl control.
Hill descent control ima stari freelander ze od zacetka, torej vec kot 20 let. Odlicno deluje po poledenelem bregu pri spustu. Avtomatsko vzdrzuje mislim da 7 km/h - ravno prav, sam zavira kolesa po potrebi. Skoda,da nima se subaru kaj takega. Super zadeva.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4469
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
A nima (dovolj nov) X-mode tudi te funkcionalnosti?
Ja, ima.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Men je zacel stekat in po tistem, ko je zeni pocakal (ostal zabremzan) v mariboru pri semaforju sem ga potem odklopil kar pri pedalu v kabiniKristof napisal/-a: ↑14. April 2020, 17:47Zanima me, ce se da funkcijo hill holderja kako izklopiti, kadar bi ovirala. V mojem primeru pri foriju 2003.
20200414_151801.jpg
A je ze kdo popravljal hill holder? Razdret, nova tesnila,.. in nazaj zlozit
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov