Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 11

Vse kar ne paše v ostale teme...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Re: višina pedala sklopke

Odgovor Avtor: BackW00d » 15. December 2020, 10:32

Kje se roka dvigne glede kupovanja limon? :lolno
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
luigi
Uporabnik foruma
Prispevki: 165

Odgovor Avtor: luigi » 15. December 2020, 10:34

Malo sem zašel iz naslova "višina pedala sklopke".

Hvala za vspodbudne besede.V periodi mojega življenja se je začelo s poljskim Fiatom kalimero,Zastava 850 kombi,štiri Ople Ford mondeo in sedaj Forester.
Za vzdrževanje sem vedno za vse avtomobile dobro skrbel.Vsi avtomobili pred mondeom so bili zelo obremenjeni in delal z njimi "kot svinja z mehom",
tudi po 50tisoč km letno.
Začelo se je pri mondeu. Pokasiral sem vse za nazaj , menjaval dele, ki jih nisem niti pri Zastavah.Avto sem imel pa samo za lepo ,dopust, h tačši, pa h maši. Sedaj stagniram v potovalnih razdaljah.
Lastnik Foresterja pred menoj je dobro skrbel.Listki računi kilometri vse se ujema, ne vem pa kaj je pod barvo.Prvi dan nakupa mi je bila pedalka sumljiva,
a kot novinec sem vzel to,da tako pač je normalno. Zvečer sem pa opazil, da luči svetijo zelo nizko in se skoraj neuporabne.
Vzrok počen vzvod (vilica kolesa in potenciometer) za regulacijo luči.
Če se dobro spomnim, bom pa še enkrat prečekiral račune prejšnjega lastnika, da je bilo najdražje lanbda sonda.
Še enkrat opravičilo bralcem,ker sem se v naslovu višina sklopke izpovedal in načel debato o vzdržlivosti in sreči pri vzdrževanju.
l.p.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 15. December 2020, 10:53

To z vilico ima veliko ljudi probleme na foresterjih. Se jo pač zamenja in imaš potem mir.

Sicer jaz na štirih foresterjih nisem imel nobenega problema s to vilico. (pa verjetno tudi na vseh štirih nisem zamenjal toliko delov, kot je aleks na enem)
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2559
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 15. December 2020, 13:34

lukaprelesnik napisal/-a:
15. December 2020, 08:57
aleks napisal/-a:
14. December 2020, 21:55
...
Moj je bil žal limona.
Men ni jasno, kak mora tak avto sploh zgledat, da rabiš tok stvari menjat?
to se itak vedno najdejo stvari.
Men je važno, da vem, da se lahko jutri vsedem v avto in peljem brez težav 1000km in pridem tja in nazaj s svojim avtom. Kaj so pol morali šele s tvoj Forijem delat, da ti je 4x letno kaj crknlo :facepalm
To ni res. Nisem še imel avta (pa mam že čez 50 let) da bi se vedno našlo kaj za zamenjat. Ko sem bil mnogo mlajši sem imel Talbota. So mi govorili kaka jajca si kupil, francoz, pa to. Starter kontakti so bili edino kar sem menjal poleg jermenov, filtrov in olja. Vseh 5 let. Na katrci je bilo že slabše, sem moral menjat kolesne ležaje in amortizerje. Spet 5 let. Še na Yugotu ni crknlo kaj drugega kot električni deli (releji za smernike, kontaktna ključavnica, ščetke in diodna plošča na alternatorju). Večjega jajca kot je bil moj Forester še v življenju nisem imel, no mogoče mu pride bliz Vivio ... Tam je bat lepega dne začel trkat po svečki. Avto se je sicer peljal po treh valjih, ampak ne prav fajn. Kako pa izgleda, lahko vprašaš Karlija. On ma zdaj oba, Viviota in Forija. Za ilustracijo povem sam, da je dvakrat katastrofično razpadel ta prvi kardanski križ (ki ga ni možno kupit ekstra kot rezervni del, moraš kupit cel kardan) na Foresterju. Je sicer tak kot vsi sodobni križi, brez mazalnega čepa, z zalogo masti - ki je, jasno majhna. Posledica je, da kardan med vožnjo pade na tla in veselo opleta po podvozju. Iz teh snovi so nočne more, prjatu, sam tolk o kakvosti sestavnih delov teh avtov.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 15. December 2020, 13:50

nebivedu napisal/-a:
15. December 2020, 10:53
Sicer jaz na štirih foresterjih nisem imel nobenega problema s to vilico. (pa verjetno tudi na vseh štirih nisem zamenjal toliko delov, kot je aleks na enem)
Nisi imel najbrž nobenga dovolj dolgo. Jaz sem se en čas tolažil da je itak že vse pomenjano, kar se lahko pokvarji, pa bo potem en čas mir. Malo morgen. Ko sem menjal po drugo vilico, drugo kardansko gred ... mi je bilo dovolj. Tukaj ni nikdar konca. En donor, če bi ga imel, praktično ne bi bil dovolj.

Uporabniški avatar
lukaprelesnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 323
Kraj: Solčava

Odgovor Avtor: lukaprelesnik » 15. December 2020, 14:49

No sej to sm hotu povedat, že moj je bil zjahan pa je zdaj nekak v redu (pa ga tut ne šparam, tut živim na 700mnv, približno tretjino vsakega tanka skurim na makedamu,...), tvoj je mogu bit pol res ekstra defekten, mislim sej zastopim da rabiš vse končnike pomenjat al pa kaj podobnega, ne pa da ti kardan med vožnjo stran pade :th no pa pustmo tvojga Foresterja, naj počiva v miru :smey itak je že pol tega foruma spisanga o tem Foriju :smey

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Prispevki: 907
Kraj: Logatec
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 15. December 2020, 15:58

15. December 2020, 08:57
Men ni jasno, kak mora tak avto sploh zgledat, da rabiš tok stvari menjat? Tut jaz sem kupil popolnoma zanemarjen avto (seveda oglaševan ravno kontra), zaleten, blok starejši kot sam avto
Čist offtopic.
Jah nekateri pač kupimo avto, ker smo prenaivni in verjamemo prodajalcu na besedo in preleni, da bi preverili vsaj tiste osnovne zadeve, če že ne vse tako kot se zagre.
Pri meni so bile za zamenjavo ravno tiste stvari, katere je prodajalec izpostavil, da so ok, zato sem bil tudi toliko jezen pri odpravljanju njih
---- imaš neuničljiv visko - menjal ------ stisni sklopko, lej kako se lepo pelje - menjal kolesne ležaje zadaj --------- pohodi bremzo, kolk prime - na sovoznikovi strani spredaj čisto zaštekan hod čeljusti + nemenjano zavorno olje (šele sedaj rečmo temu da normalno prime) ------- na sprednji roki menjane puše - že na prvem servisu pri lokalcu je hitro ugotovil da je nekaj malega lufta, pa da so vsi šravfi zategnjeni do amena in naprej, puše zadnjega diferinciala popokane, v tem trenutku so tam zgolj enih par kosov, bolj ko ne za okras (sicer kupil strongflex za celotno podvozje, vendar sem zaradi pomanjkanja denarja zamenjal zgolj spredaj) ------- sklopka je hitro začela drseti, tako da je bila že na začetku menjana ------- zadnja voznikova šaljčka na vzmetenju se čedalje bolj oglaša ................................................................................... pa se niti ne upam razdirat in preverjat, ker me je resnici na ljubo vse skupaj minilo, pa še vse finance so mi pošle, da se sedaj vozim z neregistriranim avtom naokoli. :crap :crap :crap
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

Uporabniški avatar
luigi
Uporabnik foruma
Prispevki: 165

Odgovor Avtor: luigi » 15. December 2020, 17:02

Ajajaj zanetil sem spor.
Predno napredujem na uporabnika foruma iz novinca me bo admionistrator zbrisal.
V seznamu forumov je zagotovo rubrika, ki je namejena tej debati.
A smo za ,da pustimo rubriko višina sklopke za sklopko in presedlamo spor v drugo temo.

Bralci foruma kriv ali ne kriv zašli smo ....

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 15. December 2020, 20:00

15. December 2020, 14:49
no pa pustmo tvojga Foresterja, naj počiva v miru :smey itak je že pol tega foruma spisanga o tem Foriju :smey
Menda nič ne počiva, Karli se še vedno vozi z njim ... kjer je za tak avto primeren domek, če veš kaj mislim. Nazadnje ko sem ga vidu julija, je bil na podaljšanju registracije.

Uporabniški avatar
lukaprelesnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 323
Kraj: Solčava

Odgovor Avtor: lukaprelesnik » 15. December 2020, 20:03

aleks napisal/-a:
15. December 2020, 20:00
15. December 2020, 14:49
no pa pustmo tvojga Foresterja, naj počiva v miru :smey itak je že pol tega foruma spisanga o tem Foriju :smey
Menda nič ne počiva, Karli se še vedno vozi z njim ... kjer je za tak avto primeren domek, če veš kaj mislim. Nazadnje ko sem ga vidu julija, je bil na podaljšanju registracije.
No sej to se mi je zdel, da je bil še vozen in ne kar za na odpad. Drugače pa point mojga prvega offtopica ni bil netenje spora, le na glas sem razmišljal, ker sem mislil, da se ne da bolj zanemarjenga avta kupit, kot sem ga jaz, ampak očitno se da. Se pa lahko vsi ti offtopic prispevki brišejo/prestavjo v peskovnik :vctry

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 15. December 2020, 20:11

Grizliboy napisal/-a:
15. December 2020, 15:58
Čist offtopic.
... pa še vse finance so mi pošle, da se sedaj vozim z neregistriranim avtom naokoli. :crap :crap :crap
Ne govor, jaz zdaj po dolgem času šele vem, kako zgleda da ni vsake 3 mesece 150-200 eurov stroška, da se sploh lahko voziš na šiht. Pa še liter manj mi pije na 100 sportaš (res je pa švohnejša mašina). Manj kot 600 eurov na let samo za popravila zadnje štiri leta ni šlo nikoli.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 15. December 2020, 20:17

15. December 2020, 20:03
No sej to se mi je zdel, da je bil še vozen in ne kar za na odpad. Drugače pa point mojga prvega offtopica ni bil netenje spora, le na glas sem razmišljal, ker sem mislil, da se ne da bolj zanemarjenga avta kupit, kot sem ga jaz, ampak očitno se da. Se pa lahko vsi ti offtopic prispevki brišejo/prestavjo v peskovnik :vctry
Pride trenutek, ko maš dost, ko si menjal nekaj dragih komponent že dvakrat (vilica sklopke, volanska letev, kardan, nebroj ležajev ...), pa avto še vedo ne pelje kot bi moral. Moraš odnehat, tukaj trmasto popravljanje pripelje samo v finančni propad. Pa tudi ko je ena reč popravljena, potem samo trepetaš kaj bo naslednje in koliko bo koštalo popravilo, in ni garancije da prideš jutr z njim na šiht ali pa domov. Basta.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 16. December 2020, 08:34

aleks napisal/-a:
15. December 2020, 20:11
Pa še liter manj mi pije na 100 sportaš (res je pa švohnejša mašina).
A nimaš ti dizla zdej?

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 16. December 2020, 08:51

Ja, pa ima skor 15 konj manj kot fori (je pa avtomatik, fori je bil MT).

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 16. December 2020, 09:03

Pa ti pije samo liter manj od požrešnega bencinarja?!? Kak bullshit je pa to? (predvidevam da je fori pil vsaj 9-10?)

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost