Jaz imam opravka z ogromno interdiskont orodja, unior orodja ter raznih levih firm tipa lincos,M-tech, hofer/lidl itd...
Vso to orodje je za moje pojme primerljivo.
Sem tudi že unior izvijač profi linije zlomil s takorekoč bore malo sile.
Odlomil sem tudi že interdiskont, lidl, hofer...ma ni da ni.
Ampak največkrat zaradi lastne krivde. Moraš se zavedat kdaj je dost na "pas mater" in kdaj je treba uporabt primernejše orodje ali bolši pristop. Če si konj boš tudi 3/4 colsko račno odlomu.
Pri izvijačih je zelo zelo pomembno da uporabiš pravega po velikosti in ne kar prvega ki približno paše skup.
Jaz sem z interdiskont (nekaj malega lidl/hofer/m-tech) orodjem 2x razdrl in sestavil svoj motor ter še nekaj drugih motorjev. Plus še nešteto drugih stvari, pa to orodje je staro že vsaj 15 let in še vedo dela. Res je da v kompletu manjka kak kos, ker v tolk letih se kdaj naredi da kje pretiravaš, kaj založiš (kje že mam ključ 10/13?)...precej lažja mi je misel, da zgubim poceni orodje kot da založim nek nastavek ki je bil 10-15€
Jaz zase ne morem rečt, da interdiskont orodje uporabljam "amatersko-hoby" ker bi lagal. Pa je orodje povsem zadosti.
Dejstvo je da če malce bolj resno uporabljaš orodje, boš skoraj da rabil 1/4" 1/2" ter tudi 3/8" orodje. Zato priporočam nakup orodja s tremi velikostmi. Pri subaruju se zgodi, da ti nastavki 1/2" ne pašejo v kako luknjo. Naprimer pri vijakih polovičk bloka.
Uniorjev komplet 200kos orodja z vozičkom je cca 1k€ ja...
Dvomim da je tale lincosov set slabši:
https://lincos.si/si/6105-252-delni-voz ... odjem.html
Navsezadnje je mišljen za mehankarske delavnice. Takle voziček z lahkoto nadgradiš še z dodatnim predalnikom na vrhu vanjga pa natlačiš po želji robe...
Če te denar žuli in ti je unior kul, potem se zaleti vanj, ne bo ti žal.
Jaz osebno sem mnenja, da je unior rahlo precenjen, ni slab, ni pa tudi ne zdaj neuničljiv.
Sploh pa, po letih uporabe je obrabljenost unior orodja na istem nivoju kot naprimer interdiskont ali m-tech.
Sploh izvijači hitro ratajo škrbasti če jih res ekstra ne paziš.
Kljunaste kleše za zeger obročke smo tudi že morali brusit ker niso več prijele...mislim, je kup takih stvari.
Guma na kleščah se obrabi, ali z leti rata rahlo lepljiva. Seveda isto velja tudi za interdiskont.
Vprašat se moraš, a boš orodje malo uporabljal, pa boš pač kupil overkill orodje ki bo dobro za 3 generacije "male uporabe".
Ali boš orodje uporabljal dosti in ti pač več pomeni da mogoče za isto ceno dobiš kak kos orodja več in mogoče v 30-40 letih kdaj kaj dokupiš/menjaš. Sej veš, orodja ni nikoli dosti.
Vsekakor pa se izogibaj povsem neznanih "noname" kitajcev, ki se dejansko zlomijo ob prvi uporabi. Sam sem kupil na ebay-u komplet mini torx nastavkov, in prav vsi so se zaoblili že ob prvi uporabi. Kot da so narejeni iz aluminija. Niti enga vijaka nisem s tistim odšraufal

Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....