Oglasi vozil Subaru pri nas in tujini no.5
Pravila foruma
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
Re: Oglasi vozil Subaru pri nas in tujini no.5
Mah tekoči stroški za STI/Micko niso tako hudi.
Npr. za mojo Micko:
V enem letu sm naredu 5600 km kar je bilo za 1100€ bencija,povprečje imam 14l/100km a naj poudarim, da se da tako z Micko kot STIko zlezt na 7l na relaciji (na izletih imam povprečje 13l pa tiščim vse ovinke kukr avto da).
Registracija in zavarovanje nanese 600€
Gume so v pogostih dimenzijah 225,235/45 17,225235/40 18 in dobiš dober komplet za cca 400€......ki ob zmerni vožnji zdržijo 4 sezone (200€ na leto).
Servis na pol leta nanese 100€ (manj pri STIki,malo več pri micki)
Ploščice in diski bodo pri zmerni vožnji držale 40k spredaj in 80k zadaj (za 600 € dobiš dober set)......max 100€ na leto.
Se pravi,da te stane leto stroja 2,4k €..........verjetno 2.0 NA nanese nekje vsaj 1,5- 1,8k.
Torej za razliko 700€ vživaš v vsakem prevoženem kilometru (in pri tem ne šparaš pri serviseranju)
........no v mojem primeru je problem, da je šlo 11k za tuning :sh
Npr. za mojo Micko:
V enem letu sm naredu 5600 km kar je bilo za 1100€ bencija,povprečje imam 14l/100km a naj poudarim, da se da tako z Micko kot STIko zlezt na 7l na relaciji (na izletih imam povprečje 13l pa tiščim vse ovinke kukr avto da).
Registracija in zavarovanje nanese 600€
Gume so v pogostih dimenzijah 225,235/45 17,225235/40 18 in dobiš dober komplet za cca 400€......ki ob zmerni vožnji zdržijo 4 sezone (200€ na leto).
Servis na pol leta nanese 100€ (manj pri STIki,malo več pri micki)
Ploščice in diski bodo pri zmerni vožnji držale 40k spredaj in 80k zadaj (za 600 € dobiš dober set)......max 100€ na leto.
Se pravi,da te stane leto stroja 2,4k €..........verjetno 2.0 NA nanese nekje vsaj 1,5- 1,8k.
Torej za razliko 700€ vživaš v vsakem prevoženem kilometru (in pri tem ne šparaš pri serviseranju)
........no v mojem primeru je problem, da je šlo 11k za tuning :sh
Ne rabim 2eh turbo subarujev domaurbancebulj napisal/-a:Ja kje pa je ovira?
Gremo denar v tošl pa gas o avto.
:.sup
Imam že wrx-o 4 leta, stroški so mi znani in niso tako pretirani (res je da avto ne rabim vsak dan).max napisal/-a:Točno ... vsi bi, samo ko je treba šuške na mizo vržt pa ni nobenga več. Takšno zverino je treba tudi vzdževati in tankati ...
Nimam kulija, da bi se podpisal.
Sm pozabu dodati, da bi bilo zanimivo vidit tekoče strške za kaj približno enako hitrega npr. 911, m3 ali pa kak AMG :.sup
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Hudirja, sem mislu, da je dražje tole boostanje naokrog. :mrgreen: 
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
Samo zmerno boostanje res ni drago. Če greš pa vsak mesec na raceland, ne zamudiš slaloma, obiščeš kak dragrace in vzdržuješ tako kot je treba, redno preverjaš loge da vsi senzorji delajo tako kot je treba, da so gewinde top, bremze pripravljene na akcijo s kvalitetnimi ploščicami, gume vedno sveže, sklopka kot mora bit, da vse dela ampak ne na ravni 10 let starega avta pač pa na ravni novega, pol se pa nabere u 3pm, da po moje tud z jurjem na mesc v sezoni težko poflikaš.Kristijan napisal/-a:Hudirja, sem mislu, da je dražje tole boostanje naokrog. :mrgreen:
jest bi takoj zamenjal za bmw, sam naredim 50000 na let, za drugi avto mam pa spačka,
saj vem da ni isto(imel gt-jko za vsak dan), ampak vsakič dobiš nasmeh , ko greš v ovinek pod kotom 45 stopinj,za dva hobija pa ni cajta, ker nekaj ga moraš pa posvetiti družini. Ampak nekaj možnosti pa je, da si jo omislim.
saj vem da ni isto(imel gt-jko za vsak dan), ampak vsakič dobiš nasmeh , ko greš v ovinek pod kotom 45 stopinj,za dva hobija pa ni cajta, ker nekaj ga moraš pa posvetiti družini. Ampak nekaj možnosti pa je, da si jo omislim.
važn da je bokser, spaček subaru ali kaj drugega
Ja sej, jaz imam tudi enega stroja za "vikende" (sicer druge pasme), za družinski avto, ki se vozi vsak dan bi bilo pa kaj takšnega kar malce prehudo. 
Ja seveda.......sm samo hotu obrazložit, da tekoči stroški niso tak baubau pri teh petardah :.sup
Kot je Primož omenu pa stroški lahko kaj hitro poskočijo (samo je tudi zabava na višjem nivoju) ob obiskovanju raznih trackdayov ipd........Raceland sm naračunu,da me stane 400 Eur (100 eur benz in štartnina, 200 Eur gume, 100 eur amortizacija) ,Grobnik je verjetno bolj na 600-700.
Po drugi strani pa vrednost vozila ne pada oz zna celo rast (v primeru,da kupiš tapravi model).
Vsekakor se mi zdi več kot 10k km letno škoda takega avta.
Kot je Primož omenu pa stroški lahko kaj hitro poskočijo (samo je tudi zabava na višjem nivoju) ob obiskovanju raznih trackdayov ipd........Raceland sm naračunu,da me stane 400 Eur (100 eur benz in štartnina, 200 Eur gume, 100 eur amortizacija) ,Grobnik je verjetno bolj na 600-700.
Po drugi strani pa vrednost vozila ne pada oz zna celo rast (v primeru,da kupiš tapravi model).
Vsekakor se mi zdi več kot 10k km letno škoda takega avta.
- impreza911
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1369
- Kraj: Gornja Radgona
kako pa je kaj z generalkami? Na koliko km se jih dela?
Subaru Impreza RS
Odvisno od režima vožnje.
Ob konkretni vožnji 100k km (strošek cca 1k - 1,5k Eur)........z penzionističnim tempom (pač normalno vožnjo) bi pa verjetno zadeve delovale tako dolkgo kot ostali NA Subaruji :.sup
......tega noben ne dela na kilometre pač pa samo ob ribnci (oz ko se dela kake nadgradnje motorja).....
Ob konkretni vožnji 100k km (strošek cca 1k - 1,5k Eur)........z penzionističnim tempom (pač normalno vožnjo) bi pa verjetno zadeve delovale tako dolkgo kot ostali NA Subaruji :.sup
......tega noben ne dela na kilometre pač pa samo ob ribnci (oz ko se dela kake nadgradnje motorja).....
Za vsakdanjo vožnjo so bolj primerni NA bencinski motorji, za veliko km letno celo dizel.
Ja 5600km (ok malce manj) jaz delam z obema avtoma na mesec, ne na leto...Z tistim, ki ga bolj matram naredim ~3000 z drugim pa še kazga jurja na mesec. S tem da sem v septembru naredil z tistim ki ga manj matram 3000km v 14 dneh. Če bi mel zverino bi te kilometre delala zverina. Kar pomeni, da bi moral skoraj v mesečni ravni delat redni servis......Kristijan napisal/-a:Hudirja, sem mislu, da je dražje tole boostanje naokrog. :mrgreen:
Če bi hotel delat 6k na leto, bi moral imet tri avte
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Z ženo imava tri avte, od tega dva recimo da požeruha (po današnjih standardih), samo se z obema skupaj dela do 10k letno. 
Ma kaj je to trenutek slabosti ali "farbnblind" http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=10160343&show=2" onclick="window.open(this.href);return false; 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov