Težave z motorjem

Vse kar ne paše v ostale teme...
Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Težave z motorjem

Odgovor Avtor: ijuvan » 07. Maj 2010, 14:51

Vem da je to subaru forum, ampak vas je kar nekaj gor, ki se spoznate še na kaj drugega.
Torej, motor je sach x-road 125. Problem je, da motorju kar naenkrat pobere obrate. Laufa lepo normalno, in kot bi rekel keks, gre samo do določenih obratov (nima obratometra, obrati pa niso visoki). V leru pa gre v obrate, sicer ne z veseljem, ampak gre. Mi je letos to že naredilo enkrat, pa sem ga parkiral in se nisem zanimal. Zadnjič ga pa prižgem, laufa normalno, grem na furo. In potem se je spet ponovilo :? S težavo sem le prišel do doma (1. in 2. prestava (okoli 15 km/h), na ravnini 3.). Sem vprašal na servis (avtohiša Lampret) in je rekel, da je verjetno razgnalo magnet, ki stane 85€. Ampak ker ne slovi kot poštenjak (pa še za bogo žarnico za žmigovc računa 10 €), sprašujem še tu gor, če kdo kaj ve?

Hvala, Izidor

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 07. Maj 2010, 16:11

Lahko je več stvari: dovod goriva je lahko slab, lahko ročica plina ne dvigne dovolj batka v uplinjaču, pa ni dovolj zraka, izpuh se ti je zamašil,...
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
pero999
Uporabnik foruma
Prispevki: 1463

Odgovor Avtor: pero999 » 07. Maj 2010, 16:37

Jest sm mu isti problem z kawasakijem cross 125. Problem sm mu v frgazarju. Sm ga raztavil, spucal, pa na novo naštelal. Od takrat se napaka ni pojavila.

Drugače pa malo prašna na http://www.enduro-si.com/

Na forumu je sicer sama mladina, sam nekateri se res spoznajo.
Legacy 2.0 GL

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 07. Maj 2010, 19:22

Hvala za odgovore. Bom malo pogledal pa prepucal kar bom dosegel.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5497
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 08. Maj 2010, 08:56

če si se kdaj vozil do konca rezerve, je možno da ti je kakšna smet prišla do dize. upam da veš kaj je diza :)

verjetno je samo delno prepustna ta diza sedaj, in skoznjo ne pride dovolj goriva za visoke obrate.....

Meni sliči na tako težavo. Ponavad se je isto dogajal na moji APN6 :)

Morš vedno vedit da so dve poti do napake. ena je čez gorivo, druga pa čez elektriko (iskra na svečki) :)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 09. Maj 2010, 15:44

Pozabu sem napisat osnovo iskanja napak.
Odviješ svečko in pogledaš kakšne je barve; če je siva, skoraj bela - pomeni da ni bencina, če pa je črna ko oglje pa nekaj s štromom ni OK.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 10. Maj 2010, 15:21

Thomas22 napisal/-a:Pozabu sem napisat osnovo iskanja napak.
Odviješ svečko in pogledaš kakšne je barve; če je siva, skoraj bela - pomeni da ni bencina, če pa je črna ko oglje pa nekaj s štromom ni OK.
malcek pomankljivo si mu napisal, tole je kompletna lista (zaradmene gre lahk tud v sticky v primeren del foruma):

se opravicujem za veliko sliko, sam drgac ni citljiva

KLIK

sem dal link do slike, da je forum bolj pregleden, lp Andrej

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 10. Maj 2010, 15:23

pozabil sm napisat da je najboljs ce mas sivo, z !rahlim! pridihom rjavega tona

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 10. Maj 2010, 16:15

Huda slika....to če nism nikdar čul. Pa sm že marskerga "majstra" spraševal :) No zdej vem :)
Na šiht si pa A3 sliko sprintam za v garažo za na steno :) da nebojo samo pomankljivo oblečene tete gor :)

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 17. Maj 2010, 12:25

In si že zakurblo to čudo od motorja ?

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 17. Maj 2010, 22:19

Zakurblo ja, ampak spet za samo par minut. Svečko sem pogledal, je lepa, srebrno-rjava. Fergazerja, dize in ostalega se pa še nisem lotil. Se mi nekako ne mudi zdaj, ko je tako prizadeto vreme, pa še težko dostopno je :?
Je pa zdaj nazadje že prej začel slabše vlečt, nekaj min. pozneje pa je spet mrknil :4rt

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 18. Maj 2010, 17:12

Sem se prejle hotel lotit mal šraufat, pa sem si premislil. Da pridem do fergazerja, morm dol uzet zic in kesl, špilo se pa ne bi rad preveč, da ne nardim še slabš. Mater jim inženirsko :x

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 18. Maj 2010, 20:05

Pri moji hondi varadero XL 125 moraš dol vzet vse :) tank plastike stranske, cel filterbox in še marsikaj, potem pa prideš do dvojnega fergazerja. tolk čudnga fergazerja še nism vidu uglavnm :D

Iz 10cm velikega fergazerja je skočila ven 35-40cm dolga vzmet, ko sem en pokrovček odšravfal :D

Takrat sem bil že 100% da nebom več skup to spravu :)

Če nisi ziher v sebe, raje ne razdiraj. Sicer veretno neka huda znanost ni, ampak zna imeti več nekih diz/šob in pa raznih igel notr. tko da če ne poznaš, sistema fergazerjev, raje ne razdiraj in peli enmu kolegu k zna :)

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 05. Junij 2010, 15:57

Evo, zgleda je stvar razrešena :D
Krivec so očitno slabo pričvrščene cinšpule in nepriklopljena masa (al nula?) :roll: ne vem a bi se smejal al joko...
Hvala vseeno vsem za nasvete ;-)

Še nekaj: zadnjič sem iz dolgčasa vzel zadnji lonec dol, zvok je bil kot od kakšne 500ccm krosle :shock: Ali ima lahko to kakšne nezaželjene vplive (razen na sosede :lol: )? Malo me ima, da bi šel na kratko vožnjo brez lonca, da se malo naposlušam...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 07. Junij 2010, 07:42

Ponavad brez lonca ni tapravga prezračevanja mašine, v primerih 2T motorjev, pa dobijo "preveč lufta" nazaj v mašino. V obeh primerih gre motor manj, razen če maš spretiravano omejen izpuh(tu je spet odvisno, kolk izpuha boš odstranu...). V kar pa dvomim.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost