Nakup Impreze

Oglasi in mnenja uporabnikov o nakupu in prodaji vozil
Pravila foruma

· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)

· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.

Odgovori
kucelj
Novinec
Prispevki: 9

Nakup Impreze

Odgovor Avtor: kucelj » 17. Januar 2013, 17:16

Živio,
Sem nov in prosim za nasvet.
Ogledujem si imprezo 4WD in me zanimajo mnenja mnenja ljudi, ki tak avto poznajo (so ga imeli ali ga imajo)

Vsem najlepša hvala.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6860059&show=1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6867407&show=1" onclick="window.open(this.href);return false;

jobi
Uporabnik foruma
Prispevki: 74
Kraj: Idrija je blizu

Re: Nakup Impreze

Odgovor Avtor: jobi » 17. Januar 2013, 22:25

Odvisno za kakšne namene avto kupuješ.Če si doma v hribih kot jaz je odličen avto. :) Jaz sem se danes poslovil od prejšnje.

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 17. Januar 2013, 22:45

Načeloma zanesljiv avto, poraba pri mešani vožnji 8-9 litrov (moja najnižja je bila 7.3, avtocesta do 120 km/h), pospeški niso ravno brutalni, nevzdržno slabi pa tudi ne. Ne vem kaj bi ti še drugega povedal, če te še kaj zanima povej ;-)
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)

kucelj
Novinec

Odgovor Avtor: kucelj » 17. Januar 2013, 22:51

Živio,

Seveda me zanima. Morda bom bleknil neumno vprašanje za poznavalce vendar, zanima me razlika ker pri nekaterih napišejeo +reduktor in če so slike notranjosti sem opazil dodatni vzvod. Slučajno to pomeni da ima avto hitre in počasne brzine. Prosim za razlago.

Hvala.

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 17. Januar 2013, 23:07

Tako je, subaru karavani (limuzine ne!) imajo reduktor, ki se, kot si sam ugotovil, vkljaplja s pomočjo ročke, ki je levo od ročne. Prekljapljaš lahko med vožnjo s pomočjo sklopke, prestavno razmerje pa skrajša za pribl. tretjino. Nam je prodajalec svetoval da se uporablja samo do okoli 50 km/h, ampak v navodilih naj ne bi nič pisalo, in še tudi nisem slišal da bi ga komu uspelo uničiti. Jaz ga ponavadi tako ali tako uporabljam samo do vključno 3. prestave, ker naprej niti ni potrebe, pa še tulit začne.
Če še slučajno ne veš, imajo impreze stalen štirikolesni pogon v razmerju 50:50 spredaj/zadaj ;-)
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)

kucelj
Novinec

Odgovor Avtor: kucelj » 17. Januar 2013, 23:24

Več ko mi razlagate več me zanima. Namen uporabe je predvsem vožnja po zasneženi cesti pozmi (glavni razlog nakupa), vendar se mi vedno bolj dozdeva da me bo prijelo za kaj več. Kaj je v takem primeru bolj uporabno z ali brez reduktorja (ni mi toliko pomembno ali je sedan ali karavan ker imamo enoprostorca za družinske vožnje) in seveda 1,6 ali 1,8.

V hrbih nad vasjo kjer sedaj stanujemo trenutno snežiiiiii in se mi kar sline cedijo.

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 17. Januar 2013, 23:44

Vsekakor je bolje z reduktorjem kot brez :.sup Glede prostornine je seveda bolje da je več, ampak bi moralo biti tudi 1.6 dosti.... no ja, odvisno kaj misliš z vožnjo po snegu :mrgreen: Če je to predvsem vožnja pošrek je itak najbolje 2.0turbo, ampak se da tudi s švohnejšo. Za navadno vožnjo ali ritje v hrib pa so močnejše v minimalni prednosti, ker ti bo prej zmanjkalo oprijema/oddaljenosti od tal, kot pa zadušilo motor. Pa še precej večjo izbiro imaš 1.6 imprez od 1.8/2.0 ;-)

kucelj
Novinec

Odgovor Avtor: kucelj » 18. Januar 2013, 08:51

Na začetku sem dal dve povezavi za avtomobila, katera se zanimam. Vesel bi bil kakšnega namiga če kdo pozna katerega od njih, in prilagam še eno povezavo, vendar se mi ta zdi nekam poceni.
Hvala vsem.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6608185&show=1" onclick="window.open(this.href);return false;

jobi
Uporabnik foruma
Prispevki: 74
Kraj: Idrija je blizu

Odgovor Avtor: jobi » 18. Januar 2013, 09:17

Ta rdeča ima reduktor bela ne. Una zadnja pa je predraga za ta letnik.

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 18. Januar 2013, 09:22

Zadnja je v mojem kraju. Če te res zanima pohvej pa grem pogledat.
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...

kucelj
Novinec

Odgovor Avtor: kucelj » 18. Januar 2013, 10:29

strojnik005, zelo bi bil vesel :D, če si lahko v naslednjih dneh vzameš čas in pogledaš kaj je na stvari in seveda na koncu mnenje. Dolžan ti bom veliko uslugo :-pivo :-f .

kucelj
Novinec

Odgovor Avtor: kucelj » 22. Januar 2013, 15:02

Slučajno sem videl foresterja v zelo blizu za pogledat. Seveda sem šel in mi je elo zanimiv. Moj namen je sicer bil impreza 1.6, vseeno pa če lahko kdo pojasni razlike (vožnja, odzivnost, poraba, ostalo)

zelo bi bil vesel kakšnega mnenja.

kucelj
Novinec

Odgovor Avtor: kucelj » 22. Januar 2013, 15:04

pozabil na link

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6867123&show=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov