Avto net oglaski

Oglasi in mnenja uporabnikov o nakupu in prodaji vozil
Pravila foruma

· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)

· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.

Zaklenjeno
Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 21. September 2008, 19:48

Gorazd, če ve kaj naj išče, pol ga bo najdu... Če se mu sanja ne kaj in kako, ga ne bo...

Uporabniški avatar
dokc
Uporabnik foruma
Prispevki: 89
Kraj: Trzin

Odgovor Avtor: dokc » 21. September 2008, 20:11

res je, da ga na pogled ne bi našel, da pa je zelo udobna stvar vem iz legija ;-)

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma
Prispevki: 295
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: benko » 21. September 2008, 21:18

dokc napisal/-a:Kako pa se sliši / čuti zglobe?
Da jih čutš na volanu, morjo bit že kr fajn zdelani. :shock: Sicer pa ob zavijanju slišiš klikanje tam pri kolesih; včasih pravilno (to je sicer dokaj normalno pri sprednjih, če volan obrneš do konca vstran, ne pa pri manjših kotih), pogosteje pa v nepravilnem ritmu. Mene še najbolj spominja na nekoga, k zlo naglas opleta s pletilkam za štrikat, ;-)

Lažje jih je slišat, ko se enkrat ogrejejo (pa tud nasploh je lažje preverjat avto, če začneš s hladnim pol pa primerjaš z ogretim na delovno temperaturo).
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 21. September 2008, 22:01

benko napisal/-a:
dokc napisal/-a:Zarad hill-holderja zna bit sklopka pri teh kilometrih že precej zmartrana.
Čisto tako mimo grede me zanima, kako in zakaj bi hill-holder 'slabo' vplivan na sklopko? :?
NoFEAR napisal/-a: Nekdo je enkrat na forum napisal da ga turbaki nimajo zarad hidravlične sklopke - zgleda da ni čist tako...
Moj 1999 2.5 Legacy ima hidravlično sklopko in hill-holder, tako da hidravlična sklopka sama po sebi verjetno ni 'ovira' za hill-holder.

D.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 21. September 2008, 22:17

NoFEAR napisal/-a:Gorazd, če ve kaj naj išče, pol ga bo najdu... Če se mu sanja ne kaj in kako, ga ne bo...
A ni najbolj opazna razlika na zavornem cilindru, se mi zdi, da je ena cevka več zaradi hillholderja, če se prav spomnem iz mojega bivšeha Legija?

Dokc upam, da ga boš kupil, da me bo nehalo mikat. :-P

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: benko » 22. September 2008, 01:40

danci1973 napisal/-a:Čisto tako mimo grede me zanima, kako in zakaj bi hill-holder 'slabo' vplivan na sklopko? :?
Zavora pri hill-holderju popusti, ko spustiš sklopko, kar celi mehaniki pove, da češ speljat. V teoriji je stvar podobna, kot če bi v klancu vsakič speljal z ročno, v praksi pa žal zna bit še clo mal slabša, ko če bi zmer speljeval z drsečo sklopko - sploh pr mestni vožnji, kjer maš v kratkem času cel kup postankov, obračanj, parkiranj, itd. Če v tretjini teh primerov teren maaaal visi navzgor, smo že na hill-holderju, in če ga ne znaš uporabljat pravilno, v vseh teh primerih tudi po nepotrebnem kuriš sklopko. Posledica je seveda večja obraba.

Ne me razumet narobe - hill-holder se mi zdi super stvar, če se ga navadiš pravilno uporabljat, kar pa pomeni, da ga znaš približno podobno podzavestno, kot znaš prestavit iz tretje v četrto, tudi namenoma izklopit, kadar ga ne rabiš.

Mogoče bo kdo znal razložit tud boljš. :oops: ;-)
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: benko » 22. September 2008, 08:09

benko napisal/-a:...če ga ne znaš uporabljat pravilno, v vseh teh primerih tudi po nepotrebnem kuriš sklopko. Posledica je seveda večja obraba.
Če povem še mal drugač, včer sm bil zgleda že preveč zaspan... :oops: Preden HH čist spusti, je ena vmesna faza, ko sklopka že konkretno grabi, zavore pa tud še na polno grizejo. Na ornk klancu do tega skor ne pride, je pa zato precej bolj opazno na "ravnem", med motanjem, pa tud "škoduje" bolj. ;-)

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 22. September 2008, 08:31

benko napisal/-a: Če povem še mal drugač, včer sm bil zgleda že preveč zaspan... :oops: Preden HH čist spusti, je ena vmesna faza, ko sklopka že konkretno grabi, zavore pa tud še na polno grizejo.
Po moje je tak HH slabo nastavljen - pri meni HH spusti tik preden sklopka začne grabit. Tako je bilo tudi na vseh prejšnjih Subarujih, ki so imeli HH (moj '95 ga žal ni imel, bratov '92 in pa moj prvi Leonc pa sta ga imela).

Je pa res, da je HH pri Leoncu bilo treba večkrat nastavljat, ampak je bilo vedno tako, da sploh ni zagrabu, ne pa, da bi predolgo držal. :?

Moj avto občasno vozi nečakinja, ki se HH-ja sploh ne zaveda (ne ve, da obstaja in še manj, kaj to je), pa ji ne povzroča nobenih težav. ;-)

D.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 22. September 2008, 08:46

danci1973 napisal/-a:Po moje je tak HH slabo nastavljen - pri meni HH spusti tik preden sklopka začne grabit.

D.
Taka je njegova funkcija ja :-)

Uporabniški avatar
dokc
Uporabnik foruma
Prispevki: 89
Kraj: Trzin

Odgovor Avtor: dokc » 22. September 2008, 09:53

Marucelj pravi, dfa se tega forija ne spomne, vseeno pa ne priporoča forija s-t, saj naj bi imel kar visoke stroške vzdrževanja... :? , pa da gre rado kaj narobe.

Kakšen komentar turbačev, saj temu nočem verjeti...

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 22. September 2008, 11:31

Zanimiva izjava... :lol: Seveda je uradni servis drag kot žafran, če imajo visoko urno postavko, ampak to je enako za vse Subaruje, ne samo za foresterja...

Jst lahko za svojga povem, da pri 205k km ne spije praktično nič olja (v soboto sem ga po prevoženih 8k km dolil 2 deci), tekočine nikjer ne puščajo, boosta da od sebe še zmeri 0.5 bara (oz. 0.6 zarad menjave downpipa), kar je tovarniška vrednost, ostalo je vse OK. Edino kar je mal zmatrano, so motorčki stekel, ki bolj počasi odpirajo šipe, to je pa to... Kar sledim zadevam po forester forumu, kjer ima veliko uporabnikov precej predelane forije s posledično bolj obremenjenimi motorji - pri nekaterih grejo številke tud krepko čez 300KM, pa ne omenjajo kakšnih hujših okvar oz. problemov... Govorim seveda za ta model, podoben letnik.

Par meswcev nazaj sem delal tavelik servis na 200k km, stal je cca. 600€, pri "domačem" mehaniku, vsi deli razen jermena in napenjalca so bli orginal. Navadna menjava olja + filtra te stane tam med 50-70€. Velik stvari paše od impreze, da se tud kaj iz tujine naročit ceneje kot bi dobil pr nas. V končni fazi, tud če ti turbina "crkne", se dajo dobit zelo dobre rabljene TD04 za borih 100€. Sicer je mal večja od orginalne TF35, ampak se jo da menjat tud brez da bi bil potreben remap.

Ta cena ki je postavljena za avto, je res OK, še na mobile.de za ta dnar nimaš lih neke izbire...

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 22. September 2008, 11:46

Saj je najcenejsi Fori na Anetu. :D

flat4
Nebijedu
Prispevki: 1783

Odgovor Avtor: flat4 » 22. September 2008, 13:16

NoFear, smem vprašat kakšno olje daješ v foresterja?
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: benko » 22. September 2008, 13:20

subi92 napisal/-a:
danci1973 napisal/-a:Po moje je tak HH slabo nastavljen - pri meni HH spusti tik preden sklopka začne grabit.
Taka je njegova funkcija ja :-)
:lol: Zastopm. Je že res, da sm ravn menjal sklopko, pa da se je že skor unesla, to sm vzel u zakup. ;-) Nism pa govoril o nekem blaznem prekrivanju, ampak o tem, da ti avto na (skor) ravni podlagi brez HHja premakne že tut najmanjši kontakt lamel, s HHjem pa ne, medtem ko pa u klancu to ni aktualno. Če si navajen vozit tko, pol s HHjem hitr skuriš sklopko.

Dokaz? Oba moja avta s HHjem, Leoneta in Foresterja, sta vozila dva aberveznika (glede HHja), prvega sm sicer spoznal, drugega pa ne, ampak je očitno, ker sta imela oba (sploh Forester) pri cca. 180kkm čist splozano kuplungo. :roll:

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 22. September 2008, 14:07

flat4 napisal/-a:NoFear, smem vprašat kakšno olje daješ v foresterja?
Huh, zdej si me pa najdu. :lol: Tist kar ma Jože - mislim da je Fuchs sintetika 5W-40. Nism čist 100%

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost