Asus G-serija Windows-i!

Vse kar ne paše v ostale teme...
Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma
Prispevki: 597

Asus G-serija Windows-i!

Odgovor Avtor: Boxer » 22. November 2014, 01:13

Tole sem si nabavil in danes dobil.
http://www.amazon.com/G751JY-DH72X-17-3 ... B00NWE9SBS" onclick="window.open(this.href);return false;
http://ecx.images-amazon.com/images/I/41YhOWk8pFL.jpg

Ampak prisežem,da tole z windowsi 8.1 je štala, čisto nič se ne znajdem, če bi mi lahko kdo pomagal če je možno zadevo bolj poenostavit ker če ne bom dal W7 nazaj gor(oziroma bo dal nekdo drug jaz ne znam :lol: ). Sicer sem že nekaj googlal ampak bl neuspešno, ker je tolk enih funkcij pa neke nadomestne program funkcije jao jao :cr
Sploh ne vem kaj pritiskam k se skos une aplikacije prkazujejo grrr, tole je že uspeh,da sem do foruma uspel prilezit :roll:

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Re: Asus G-serija Windows-i!

Odgovor Avtor: klemz » 22. November 2014, 07:41

Zakaj si že nabavu gaming lapatop? W8.1 je čist ok, če bi pa rd W7, ti ga bosta pa z veseljem naložila subi92 al pa nebivedu :lol:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8747
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 22. November 2014, 08:16

Če se ne znajdeš v win 8.1, potem naloži aplikacijo classic shell.
http://www.classicshell.net/downloads/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ti naredi izgled Windows 7 s funkcionalnostjo Windows 8. win 8 so mnogo boljši od win 7.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4466
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 22. November 2014, 09:08

nebivedu napisal/-a:win 8 so mnogo boljši od win 7.
V čem so mnogo boljši?

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 22. November 2014, 09:37

Jaz mam Win 8 na službenem prenosniku - tablici. Dela ko šus.

Boxer, sem ti ponudil test, pa si kar pozabil.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 22. November 2014, 10:49

@klemz, zato ,da bom igrice špilal kamorkoli zalutam na teli zemljici, zato se kupi gaming laptop :D

@nebivedu, tole je super zadeva :thup se že počutim boljše z unim start gumbkom...ampak je še vedno tolk enih funkcij,da popizdiš. Pol ne želim,da jih je na računalniku pa so kar tam :cr

@thomass, imaš prav se ti opravičujem in obenem še enkrat zahvaljujem sem takrat čisto pozabil ali mi je pa kaj iz glave ušlo :?

V glavnem še eno uprašanje, ker brišem vse tisto kar ne rabim kaj je Killer network manager? rabim to ali lahko zbrišem?

Kako naštimam firefox,da mi ko odprem nov zavihek prikaže blind oziroma nič, ker zdaj mi kaže neka okna od zgodovine, pa zgoraj tisti mali google search...

Kaj je search protect ikonca v desnem kotu spodaj? Rabim to ali lahko zbrišem?

Imam dve grafični Intel HD+Nvidio, ali to sam preklapla ko potrebujem al kako gre to?

Se opravičujem za uprašanja ampak sem 6let uporabljal visto katera se mi je zdela veliko bolj enostavna kot tale w8 :cr

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 22. November 2014, 10:58

Thomas22 napisal/-a:Jaz mam Win 8 na službenem prenosniku - tablici. Dela ko šus.
Verjamem, da dela ko šus. Ampak meni na mojem prenosniku tudi Win XP delajo ko šus, pa na moji 'game' mašini mi Win 7 tudi delajo ko šus.

Zanima pa me konkretno, v čem so Win 8 mnogo boljši od Win 7, ker sem ravno v nabavi nove gajbe in se odločam med tem, ali obdržim sedanje Win 7 Ultimate ali grem na Win 8.1...

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 22. November 2014, 11:17

danci1973 napisal/-a:Zanima pa me konkretno, v čem so Win 8 mnogo boljši od Win 7, ker sem ravno v nabavi nove gajbe in se odločam med tem, ali obdržim sedanje Win 7 Ultimate ali grem na Win 8.1...
Bolj pregledni, enostavni, stabilni, hitrejši, boljši taskmanager, raziskovalec, nadzorna plošča. Mali detajli ampak pod črto je zakon. Po mojem mnenju treba 8 preskočit in it na 8.1. V bistvu je kar napredek. A veš tist filing ko si iz 7 pršu na XP in je kr neki mankal. No tko bo po 10 min ko se 8.1 navadiš.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 22. November 2014, 11:20

Boxer napisal/-a: Kako naštimam firefox,da mi ko odprem nov zavihek prikaže blind oziroma nič, ker zdaj mi kaže neka okna od zgodovine, pa zgoraj tisti mali google search...

Imam dve grafični Intel HD+Nvidio, ali to sam preklapla ko potrebujem al kako gre to?

Se opravičujem za uprašanja ampak sem 6let uporabljal visto katera se mi je zdela veliko bolj enostavna kot tale w8 :cr
Nimam zdele firefoxa pred sabo da bi ti točno povedu ampak v menujih kjer nastavlaš katero stran ti odpre v novem zavihku nastaviš želeno stran.
Kaka ikonca je to?
Imata ti dve grafični različna izhoda ali je samo en izhod za monitor? V nekaterih primerih je tista onboard itak disejblana, tako da uporabljaš samo dodatno grafiko.

Aja za un killer network, bo pa najbolje strica googla vprašat, tko kt v bistvu skor za vse kar sprašuješ. In če po 30 minut klikanja na linke, ki jih potem bereš dokler ne razumeš, ne najdš, pol bo lih prav težko vprašanje za subija, nebiveduja in dancija. :)

PS: Pa upam da 'prav brišeš', da ne boš tko kot znanec, ki je brisal igro Command&Conquer, pa je našel še nek command.com ki je zgleda ostal in ga je veselo pobrisal. Kako "prav brisat"? Odvisno od aplikacije, načeloma z njenim uninstall programom.

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 22. November 2014, 11:47

irCAR81 napisal/-a:
Boxer napisal/-a: Kako naštimam firefox,da mi ko odprem nov zavihek prikaže blind oziroma nič, ker zdaj mi kaže neka okna od zgodovine, pa zgoraj tisti mali google search...

Nimam zdele firefoxa pred sabo da bi ti točno povedu ampak v menujih kjer nastavlaš katero stran ti odpre v novem zavihku nastaviš želeno stran.
Kaka ikonca je to?
Imata ti dve grafični različna izhoda ali je samo en izhod za monitor? V nekaterih primerih je tista onboard itak disejblana, tako da uporabljaš samo dodatno grafiko.

Aja za un killer network, bo pa najbolje strica googla vprašat, tko kt v bistvu skor za vse kar sprašuješ. In če po 30 minut klikanja na linke, ki jih potem bereš dokler ne razumeš, ne najdš, pol bo lih prav težko vprašanje za subija, nebiveduja in dancija. :)

PS: Pa upam da 'prav brišeš', da ne boš tko kot znanec, ki je brisal igro Command&Conquer, pa je našel še nek command.com ki je zgleda ostal in ga je veselo pobrisal. Kako "prav brisat"? Odvisno od aplikacije, načeloma z njenim uninstall programom.
Mah brišem tisto vse kar ne rabim, ampak zato raje uprašam lih za take primere kot si ga navedel :mrgreen:

Za grafično je uredu, sem pregledal in sicer sistem laufa skos na Intelovo HD dokler ne pride po obremenitvijo, takrat začne Nvidia delat. Sem probal z Far Cry-jom in ga nažgal na Max/ultra settings in 1080p(full HD) video resolucijo in dela abnormalno hudo, brez zatikanja ali česarkoli... :shock: K bi gledal film v katerem sam igraš LOL :o Ko grem na meni na namizju pod eno ikonco mi tudi napiše da dela samo Intelova HD, ker sicer dvomim,da bi poganjala špil na zgoraj opisanih performancah :D

Mi pa nekaj ni jasno, laptop nima zadaj nobene kode za windowse, pravtako nisem zraven dobil cd-ja z driverji?! A je to zdaj kej drugač al sem že star madona :lol:

ps.: A boš prosim pogledal kako se naredi tisto z zavihkom ker niti poguglat ne znam ker ne vem kaj naj iščem... :mrgreen:

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 22. November 2014, 12:06

No vidš. Tko je najbolš, da sam raziščeš. Iz tega se največ naučiš.

Glede ff, googlaj npr. firefox new tab homepage

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 22. November 2014, 12:22

Boxer napisal/-a:ps.: A boš prosim pogledal kako se naredi tisto z zavihkom ker niti poguglat ne znam ker ne vem kaj naj iščem... :mrgreen:
Najbrž bo tole pravo zate:

i want firefox new tab to be open blank
irCAR81 napisal/-a:Bolj pregledni, enostavni, stabilni, hitrejši, boljši taskmanager, raziskovalec, nadzorna plošča. Mali detajli ampak pod črto je zakon. Po mojem mnenju treba 8 preskočit in it na 8.1. V bistvu je kar napredek. A veš tist filing ko si iz 7 pršu na XP in je kr neki mankal. No tko bo po 10 min ko se 8.1 navadiš.
Vidim, da bom moral sam sprobat... :) To se vse preveč subjektivne zadeve (bolj pregledni, boljše to, boljše ono, ...).

Za nekatere zadeve moram še XP-je uporabljat in edino, kar mi manjka, je 'Search' v Start menu-ju - kot Unixaš sem pač vajen tipkat ukaze.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 22. November 2014, 12:31

Ja večinoma so subjektivne zadeve itak. Nisem nič benchmarkal ampak.. recimo že sama podpora za SSD, ki je xp nima, potem npr. ko boš skopiral/premaknil en sam samcat file z windows explorerjem ti bo hitro jasno. Imaš lepo grafek s hitrostjo, pa še pavzo lahko stisneš vmes. Mislm cel kup je takih malenkosti, ki jih hitro sprejmeš, ko greš nazaj jih pa pogrešaš. Pa nč kej bolj niso požrešni po ramu od 7 - če pač že 7 je od xp.

Jst mam za razne stare programe virtualke. windows xp, 7 in za hec 10. Na srečo ne rabim met nič priklopljenga gor, tko da lepo služi namenu.

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 22. November 2014, 12:38

Danke, uštimano z zavihkom. Tudi tole sem uštimal ,da mi link odpre v novem zavihku ne v novem oknu. Pravtako mi sedaj ko kliknem novi zavihek odpre blank varijanto je bilo treba kliknit samo tist v desnem kotu zgoraj in je blank. Ni treba it po celem postopku kot v dancijevem linku.

Zdej pa še eno uprašanje za vas računalniške tehničarje, a je dobro če imam laptop na pojstli? :D Zanima me zaradi hlajenja, sicer ima tale prenosnik tole ful dobro uštimano ampak me vseeno zanima če rabi od spodaj kakšen zajem zraka al kej podobnega,da ne bo tok vroč? :sh

ps.: Do sedaj ga imam že na pojstli pa je leden in niti malo topel al kej drugega...vprašat pa ni greh v primeru,da igram po par ur skupaj recimo...? :-)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8747
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 22. November 2014, 18:34

danci1973 napisal/-a:
nebivedu napisal/-a:win 8 so mnogo boljši od win 7.
V čem so mnogo boljši?
preboot virus protection
hitrejši boot
boljše razporejanje rama aplikacijam
...
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost