Outback, nakup. Pomoč
Pravila foruma
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
3000+ eurčkov, je pa blo nekaj malenkosti za poštimat in nove sprednje gume sem dal, zdej pridejo še drugi zadnji amortizerji, nov izpuh, diski, ploščice, pol pa bo to to. Aja izpuh , diski in ploščice niso obvezni, tako kakor amortizerji ne vendar bom menjal, ker je avto resnično lepo ohranjen. in bi ga rad obdržal več časa. Servis pa je bil narejen par 1000 km nazaj.
Re: Hvala Vsem
245 konjev in 300Nm pri 4200 obratih ni dovolj? Ta motor tono in pol težko kravo spogonom na 4 požene do 100 v ništrc več kot 8 sekundah ... Od dodatne opreme pa pogrešam samo samozatemnitveno zadnje steklo ... ostalo je vse ... serijsko v Outbacku! (vključno z ogrevanjem brisalcev)ampak mi še vedno več pomeni konjenica pod pokrovom in max. dodatna oprema.
odličen motor ... manj težav je sicer z 2.0T (tistim ,ki ima 180KM), ker je motor res star že toliko kot Kristus ...Tako da sem šel spet na volvo in to c70 T-5, 2.0, 226KM
C70 je dvovratni kupe ... legacy je karavan s pogonom na 4-kolesa ... saj tovornjak je tudi počasnejši od helikopterja ... eno je primerljivo z drugim kot ... (iščem po glavi za primerjavo ... pa je ne najdem)vsa ampak res vsa oprema, ki je bila možna l.98, in še vedno veiko več kakor legacy 2006 ki sem si ga omislil. Avto- puščica, res.
Kar oglasi se ...Še vedno pa imam v mislih subija, in verjamem da bo ob priliki moj...
Outback 3.0 ... GRRRRRR! 
Poglej verjetno nima smisla primerjati outbacka in c70, vendar je bil moj zadnji XC70 in se prej V70, tako da mam karavanov dovolj za nekaj mesecev mogoce let, ce me pamet sreca. Pa kaj pa dobim za 10k evrov več, kolikor bi jih odštel za subija?
O motorjih 180KM in 226KM, enaka poraba, oba sta super stara vendar noben ne dela kakih velikih problemov, kakor dandanašnji 1.6d in 2.0d PSA koncerna, ki jih volvo vgrajuje, da ne govorim o avtomatskih menjalnikih ala geartronic, mel na avtu in zaradi njega avto prodal.
In zakaj 226KM na C70, ne moreš verjet vendar ga v sloveniji niso prodajali in ga zato ni v registru zavarovalnice (vsaj moje ne) in te registrirajo kakor da imaš 163KM ali 120KW, torej si v spodnjem razredu, hehehehehe
Še sam nisem mogel verjeti... sem pa to zvedel od prejšnjega lastnika, tako da odločitev o motorju ni bila več vprašanje.
lp
O motorjih 180KM in 226KM, enaka poraba, oba sta super stara vendar noben ne dela kakih velikih problemov, kakor dandanašnji 1.6d in 2.0d PSA koncerna, ki jih volvo vgrajuje, da ne govorim o avtomatskih menjalnikih ala geartronic, mel na avtu in zaradi njega avto prodal.
In zakaj 226KM na C70, ne moreš verjet vendar ga v sloveniji niso prodajali in ga zato ni v registru zavarovalnice (vsaj moje ne) in te registrirajo kakor da imaš 163KM ali 120KW, torej si v spodnjem razredu, hehehehehe
Še sam nisem mogel verjeti... sem pa to zvedel od prejšnjega lastnika, tako da odločitev o motorju ni bila več vprašanje.
lp
Re: Outback, nakup. Pomoč
Ko sem že v predstavitvi napisal se pripravljam na nakup Outbacka 2,5 Bi-Fuel letnika predvidoma 2008 oz. 2009 se pravi II. Generacije (nov mi ni všeč pa tud cekina ni dost), zato bom v bliznji prihodnosti najedal z verjetno kdaj tudi butastimi vprašanji! No pa kr k vprasanjem:
1.Kakšna sta 2008/09 letnika (Skrite napake, materiali...), glede na to da sta zadnja letnika svoje generacije bi predvideval da sta tudi najbolj dovršena in da so vse začetne težave odpravljene?
2.Ker sem do zdaj v Sloveniji našu točno en meni zanimiv avto se oziram tudi po tujini pa me zanima kdo je delal boljše Bi-Fuele Nemci ali Italjani?
3.Ta edini avto v Sloveniji tudi ni Slovenski uvožen je namreč iz Nemčije prodaja pa ga abc avto, na forumu sem prebral post kjer ste trgovca kr pohvalili, se je v zadnjem času kaj spremenilo z ugledom tega trgovca?
4.Zasledil sem da je na nekaterih serijah za nastavljanje ventilov trba vzet vn cel motor, kako je to z avti za katere se zanimam?
Bodi zaenkrat dosti!
1.Kakšna sta 2008/09 letnika (Skrite napake, materiali...), glede na to da sta zadnja letnika svoje generacije bi predvideval da sta tudi najbolj dovršena in da so vse začetne težave odpravljene?
2.Ker sem do zdaj v Sloveniji našu točno en meni zanimiv avto se oziram tudi po tujini pa me zanima kdo je delal boljše Bi-Fuele Nemci ali Italjani?
3.Ta edini avto v Sloveniji tudi ni Slovenski uvožen je namreč iz Nemčije prodaja pa ga abc avto, na forumu sem prebral post kjer ste trgovca kr pohvalili, se je v zadnjem času kaj spremenilo z ugledom tega trgovca?
4.Zasledil sem da je na nekaterih serijah za nastavljanje ventilov trba vzet vn cel motor, kako je to z avti za katere se zanimam?
Bodi zaenkrat dosti!
No takega navala odgovorov nisem pricakoval
Na eno uprasanje je blo odgovorjeno u drugi temi in sem zvedu da 2,5 masin ni treba dajat vn za stelanje ventilov samo 2,0!?
Zanima me pa se kaki so kaj italjani z goljufanjem pri prevozenih kilometrih? Vem da u nemciji ta pojav ni ravno pogost ( baje da je kazen 1E/Km)
In pa se ena stvar je kdo na forumu pripravljen (seveda ob nekem normalnem placilu) z mano na potepanje po severni italiji in ogled moznih kandidatov? Rabil bi pa tehnicno svetovanje po moznosti ob potpori diagnostike in prevoz kupljenega do LPP!
Na eno uprasanje je blo odgovorjeno u drugi temi in sem zvedu da 2,5 masin ni treba dajat vn za stelanje ventilov samo 2,0!?
Zanima me pa se kaki so kaj italjani z goljufanjem pri prevozenih kilometrih? Vem da u nemciji ta pojav ni ravno pogost ( baje da je kazen 1E/Km)
In pa se ena stvar je kdo na forumu pripravljen (seveda ob nekem normalnem placilu) z mano na potepanje po severni italiji in ogled moznih kandidatov? Rabil bi pa tehnicno svetovanje po moznosti ob potpori diagnostike in prevoz kupljenega do LPP!
Spraševal si za avto,ki jih je na forumu malo ali nič zato toliko tudi odgovorov.
2,0 bencin Outback-a ni bilo,bil pa je 3,0 H6
Kar se tiče Italijanov in zbijanja kilometrov lahko iz lastnih izkušenj povem,da to ne delajo.
2,0 bencin Outback-a ni bilo,bil pa je 3,0 H6
Kar se tiče Italijanov in zbijanja kilometrov lahko iz lastnih izkušenj povem,da to ne delajo.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Težko ti kaj povem o Italijanih, se pa precej motiš o Nemčiji, kjer govorijo o 6 milijardah škode na leto zaradi goljufij s prevoženimi kilometri.asteropa napisal/-a:No takega navala odgovorov nisem pricakoval![]()
http://www.faz.net/aktuell/gesellschaft ... 23332.html
Tako da se je v vsakem primeru potrebno zanesti predvsem nase in avto dobro pregledat / poslušat.
Idealno je, če avto dobiš v pregled, ko sta motor in menjalnik še hladna - marsikateri zvok se na začetku pojavlja le pri hladnem motorju ali menjalniku in izgine, ko se zagrejeta, čez čas in par 1000km pa se zadeve poslabšajo...
Tu pa še kolekcija različnih zvokov tipičnih okvar:
Slab napenjalec zobatega jermena:
http://www.youtube.com/watch?v=UmZ1F8V8pc8
Okvara ojničnih ležajev (rod knock):
http://www.youtube.com/watch?v=3bWIkBupM28
'Piston slap':
http://www.youtube.com/watch?v=FzLXA4sBAKQ
@asteropa
kako kaj napreduješ z nakupom? Sem na istem kot ti in počasi ogledujem (predvsem se pa učim modelna leta, facelifti, problemi pri posameznih serijah oz. modelih..)
moja želja je letnik 2005/6 - 2009, bencinar 2.5 (brez plina), avtomatik
nekje sem zasledil zapis, da Subaru avtomatiki niso ravno v špici (mislim, da je bilo govora za starejšo generacijo subijev) in me zanima, če so v novi generaciji avtomatiki kaj boljši
sicer gledam Outbacka in eventuelno Foresterja, zanima pa me, ali bi bil tudi Legacy primeren za npr. za peljat se v Mongolijo ali pa pripeljat se npr. do Doma na Krvavcu?
kako kaj napreduješ z nakupom? Sem na istem kot ti in počasi ogledujem (predvsem se pa učim modelna leta, facelifti, problemi pri posameznih serijah oz. modelih..)
moja želja je letnik 2005/6 - 2009, bencinar 2.5 (brez plina), avtomatik
nekje sem zasledil zapis, da Subaru avtomatiki niso ravno v špici (mislim, da je bilo govora za starejšo generacijo subijev) in me zanima, če so v novi generaciji avtomatiki kaj boljši
sicer gledam Outbacka in eventuelno Foresterja, zanima pa me, ali bi bil tudi Legacy primeren za npr. za peljat se v Mongolijo ali pa pripeljat se npr. do Doma na Krvavcu?
http://www.pic4ever.com/images/129fs238648.gifListen to Yoda. “Try Not. Do or do not – there is no try.”
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Legacy-i tretje (po pravem štetju) generacije (torej od '99 naprej) so precej nizki in za kakšne razrite zadeve niso najbolj primerni.dukimen napisal/-a: sicer gledam Outbacka in eventuelno Foresterja, zanima pa me, ali bi bil tudi Legacy primeren za npr. za peljat se v Mongolijo ali pa pripeljat se npr. do Doma na Krvavcu?
Za take zadeve se mi Outback zdi izvrstna zadeva - spodobna oddaljenost od tal, obenem pa čisto normalen in uporaben karavan.
D.
Legacy ni ravno primeren za vožnjo po mongoliji ali kjerkoli po puščavah (in mongolija ima eno največjih puščav). Je vseeno prenizek. Mogoče s kakim liftkitom in kolesi od outbacka.
To je tudi moja želja za legacy-ja - dvig za 5cm in večje gume gor. Ampak ali mi s časom ne znese, ko pa imam čas, pa nimam denarja, da bi to izvedel.
To je tudi moja želja za legacy-ja - dvig za 5cm in večje gume gor. Ampak ali mi s časom ne znese, ko pa imam čas, pa nimam denarja, da bi to izvedel.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
danci1973 napisal/-a:Za take zadeve se mi Outback zdi izvrstna zadeva - spodobna oddaljenost od tal, obenem pa čisto normalen in uporaben karavan. D.
tako nekako sem si tudi jaz zamislil, sploh, ko sem videl vse tiste Outback offroad filmčke na Youtubenebivedu napisal/-a:Legacy ni ravno primeren za vožnjo po mongoliji ali kjerkoli po puščavah (in mongolija ima eno največjih puščav). Je vseeno prenizek.
je kakšno mnenje glede avtomatike v generaciji 2005-2009?
http://www.pic4ever.com/images/129fs238648.gifListen to Yoda. “Try Not. Do or do not – there is no try.”
Pojdi na testno vožnjo z enim avtomatikom, pa boš po parih km videl, ali ustreza tvojemu načinu vožnje. Gre za klasičen, počasen štiristopenjski menjalnik, ki vzame precej moči motorju. Ima pa možnost ročnega pretikanja, vendar pa to še vedno ni primerljivo z ročnim menjalnikom.
Meni je recimo več do udobja kot do dirkanja skozi ovinke tako, da me pomankljivosti avtomatika niti najmanj ne motijo.
Lp
Meni je recimo več do udobja kot do dirkanja skozi ovinke tako, da me pomankljivosti avtomatika niti najmanj ne motijo.
Lp
'05 Outback 2.5 AT LPG
A nimajo novejsi letniki(04-09) 5- stopenjski AT menjalnik?
H6 je šel od doma 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost