K: strešni nosilci Outback 2016

Prodaja in nakup rezervnih delov, dodatne opreme, avtoakustike in druge opreme za vozila.
Pravila foruma

· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)

· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.

Odgovori
Lisica
Novinec
Prispevki: 5

K: strešni nosilci Outback 2016

Odgovor Avtor: Lisica » 30. Maj 2025, 18:38

Živjo!

Kupim strešne nosilce za Outback 2016, najraje v srebrni barvi.
Zadovoljna bom že z informacijo kateri modeli sploh pašejo na mojo streho? Od znamke Menabo menda nič 🤷‍♀️
Hvala

T-Man
Uporabnik foruma
Prispevki: 81
Kraj: Kamnik

Re: K: strešni nosilci Outback 2016

Odgovor Avtor: T-Man » 30. Maj 2025, 20:36

Jaz kaj drugega kot Thule ne bi niti gledal. Na uradni strani poiščeš svoj model avta in ti vrže ven vse kar potrebuješ oz. je kompatibilno z avtom.

https://www.thule.com/en-si/roof-rack/car-roof-racks

Potem pa kupiš novo ali pač rabljeno na bolhi...

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2560
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 31. Maj 2025, 08:16

jaz sicer imam menabo nosilce, iz lidla. sama prečka v resnici ni tak drek kot bi eni tukaj radi prikazali. podmazovat moraš mehanizne in ključavnico, drugače res zašteka ko hočeš dol pobrat, to je velika slabost. štange same niso tako švoh (res pa to ni thule). za toliko kolikor moji strešne sani sploh nesejo (75 kg) pa so popolnoma dovolj. cena pa cca. 1/4 v primerjavi s thule. za vstavne matice se moraš malo sam znajt če bi rad kaj svojega gor privil, ker niso v paketu s prečkami, in bi moral naročit iz italije. tukaj ima thule velikansko prednost, ker dobiš vse pri peter šport, in včasih celo na bolhi. če pa sam najdeš pravo velikost vstavnih matic za svojo menabo prečko, jih je pol kile za dva evra na aliexpress.
druga slabost menabo prečk je da žvižgajo precej glasno ko greš čez 90. baje se to popravi z nekaj daktejpa na konicah, probal pa nisem (nasvet je šudr-ov). tretja slabost - dodatne opreme razen kufrov v sloveniji praktično ni, vse italija. thule ima vse kar si zmisliš, tudi pri nas.

če si "on a budget" je lidl-menabo čisto v redu.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2560
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 31. Maj 2025, 08:48

https://www.bartog.si/ShowImage.ashx?sr ... =800&h=800 Jaz imam tele menabo brio alu, samo da so v lidlovi škatli bile okrog 25 eur (pri Bartog je to skor 80 eur naprodaj kot Menabo). Če tole kupuješ po redni ceni kot je pri Bartog, se ti resnično bolj splača pogledat za rabljene Thule pri Peter šport, nisem si mislil da je to tako drago kot original Menabo ...
Torej, se posiplem s pepelom. Original menabo se ne splača. Če jih dobiš v Lidlu, OK.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost