Nakup avta (mogoče tudi tujina)
Pravila foruma
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
Nakup avta (mogoče tudi tujina)
Torej, mal me zanima nakup avta v nemčiji/tujini.
Če je cena tam 1000€, koliko te potem pride avto, da zrihtaš vse papirje pa to?
tale je zanimiv:
Mobile.de
drugače pa gledam avte okol 5000€, predvsem pa bi rad enega terenca/pick-up-a, sam kolikor gledam so vsi dragi, razen kakšni starih... Nissan Terrano mi je tud zanimiv! Sam mi ni tok všeč (tist letnik, k je dosegljiv)... Forester mi je prenizek, pa tud ne dobiš ga za ta dnar...
Kaj bi pa vi kej priporočili, karkoli...?
tale je zanimiv:
Mobile.de
drugače pa gledam avte okol 5000€, predvsem pa bi rad enega terenca/pick-up-a, sam kolikor gledam so vsi dragi, razen kakšni starih... Nissan Terrano mi je tud zanimiv! Sam mi ni tok všeč (tist letnik, k je dosegljiv)... Forester mi je prenizek, pa tud ne dobiš ga za ta dnar...
ah, sedežev vsaj za 4 (terrano jih ima 7!), prtlažnik, hja, pač čimvečji, sam vem da en jimny recimo dost placa nima! dobro bi bilo, če bi se dalo ob podrtih zadnjih sedežih spat zadaj!
Motor.... če je opcija diesel, okol 100KM... sam diesli so tud dražji!
Lahko bencinar poraba okol 10 bi preživel - če zdej ob večji...
Motor.... če je opcija diesel, okol 100KM... sam diesli so tud dražji!
Lahko bencinar poraba okol 10 bi preživel - če zdej ob večji...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4466
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: Nakup avta (mogoče tudi tujina)
Vseh stroškov sem jaz imel cca. 610€ - to je brez DMV in okoljske dajatve, saj mi je te davkarija vrnila (čeprav tega še nisem unovčil).msenjur napisal/-a:Torej, mal me zanima nakup avta v nemčiji/tujini.
D.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4466
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Nimam pojma. Jaz sem šel na DURS, tam so mi izračunali oboje in oboje sem tudi plačal.msenjur napisal/-a:zakaj ti bi pa to povrnili?
Nakar sem čez nekaj časa dobil nazaj dopis, da sem to preplačal (celoten znesek DMV in okoljske takse) in da imam sedaj pri njih to v dobrem.
Nisem pa še šel tja, da bi ugotovil, kako in zakaj...
D.
Re: Nakup avta (mogoče tudi tujina)
Računati moraš 14-dnevne ali mesečne nemške carinske tablice (150 oziroma 180 €), če je avto kupljen privat uveritev pogodbe 20 €, pri nas potem DMV (za tako ceno avta plačaš 1.4%), homologacijo okrog 100 € potem pa zavarovanje in registracijo.msenjur napisal/-a:Torej, mal me zanima nakup avta v nemčiji/tujini.
tale je zanimiv:
Mobile.de
Zraven prištej še stroške poti in je
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost