Imam ogledan avtomobil v nemčiji. Tukaj oziroma na našem trgu pa sem našel podrtijo. Na kratko, pripeljal bi vozilo iz DE,(nebi opravil uvoza in plačal DMV itd..) ter uporabil številko šasije iz podrtije ki bi jo nabavil pri nas. Se pravi gre zgolj za papirologijo oziroma bi premaknil VIN številko na avtomobil iz DE. Oba sta iste barve. Sem kje v prekršku? Sem kaj spustil?
Menjava VIN-a Avtomobila
Menjava VIN-a Avtomobila
Nisem mel pojma kje naj tole uprašam.
Imam ogledan avtomobil v nemčiji. Tukaj oziroma na našem trgu pa sem našel podrtijo. Na kratko, pripeljal bi vozilo iz DE,(nebi opravil uvoza in plačal DMV itd..) ter uporabil številko šasije iz podrtije ki bi jo nabavil pri nas. Se pravi gre zgolj za papirologijo oziroma bi premaknil VIN številko na avtomobil iz DE. Oba sta iste barve. Sem kje v prekršku? Sem kaj spustil?
Re: Menjava VIN-a Avtomobila
Jaz mislim, da bi šlo. Seveda papirji na podrtiji morajo štimat.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Menjava školjke ter potrdilo o strokovni vgradnji pa še kaj bi se našlo.
Potem ti v prometno vpišejo novo številko šasije.
Potem ti v prometno vpišejo novo številko šasije.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Škrat zamenja ploščice:P
Tako sem mislil. :.sup A je sploh možno,da se po biločem vidi,da avto ni pravibeliblisk napisal/-a:Škrat zamenja ploščice:P
@karli, to bi naredil,da se ne zajebavam z vso možno birokracijo.
Postopku se je reklo "menjava šasije" in je bil pred leti izvedljiv (na ta način je bilo posvojenih nekaj ITA Legijev turbo).
Če bo že škratek menjal naj zamenja še št. šasije na karoseriji (včasih je bla na vezni steni). Da ne bo zadrege na tehničnem pregledu.
Ti pa priporočam klic na LPP, ker se zakoni dnevno spreminjajo in ni nujno, da je to še mogoče.
Če bo že škratek menjal naj zamenja še št. šasije na karoseriji (včasih je bla na vezni steni). Da ne bo zadrege na tehničnem pregledu.
Ti pa priporočam klic na LPP, ker se zakoni dnevno spreminjajo in ni nujno, da je to še mogoče.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
- tjordan1
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 345
- Kraj: Kostanjevica na Krki
če te policaji dobijo,"tapravi"vedo kje so še vsepovsod številke.od prtljažnika do voznikovega podna....
je treba šparat,pa ni važn kolk košta.
Prvič slišim,da ima avto še kje drugje VIN kot na ploščici oziroma vrezano na karoserijo ponavadi pri sprednjem delu.? :shtjordan1 napisal/-a:če te policaji dobijo,"tapravi"vedo kje so še vsepovsod številke.od prtljažnika do voznikovega podna....
Drugače če bo tole prezakomplicirano se ne bom spuščal v to... Ker zveni mi zelo enostavno.
Tale mi je pa znana, še dobro da se je v vmesnem času menjala izmena in fleksarca opravila delo.gorazd0 napisal/-a:št. šasije na karoseriji (včasih je bla na vezni steni). Da ne bo zadrege na tehničnem pregledu.![]()
.
VIN-e najdemo na vseh mogočih in nemogočih mestih/nalepkah/ploščicah...odvisno od znamke.
Če se boš lotil tega boš moral biti hudičevo natančen in temeljit...ali pa živeti v strahu vsakič ko boš avto peljal na tehnični oz čez mejo če je kakšna bolj "zanimiva" znamka....hočem povedati da tole ni glih tako preprosto kot si predstavljaš (vsaj tako sem te jaz razumel).
pa nam zaupaš za kakšen avto gre...ti bom v službi preveril kje vse se skrivajo VIN-i in nalepke.
Če se boš lotil tega boš moral biti hudičevo natančen in temeljit...ali pa živeti v strahu vsakič ko boš avto peljal na tehnični oz čez mejo če je kakšna bolj "zanimiva" znamka....hočem povedati da tole ni glih tako preprosto kot si predstavljaš (vsaj tako sem te jaz razumel).
pa nam zaupaš za kakšen avto gre...ti bom v službi preveril kje vse se skrivajo VIN-i in nalepke.
Nosi svoje rane na prsih, ne na hrbtu!
Glej.....jaz na to gledam tako....
Ti moraš samo dosežt, da možakar v tujini "odpiše" avto in ga pošlje "na odpad".... ti v sloveniji kupiš avto, za kar imaš papir, nato premenjaš par VIN-ov tiste k pač najdeš...furaš,dokler gre. Če pride do preverbe "zarad biločesa pač" maš ti papir da si kupu avto z VIN-om ki je viden laiku. In imaš papirje, ki pripadajo temu vidnemu VIN-u. Kaj je/so pa prejšnji lastnik/lastniki delali pa tko al tko nemoreš vedet....
:P
Neprištevnost je kul!
Ti moraš samo dosežt, da možakar v tujini "odpiše" avto in ga pošlje "na odpad".... ti v sloveniji kupiš avto, za kar imaš papir, nato premenjaš par VIN-ov tiste k pač najdeš...furaš,dokler gre. Če pride do preverbe "zarad biločesa pač" maš ti papir da si kupu avto z VIN-om ki je viden laiku. In imaš papirje, ki pripadajo temu vidnemu VIN-u. Kaj je/so pa prejšnji lastnik/lastniki delali pa tko al tko nemoreš vedet....
:P
Neprištevnost je kul!
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
-
george impreza
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 156
tako naredi. Vbistvu če avto ni ukraden, tudi če ti najdejo kje drugi vin, ki ne pripada tvojemu avtu, ne bo problem, seveda če tudi ne pripada kakšnemu ukradenemu
Zakaj bi sploh kompliciral s tistimi serijskimi če imaš uradno prestavitev karoserije, nikjer ne piše, da morajo amorizerčki zadnje havbe odgovarjati prvotni VIN številki. On se hoče izognit plačilu prevelikega DMV-ja (nihče ni omenil ukradenega avta / takih reči tukaj ne debatiramo). Zihr je BITURBO ali pa prestara kočija
s 300g CO-ja 
Nič ni ukradeno jao...
Gre se natanko tako, kot je napisal @subi92. DMV me nebi samo klofnil ampak "pretepel ko norca"
Sicer pa sem se malo pozanimal okoli in mislim,da bom opustil idejo ker je ob morebitnih težavah lahko zakomplicirano. Sploh zavarovalnice ob kakšni večji nesreči itd...Imam kolega ki dela te stvari in mi je razložil,da se lahko vtaknejo v čisto vse možno če pride do večjega karambola večjih vrednosti. In v takem primeru niti najmanj ne dvomim,da zavarovalnica nebi našla kakšnih nepravilnosti.
Jebemti našo državo in njene davke, fuck! V tri p*zde mate*ne! (Se opravičujem na izrazu)
Gre se natanko tako, kot je napisal @subi92. DMV me nebi samo klofnil ampak "pretepel ko norca"
Sicer pa sem se malo pozanimal okoli in mislim,da bom opustil idejo ker je ob morebitnih težavah lahko zakomplicirano. Sploh zavarovalnice ob kakšni večji nesreči itd...Imam kolega ki dela te stvari in mi je razložil,da se lahko vtaknejo v čisto vse možno če pride do večjega karambola večjih vrednosti. In v takem primeru niti najmanj ne dvomim,da zavarovalnica nebi našla kakšnih nepravilnosti.
Jebemti našo državo in njene davke, fuck! V tri p*zde mate*ne! (Se opravičujem na izrazu)
Če ti avto odgovarja stisn unih par jurčkov za dajatve pa je zadeva rešena :.sup
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost