Dodatki motornim oljem in gorivu
Dodatki motornim oljem in gorivu
Pozdravljeni
Glede na to, da imate nekateri tukaj ogromno izkušenj s tovrstnimi zadevami, me zanima vaše mnenje glede dodatkov za motorno olje in gorivo.
Na spletu se najde ogromno trditev ZA, kakor tudi PROTI, s tem da so tiste ZA še najbolj mnenja uporabnikov samih, tiste PROTI pa se sklicujejo na "neodvisne profi" teste, ki najdejo celo nekaj slabosti teh dodatkov, ter nič koristi....
Torej....vaše izkušnje....
lep pozdrav
Glede na to, da imate nekateri tukaj ogromno izkušenj s tovrstnimi zadevami, me zanima vaše mnenje glede dodatkov za motorno olje in gorivo.
Na spletu se najde ogromno trditev ZA, kakor tudi PROTI, s tem da so tiste ZA še najbolj mnenja uporabnikov samih, tiste PROTI pa se sklicujejo na "neodvisne profi" teste, ki najdejo celo nekaj slabosti teh dodatkov, ter nič koristi....
Torej....vaše izkušnje....
lep pozdrav
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Re: Dodatki motornim oljem in gorivu
Mislm da je enkrat nedko na tem forumu napisu, da dokler te neč ne zejb.ava nč notr zlivat 
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...
To tudi mene zanima...
Preventivno kaj dodati, ne bi škodilo (diesel, sobe), če bi bilo res koristno. Potem ko te začne zaj.... je ponavadi že prepozno.
Preventivno kaj dodati, ne bi škodilo (diesel, sobe), če bi bilo res koristno. Potem ko te začne zaj.... je ponavadi že prepozno.
Kaj pa če te po dodatku začne zajebavat? 
Točno zato vprašanje na forumu 
Jaz sem enkrat vlil enega od teh dodatkov v motorno olje; po 300 km sem z grozo ugotovil, da se mi delajo "kepice" na palčki; nemudoma zlil ven in zamenjal z novim oljem (brez dodatkov);
Žal se ne spomnim katero filmo sem uporabil; morda je bil STP (nisem 100%).
Priporočam redne menjave olja in filtrov na 10-15.000 km. Ob normalni uporabi nima kej bit.
Žal se ne spomnim katero filmo sem uporabil; morda je bil STP (nisem 100%).
Priporočam redne menjave olja in filtrov na 10-15.000 km. Ob normalni uporabi nima kej bit.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Octane booster se načeloma lahko uporablja. Dobra rešitev za nas z Bobdrivom ,ki imamo samo mapo za 100 oktanov in je pametno voziti s sabo kšn booster v prtlažniku za vsak slučaj.
Meni se je včasih zdelo sila fino, ko je bil zraven 5 litrske motul kantice še promocijsko STP dodatek za čiščenje injektorjev. Po vsaki menjavi olja se mi je zdelo da mi je zadeva res fino očistila injekotrje in da avto lepše teče. No ko tega niso več prilagali se mi je tudi po vsaki menjavi olja zdelo da avto lepše teče, tko da zgleda da je bilo samo subjektivno.
Jaz sem bil pred leti, ko sem vlil v motor VW Hrošča nek dodatek (mislim, da je bil Scorpion al nekaj takega) prijetno presenečen. Obrati motorja so poskočili za celih 200 ne da bi karkoli pipal. Ne spomnim se katero olje sem uporabljal, ampak kot kaže se je trenje zmanjšalo.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Zanimivo branje:
http://www.brick-yard.co.uk/forum/addin ... page1.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.brick-yard.co.uk/forum/addin ... page1.html" onclick="window.open(this.href);return false;
No tole bom pa defenitivno poskusil.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov