Pomoč pri nakupu: Legacy - Outback
Pravila foruma
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)
· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.
Pomoč pri nakupu: Legacy - Outback
Gledam ta dva, pa me zanimajo vaša mnenja. Rabim 4x4, ker imamo vikend na malo bolj nedostopnem terenu za klasičen avto. Dostopno pot nameravamo sicer letos zrihtat, sam je tam še vedno travnat teren in 4x4 bo prišel odlično k roki.
Torej gledam tega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2807002&show=1
Ali pa tega, sam ta je kar dražji in bojim se iz izkušenj, da avtomat in tej konji nekako ne gredo skupaj:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2948972&show=1
Bolj se nagibam k prvemu. Rad pa bi slišal/bral še vaša mnenja.
----dodal moderator
sem ti spremenil naslov teme, da se vsaj pribl. ve o čem bomo debatirali.
LP G.
Torej gledam tega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2807002&show=1
Ali pa tega, sam ta je kar dražji in bojim se iz izkušenj, da avtomat in tej konji nekako ne gredo skupaj:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2948972&show=1
Bolj se nagibam k prvemu. Rad pa bi slišal/bral še vaša mnenja.
----dodal moderator
sem ti spremenil naslov teme, da se vsaj pribl. ve o čem bomo debatirali.
LP G.
ARHITEKT
Glede na opisane potrebe - Legacy te generacije je nižji kot njegovi predhodniki (do 1999); tko da če je slab makadam/vlaka odpade; boš verjetno drsal s trebuhom po tleh (dolga medosna, previsi,...); v tem primeru je bolje vzet Outbacka (v bistvu gre za Legacyja s podloženim podvozjem);
avtomatik načeloma ni slaba reč, če si umirjen voznik; če so redno menjali olje, in če diagnostika menjalnika ne pokaže napak,... bi moral delat naprej;
minus je pomanjkanje zaviranja z motorjem ob spustih; drugč pa za normalno vožnjo čist ok;
je pa Outback verjetno italijanskega porekla + čaka te menjava jermenov
Mogoče se ti splača it pogledat oba,... jih dat na diagnostiko (kontaktiraj Markyja),... in se odloči. Če si iz Lj ti lahko pripeljem pokazat svojega Outbacka,... enak kot ta italijanski, le da je z ročnim menjalnikom.
avtomatik načeloma ni slaba reč, če si umirjen voznik; če so redno menjali olje, in če diagnostika menjalnika ne pokaže napak,... bi moral delat naprej;
minus je pomanjkanje zaviranja z motorjem ob spustih; drugč pa za normalno vožnjo čist ok;
je pa Outback verjetno italijanskega porekla + čaka te menjava jermenov
Mogoče se ti splača it pogledat oba,... jih dat na diagnostiko (kontaktiraj Markyja),... in se odloči. Če si iz Lj ti lahko pripeljem pokazat svojega Outbacka,... enak kot ta italijanski, le da je z ročnim menjalnikom.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Tvojega Outbacka sem gledal na netu in je res lep. Tale beli je skoraj dvojček. Tudi jaz bi potem raje Outbacka, sam mogoče raje ročni menjalnik. Pri avtomatiku me motijo samo 4 brzine, zaviraš pa lahko z opcijami 3, 2, 1. Sem že imel kar nekaj avtomatikov, sicer BMW.
No, pogledat bom šel oba, potem poročam. Kdo pa je pri nas kak dober Subaru serviser, ki mu tu na forumu zaupate? Pa čimveč informacij o tem, na kaj naj bom pozoren in čim več info o motorju 2.5.
No, pogledat bom šel oba, potem poročam. Kdo pa je pri nas kak dober Subaru serviser, ki mu tu na forumu zaupate? Pa čimveč informacij o tem, na kaj naj bom pozoren in čim več info o motorju 2.5.
ARHITEKT
"Malo" info o 2.5: klikni me nežno
Dobiti Outbacka z rocnim menjalnikom bo podobno zadeteku na loteriji.Veloce1 napisal/-a:Tvojega Outbacka sem gledal na netu in je res lep. Tale beli je skoraj dvojček. Tudi jaz bi potem raje Outbacka, sam mogoče raje ročni menjalnik. Pri avtomatiku me motijo samo 4 brzine, zaviraš pa lahko z opcijami 3, 2, 1. Sem že imel kar nekaj avtomatikov, sicer BMW.
ja.. gre še za starejšo generacijo Subarujevih avt. menjalnikov; meni se je zdel menjalnik precej len in počasen; za normalno vožnjo ok,.. za "dinamično" pa ne; sploh če primerjam z avtomatikom pri BMW 523i '98 ali kaki Mečki... zato sem raje posegel po ročnem menjalniku; bi pa avtomatik občasno prav prišel (lenobno kruzanje po AC v navezavi s tempomatom, pa v ljubljanski gneči,... )Pri avtomatiku me motijo samo 4 brzine, zaviraš pa lahko z opcijami 3, 2, 1.
Premalo zaviranja ob spustih: mišljeni so npr. spusti po zaledeneli cest,.. ali zelo slabem makadamu,.. kjer lahko pozabiš na 3 in 2; uporabnik gore pravi, da motor enostavno premalo zavira, zato je treba malo več pomagati z zavorami, kar pa npr. po ledu ni glih prijetno. Osebnih izkušenj s tem nimam (MT 5spd in reduktor sta mi zaenkrat dovolj).
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov