Eh pa kaj bi saj Subaru nikoli štrajka...
Pomoč pri okvari vozila v tujini
Pomoč pri okvari vozila v tujini
Imam izkušnjo kot uporabnik znanega ponudnika storitev v Sloveniji. Imam primer, ki mi je odprl oči. Če potrebuješ pomoč na cesti ali odvoz vozila mora obvezno tudi voznik plačnik storitve. Torej ni nujno, da si lastnik. To pomeni da se mora vsak voznik sam zavarovati pred neljubimi dogodki v prometu. Ima kdo kaj izkušenj z zavarovanji v tujini...
hj :ztzutuz
Z avtom , ki je imel 300.000km sem šel na vožnjo v Maroko in nazaj (Italija, Francija, Španija, Ceuta, Maroko in 3000km po maroku, ter nazaj po isti poti). Nazaj sem prišel s skoraj 8000km več in to brez kakršnegakoli problema z motorjem ali pogoni ali drugimi sklopi v avtu.
Edini pravi problem so bile gume (ki niso zdržale ostrega kamenja, zaradi premajhne bočne zaščite - presekal sem jih na boku) in izpuhom, ker je bil avto prenizko od tal za vožnjo čistga offroada, Forester pa ima še posebej nizko nastavljeno cev od izpuha.
Oboje bomo ali pa smo že rešili. Izpuh je že zamenjan, potrebno ga bo še malo dvigniti, da ne bo več tok dol visel, septembra pa avto dobi še novo obutev, ki bo zdržala takšne in podobne bodoče podvige.
Dodano pa bo na avto še par stvari, ki olajšajo vožnjo po takih terenih. En izmed dodatkov bo dodana aluminijasta zaščita podvozja, ki bo zaščitila karter in dele podvozja, ker trenutna plastična ščiti samo proti direktnemu nalivanju vode na spodnji del motorja in proti mrazu.
Seveda pa imam članstvo plus tudi v AMZ in imam en prevoz iz tujine v dobrem, pa upam, da ga ne bom nikoli izkoristil. Tistih 60 evrov na leto plačam pa z veseljem, ker če bi bilo potrebno plačat za 1500km prevoza avta, bi najbrž obubožal.
Edini pravi problem so bile gume (ki niso zdržale ostrega kamenja, zaradi premajhne bočne zaščite - presekal sem jih na boku) in izpuhom, ker je bil avto prenizko od tal za vožnjo čistga offroada, Forester pa ima še posebej nizko nastavljeno cev od izpuha.
Oboje bomo ali pa smo že rešili. Izpuh je že zamenjan, potrebno ga bo še malo dvigniti, da ne bo več tok dol visel, septembra pa avto dobi še novo obutev, ki bo zdržala takšne in podobne bodoče podvige.
Dodano pa bo na avto še par stvari, ki olajšajo vožnjo po takih terenih. En izmed dodatkov bo dodana aluminijasta zaščita podvozja, ki bo zaščitila karter in dele podvozja, ker trenutna plastična ščiti samo proti direktnemu nalivanju vode na spodnji del motorja in proti mrazu.
Seveda pa imam članstvo plus tudi v AMZ in imam en prevoz iz tujine v dobrem, pa upam, da ga ne bom nikoli izkoristil. Tistih 60 evrov na leto plačam pa z veseljem, ker če bi bilo potrebno plačat za 1500km prevoza avta, bi najbrž obubožal.
LP
Preveril koliko stane odvoz avtomobila pri AMZS. Pravijo, da je odhoh iz Lj. 38 eur, vsak nadaljni kilometer po SLO 1 eur, Zunaj SLO pa 1,40 eur km. Seveda se pot računa v obe smeri. Na vlak pa baje avta ne moreš dati, ker te storitve nimajo. To pomeni, da se ti avto ne sme pokvariti.
Ali pa si moraš kupiti avto ki ne crkne.
Janko
Preveril koliko stane odvoz avtomobila pri AMZS. Pravijo, da je odhoh iz Lj. 38 eur, vsak nadaljni kilometer po SLO 1 eur, Zunaj SLO pa 1,40 eur km. Seveda se pot računa v obe smeri. Na vlak pa baje avta ne moreš dati, ker te storitve nimajo. To pomeni, da se ti avto ne sme pokvariti.
Ali pa si moraš kupiti avto ki ne crkne.
Janko
Tukaj si lahko pogledaš, kaj nudi članstvo plus v tujini
http://www.amzs.si/?podrocje=206
Prevoz tujega partnerja do 200 EUR
Prevoz vozila (nesreča) do 1500 EUR
Prevoz vozila (okvara) do 1500 EUR
Nadomestni voznik do 500 EUR
Nepredvidena nočitev do 200 EUR
Nepredviden prevoz oseb do 300 EUR
Kredit v sili do 1000 EUR
http://www.amzs.si/?podrocje=206
Prevoz tujega partnerja do 200 EUR
Prevoz vozila (nesreča) do 1500 EUR
Prevoz vozila (okvara) do 1500 EUR
Nadomestni voznik do 500 EUR
Nepredvidena nočitev do 200 EUR
Nepredviden prevoz oseb do 300 EUR
Kredit v sili do 1000 EUR
Po ceniku to v praksi pomeni, da se ti sme avto pokvariti malo od Munchna naprej. V firmi avtomobilov nimam zavarovanih za ta primer, ker če bo to zgodilo, si bom izposodil prikolico za prevoz vozila in ga bo šel eden izmed nas iskat. Do sedaj se mi to še ni zgodilo. Pri 6 avtomobilih to pomeni 360€/leto in če pomnožim z 10 let, potem je to 3600€. Toliko me pa ta dodatna pot z najemom prikolice ne pride. Ko sem kupil imprezo v Nemčiji, sem najel prikolico in šel avto iskat, pa me je najemnina stala ca 200€.
Impreza Sti 08
Na mojo srečo je avto Opel Vektra po eni uri spet deloval in srečno prišel do Ljubljane po prevoženih 500 km v eno smer. Sploh nisem pomislil, da je članstvo AMZS vezano na člana in mora voziti vozilo v času okvare. Odkar imam sam Subaruja se vozim, vozim...
Torej ni dobro posojati avta, ki ni zanesljiv za daljše poti, al pa je treba šoferje poslat na avto moto in naj si plača garancije....
Torej ni dobro posojati avta, ki ni zanesljiv za daljše poti, al pa je treba šoferje poslat na avto moto in naj si plača garancije....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov