K: Zadnji amortizerji za Forester 03
Pravila foruma
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
- Andrej Vončina
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 86
- Kraj: Žiri
K: Zadnji amortizerji za Forester 03
Kje se splača nabavit zadnje amortizerje za Foresterja letnik 2003. Vzev bi kar navadne in ne samoizravnalne, torej rabim komplet z vzmetmi. Rabljenih verjetno ni pametno kupvat?
Hvala za odgovore in nasvete...
Hvala za odgovore in nasvete...
4X4 more bit!
Re: K: Zadnji amortizerji za Forester 03
Če že kupuješ, dodaj še nekaj evrov več, pa vzami heavy duty vzmeti in kayaba amortizerje brez nastavitve višine.
Se pozna, če kaj več pelješ v prtljažniku, ko avto ne postane gliser. Z navadnimi amortizerji se je meni avto pri 390kg (5x 40kg peska in 6x 25kg cementa) v prtljažniku posedel skoraj do konca (nekje 8cm) , pri heavy duty vzmeteh pa se posede za slabe 4cm.
Avto je stal na istem mestu in sem ga slikal, ko je bil naložen, ter potem, ko sem ga spraznil.
Se pozna, če kaj več pelješ v prtljažniku, ko avto ne postane gliser. Z navadnimi amortizerji se je meni avto pri 390kg (5x 40kg peska in 6x 25kg cementa) v prtljažniku posedel skoraj do konca (nekje 8cm) , pri heavy duty vzmeteh pa se posede za slabe 4cm.
Avto je stal na istem mestu in sem ga slikal, ko je bil naložen, ter potem, ko sem ga spraznil.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Jaz sem dobil to povezavo na netu iz GB. (ko jih bom potreboval jih bom kar tukaj nabavil)
http://www.pedders.co.uk/subaru-foreste ... 538557.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Mislim, da obstaja zastopnik (pozabil ime) tudi v Sloveniji, cena okoli 450€.
LP
http://www.pedders.co.uk/subaru-foreste ... 538557.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Mislim, da obstaja zastopnik (pozabil ime) tudi v Sloveniji, cena okoli 450€.
LP
Cena pa ni ugodna.
Amortizerji Kayaba so nekje okoli 80 evrov na komad
fedry pa so 49 evrov na komad (65 evrov heavy duty).
To je potem skupaj 260 evrov(290 če HD vzameš).
Amortizerji Kayaba so nekje okoli 80 evrov na komad
fedry pa so 49 evrov na komad (65 evrov heavy duty).
To je potem skupaj 260 evrov(290 če HD vzameš).
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- Andrej Vončina
- Uporabnik foruma
4X4 more bit!
Najbolje pa če se na uporabnika Danči obrneš, če lahko kaj popusta zrihta. Mislim, da jih je on vzel v ADEL (bivši a-net)
- Andrej Vončina
- Uporabnik foruma
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Proizvejalec je Lesjöfors, kataloško številko si lahko poiščeš na http://webshoppilot.tecdoc.net/lesjofors/home.jsp (ojačane vzmeti imenujejo 'reinforced').
Jaz sem jih preko znanca naročil na Adel-u - on tam precej kupuje in dobi nek popust, ne vem pa, kolikšen. Je pa treba kak teden ali dva počakat, ker tega nimajo na zalogi.
Jaz sem jih preko znanca naročil na Adel-u - on tam precej kupuje in dobi nek popust, ne vem pa, kolikšen. Je pa treba kak teden ali dva počakat, ker tega nimajo na zalogi.
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
@nebivedu
Kok maš dolgo vaservago?
Kok maš dolgo vaservago?
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
Nekih 75 ali 76 cm
zadnje čase je na forumu kar pogosta debata okoli samonastavljivih zadnjih amortizerjih na Foresterju.
imam model SG 2.0x letnik 2003 s takimi amortizerji in zadnje čase opažam, da počasi izgubljajo. Avto se zadaj poseda in tudi med vožnjo ne več dvigne zadka na pravo višino.
Tukaj je potekala debata o nadomestitvi z navadnimi in montaži HD vzmeti.
Zanimata me dve stvari:
1. ali je kdo tako prijazen, da še enkrat (če je bilo že kdaj objavljeno) navede znamko in po možnosti tip ali kataloško številko nadomestnih amortizerjev in vzmeti.
2. ali je potrebno ob nadomestitvi zamenjati tudi ležišče (gumo) kjer je amortizer pritrjen na karoserijo.
Hvala
lep pozdrav
imam model SG 2.0x letnik 2003 s takimi amortizerji in zadnje čase opažam, da počasi izgubljajo. Avto se zadaj poseda in tudi med vožnjo ne več dvigne zadka na pravo višino.
Tukaj je potekala debata o nadomestitvi z navadnimi in montaži HD vzmeti.
Zanimata me dve stvari:
1. ali je kdo tako prijazen, da še enkrat (če je bilo že kdaj objavljeno) navede znamko in po možnosti tip ali kataloško številko nadomestnih amortizerjev in vzmeti.
2. ali je potrebno ob nadomestitvi zamenjati tudi ležišče (gumo) kjer je amortizer pritrjen na karoserijo.
Hvala
lep pozdrav
Ali za SG forester tudi obstajajo heavy duty vzmeri od LESJÖFORS
Kolikor sem zasledil pri online prodajalcih imajo samo za SF foresterja?
Kolikor sem zasledil pri online prodajalcih imajo samo za SF foresterja?
Ja, obstajajo.
4288336 - navadna verzija
4288342 - Reinforced Version
4288336 - navadna verzija
4288342 - Reinforced Version
Tudi na rezervniavtodeli24.si jih dobiš
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost