Drva,gozd,kurjava...
Drva,gozd,kurjava...
Ja, če bom službo izgubil (spet so za par mesecev prestavili vse skupaj, ker se bojijo, da med dopusti ne bo nikogar), bom pa drva rihtal.
Ljudje imajo hoste, pa noben ne zna več delat v hosti. Se zmeniš in na 10 kubikov drv je en kubik tvoj ali pa 9 evrov po kubiku narezanega.
Pripraviš jim drva, svoj del pa odpelješ domov in porabiš ali pa prodaš ali pa si že z denarjem plačan.
Ljudje imajo hoste, pa noben ne zna več delat v hosti. Se zmeniš in na 10 kubikov drv je en kubik tvoj ali pa 9 evrov po kubiku narezanega.
Pripraviš jim drva, svoj del pa odpelješ domov in porabiš ali pa prodaš ali pa si že z denarjem plačan.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Drva,gozd,kurjava...
mene je tudi mikalo, a kaj ko sem na istem kot ti, fori+prikolica. tako se niti nisem zraven štulil, je pa zanimivo, da ni bilo prida odziva ... no, toliko, da je župnija imela za zimo dovolj drv je že bilo, a je velik del ostal v gozdu. sicer še ni posebne škode, a če letos ne bo pospravljeno je pa vprašanje, če ne bo začelo že malo trohneti.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Re: kako priti do denarja
Če bo dve leti ležala bukovna v hosti, potem ne bodo dobra drva. Jih je treba kar sproti pospravljat.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Če smo že na offtopicu, pa bodimo :P
Saj veste, da rabite izpit za motorko in bog ve kaj vse še, če hočete spravljati les kot uslugo? Razen če je na roko, potem je druga stvar. In če se -bognedaj- komu kaj naredi, je priporočljivo povedat, da ste se poškodovali doma na dvorišču, ker v gozdu ziher niste naredili vsega prav in po papirjih
In seveda - čelada je majka :.sup
Saj veste, da rabite izpit za motorko in bog ve kaj vse še, če hočete spravljati les kot uslugo? Razen če je na roko, potem je druga stvar. In če se -bognedaj- komu kaj naredi, je priporočljivo povedat, da ste se poškodovali doma na dvorišču, ker v gozdu ziher niste naredili vsega prav in po papirjih
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)
ooo drva
tukaj sem malo bolj domač kot pri "kovancih".
v naših koncih je letos tega kolikor hočeš...je žled kr konkretno lomil
cena cepljenih meterških drv je bila lani 50, trenutno 40, jeseni pa se bo pomojem dalo dobiti tudi že za 30€/meter, tako da glih nekega bogastva če moraš dati še pol ali več drugemu glih ni...če maš svoj gozd je malo bolje, je pa treba vedeti da to je letos, pa mogoče še drugo leto, potem bo pa suša.
Če imaš kej mehanizacije (traktor, cepilec, prikolica), je računica takoj lepša, če se pa jahaš tako kot jaz fori+prikolica, pa lahko bolj kot ne izbiraš...al boš mel zase, al pa prodal oz. kot bi rekli naši južni bratje...nemože i ovce i novce
aja to je če si zaposlen....če si pa na sončni in maš čas vsak dan, potem je pa druga pesem
v naših koncih je letos tega kolikor hočeš...je žled kr konkretno lomil
cena cepljenih meterških drv je bila lani 50, trenutno 40, jeseni pa se bo pomojem dalo dobiti tudi že za 30€/meter, tako da glih nekega bogastva če moraš dati še pol ali več drugemu glih ni...če maš svoj gozd je malo bolje, je pa treba vedeti da to je letos, pa mogoče še drugo leto, potem bo pa suša.
Če imaš kej mehanizacije (traktor, cepilec, prikolica), je računica takoj lepša, če se pa jahaš tako kot jaz fori+prikolica, pa lahko bolj kot ne izbiraš...al boš mel zase, al pa prodal oz. kot bi rekli naši južni bratje...nemože i ovce i novce
aja to je če si zaposlen....če si pa na sončni in maš čas vsak dan, potem je pa druga pesem
Nosi svoje rane na prsih, ne na hrbtu!
U o drvah teče debata :.sup
Na tem mestu vam moram pokazati naslednji cepilnik. Primeren posebej za opravljanje storitev zaradi enostavnega transporta. https://www.youtube.com/watch?v=eUwry71LmMY
Sicer je na filmu montiran Honda motor, ampak le testno. Za slovenski trg montiramo Subaru EX27. Za vleko rabite pa itak Subaruja pa ste v stilu
Če koga zanima več proizvajamo pa tudi celo paleto klasičnih cepilnikov za drva, z vitlom ali brez.
http://www.sico.si/cepilniki_drv/cepilniki/robust_13b/
Na tem mestu vam moram pokazati naslednji cepilnik. Primeren posebej za opravljanje storitev zaradi enostavnega transporta. https://www.youtube.com/watch?v=eUwry71LmMY
Sicer je na filmu montiran Honda motor, ampak le testno. Za slovenski trg montiramo Subaru EX27. Za vleko rabite pa itak Subaruja pa ste v stilu
Če koga zanima več proizvajamo pa tudi celo paleto klasičnih cepilnikov za drva, z vitlom ali brez.
http://www.sico.si/cepilniki_drv/cepilniki/robust_13b/
zanimivo!
bi pa imel dve vprašanji....se da cepit meterška polena in kolko denaros pride tak cepilec (13B)?
bi pa imel dve vprašanji....se da cepit meterška polena in kolko denaros pride tak cepilec (13B)?
Vsi ceplniki so do 115cm dolžine hloda. Kratke drve (do 60cm) se cepi pa na mizi da se ni potrebno prepogibati.
Za ceno pokliči na kontakt na spletni strani SICO- Prodaja končnih izdelkov, ker škoda da na pamet nekaj govorim. Če te zanima pa kaj iz tehniškega/razvojnega področja pa kar vprašaj
Si je pa možno vse cepilce izposoditi :.sup
Za ceno pokliči na kontakt na spletni strani SICO- Prodaja končnih izdelkov, ker škoda da na pamet nekaj govorim. Če te zanima pa kaj iz tehniškega/razvojnega področja pa kar vprašaj
Si je pa možno vse cepilce izposoditi :.sup
Ideja za vse, ki bomo do jeseni ostali brez služb - izposoja cepilca, ene 3 foresterje s prikolicami, pa se zment z ljudmi, ki tega ne počnejo, gozd morajo pa spucat, da jim ga bomo mi za nek določen znesek.
Gozd je po odredbi ministrstva treba spucat do sredine maja, no kar se iglavcev tiče.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Ja to morajo sedaj spucat, potem bodo pa pomoje dal odredbo, da je treba vse ostalo pa nekje do prvega novembra, tako da dela bo ogromno.
Ta ideja z izposojo cepilnika za uslužno cepljenje sploh ni slaba (če najem ni predrag). Usposobljeni gozdni delavci opravijo bolj strokovna podiranja, takole cepljenje bi pa morda lahko tudi kak slabše kvalificiran človek opravil.
Odredba , če bo, ne bo imela kake teže. V bližnji okolici moje hiše še lanskega snegoloma niso pospravili. Letos pa še sploh nikogar ni bilo naokrog od lastnikov. Iglavcev sigurno ne bo do konca aprila pospravil nihče. Pa tudi bukovine in hrastovine ne, kolikor imam izkušnje, enostavno ni nobenemu vredno. Sam sem počistil sadovnjak (že do kraja, sem fasal čez meter drv samo iz žledoloma jabk in češpelj) in cesto do hiše.
Odredba , če bo, ne bo imela kake teže. V bližnji okolici moje hiše še lanskega snegoloma niso pospravili. Letos pa še sploh nikogar ni bilo naokrog od lastnikov. Iglavcev sigurno ne bo do konca aprila pospravil nihče. Pa tudi bukovine in hrastovine ne, kolikor imam izkušnje, enostavno ni nobenemu vredno. Sam sem počistil sadovnjak (že do kraja, sem fasal čez meter drv samo iz žledoloma jabk in češpelj) in cesto do hiše.
Tak, ki ne pospravi dobi kazen, pa se še vedno ne obrne, če mu boš pa eno vejo odnesel z gozda, se bo šel pa tožit do smrti.
jaz sem jih marca letos nekaj še zvlekel z obrobja ceste takih, od lanskega snegoloma. te so še v redu. se pa bojim, če se ne bodo pospravila do poletja in zložila nekam na suho, bo res tako kot praviš.nebivedu napisal/-a:Če bo dve leti ležala bukovna v hosti, potem ne bodo dobra drva. Jih je treba kar sproti pospravljat.
živa resnica....slovenistan.pressnebivedu napisal/-a:Tak, ki ne pospravi dobi kazen, pa se še vedno ne obrne, če mu boš pa eno vejo odnesel z gozda, se bo šel pa tožit do smrti.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost