Šterna
Šterna
Lep pozdrav,
zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje z zabijanjem šterne za črpanje podtalnice. Namreč namen imam doma zabit šterno pa je fino se prej kej pozanimat in poučit. Podtalnico mamo in to na približno 4-5 m in bi jo rad izkoristil za pranje namakanje itd.
LP
zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje z zabijanjem šterne za črpanje podtalnice. Namreč namen imam doma zabit šterno pa je fino se prej kej pozanimat in poučit. Podtalnico mamo in to na približno 4-5 m in bi jo rad izkoristil za pranje namakanje itd.
LP
Pri nas jo mamo že od leta 1871. Zadnjih nekaj let smo tja speljali tudi vodo iz strehe, ker je podtalnica rahlo usahnila.
Kako je z zabijanjem ne vem. Pri nas je izkopana luknja premera cca 1,2m v globini 10m.
Za črpanje pa uporabljamo štirno in pa zadnji dve leti tudi črpalko.
Tudi to vodo uporabljam za pranje v kombinaciji z visokotlačnim čistilcem.
Za dodatne info sem na voljo, lahko pa tudi prideš pogledat (+46° 14' 11.66", +14° 11' 6.63").
Kako je z zabijanjem ne vem. Pri nas je izkopana luknja premera cca 1,2m v globini 10m.
Za črpanje pa uporabljamo štirno in pa zadnji dve leti tudi črpalko.
Tudi to vodo uporabljam za pranje v kombinaciji z visokotlačnim čistilcem.
Za dodatne info sem na voljo, lahko pa tudi prideš pogledat (+46° 14' 11.66", +14° 11' 6.63").
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Pri nas z zabijanjem ni šlo, podtalnico je varovala dober meter debela plast žive skale. Ata investiral v najem vrtalne garnizije, ki je v dveh dopoldnevih opravila delo. Je bilo zanimivo opazovati vrtalni stolp na dvorišču, par kolegov je vprašalo, če smo slučajno nafto našli.
Potem je voda šla tudi na neke analize in razen večje vsebnosti trdnih delcev naj bi bila 1A. Sicer pa tudi praksa tako kaže: jaz jo sedaj že deset let pijem in sem še vedno :efwefw

Potem je voda šla tudi na neke analize in razen večje vsebnosti trdnih delcev naj bi bila 1A. Sicer pa tudi praksa tako kaže: jaz jo sedaj že deset let pijem in sem še vedno :efwefw
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
- podreberek
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1120
- Kraj: Laško okolica
- Kontakt:
Potem ti predlagam, da najprej vrtaš in kasneje zabiješ, ker 4 metre je kar daleč.
Kot pravi Podreberek, poskusi z vrtalnikom za smučarske količke ali kaj podobnega. Vprašaj naokoli, mogoče se da kje tak stroj izposoditi.
Seveda boš pa moral v vsakem primeru mišice zalaufat.
Kot pravi Podreberek, poskusi z vrtalnikom za smučarske količke ali kaj podobnega. Vprašaj naokoli, mogoče se da kje tak stroj izposoditi.
Seveda boš pa moral v vsakem primeru mišice zalaufat.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
http://www.podsvojostreho.net/forum/vie ... t=0&t=3553
Tule imaš opisano par primerov, nisem vse bral, je pa prvih par pravilnih načinov z opisi. Glej tiste, kjer piše o zabijanju.
Tule imaš opisano par primerov, nisem vse bral, je pa prvih par pravilnih načinov z opisi. Glej tiste, kjer piše o zabijanju.
barnes, živiš ob savi? Črnuče? Če ja, potem raje ne delaj tega. Podtalnica vsako leto pade za kak meter (jaz imam 9m luknje (120cm premer) in šterno, pa je vode samo še 4m). Je ne uporabljam, ker ta voda mora it nujno čez filtre, pa še ne spraviš vse svinjarije ven - pravijo, da je DDT prišel skoraj 70m globoko in ga najdeš povsod do te globine, predvsem pa na savskem produ. Tako da jaz se izogibam te vode.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov