Drva,gozd,kurjava...

Vse kar ne paše v ostale teme...
Odgovori
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8742
Kraj: Črnuče

Re: Drva,gozd,kurjava...

Odgovor Avtor: nebivedu » 10. Maj 2014, 09:46

Motorka, zakaj pa s ketno celega brevesa ne zapneš, pa povlečeš na sredo travnika, sej fori z reduktorjem to naredi brez problemov.

Sam sem z leonetom vlekel hlode iz hoste do srede travnika, tam smo pa to vse zrezal, ko sem dobil ferozo, sem to delal še raje, ker je imela boljši reduktor, na foresterju se pa ena 16m dolga smreka z vejami skupaj niti ne pozna dosti, taprvo moraš sicer orenk cukent, da se začne premikat, pol jo pa brez problema vlečeš kamorkoli.

Če smo pa pri IMT-ju, pa še ena anekdota, zakaj na Krki (vas na izviru krke) ne govorijo slabo o subarujih. Podrli smo smreko, ki je bila osamelec in je stala nad jezerom (pod zemljo je jezero vode), na osmih metrih višine, je bilo nekje 80cm premera (samo za primer: 8m dolg hlod smrekovine in s premerom 42cm na štirih metrih(na sredini), je en kubik). hlode smo morali prestavit in jih povleč na vrh hruba, ker je samo tja lahko prišel kamion pobrat smrekovino. Ko smo 8 metrov dolg hlod hotel z imt-jem (50km) prestavit, ni šlo nikakor. Vedno se je postavil na zadnja kolesa. Je šel možakar domov po 150kg uteži za spredaj, pa se je še vedno na zadnja kolesa postavljal. Pol sem jim pa rekel, da naj umaknejo jajca, bom jst to z avtom povlekel. Se je pol vasi začel smejat, češ to ni mogoče. Zapnem hlod za leonca, v redutorju in v prvi prestavi pohodim gas, da se je na makadamu zakadilo, do konca in hlod je bil na vrhu hriba (leone pa raztegnjen za 5cm - ampak tega kmetavzom nisem šel razlagat).
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
rb320
Uporabnik foruma
Prispevki: 883
Kraj: vrhnika

Odgovor Avtor: rb320 » 10. Maj 2014, 21:51

:thup

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma
Prispevki: 597

Odgovor Avtor: Boxer » 22. December 2014, 19:06

Ker mi je drv za kamin že zmanjkalo sem naročil še en kubik. Cena z prevozom 28eur! Prevoza ma možakar cca. 35km skupne poti(od njega do mene in nazaj). Tko,da neboste še vedno kupovali po 40eur kolikor majo eni cene na bolhi itd... :cr

ps.: Cepljena na cca. 33cm. Bukev.

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 22. December 2014, 20:05

Ugodno, jst jih po 55e kupujem.

Uporabniški avatar
Legacy_46
Član Subaru kluba
Prispevki: 1425
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: Legacy_46 » 22. December 2014, 20:22

Jaz jih za 12eur.

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 22. December 2014, 23:08

Tist k je kdaj delal drva, in jih prodajal, dobr ve, da za 28€ ne prideš skos, kaj šele za 12! Najbolš da vam jih zastojn delamo :4r :4r :4r
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 22. December 2014, 23:24

LSlabe napisal/-a:Tist k je kdaj delal drva, in jih prodajal, dobr ve, da za 28€ ne prideš skos, kaj šele za 12! Najbolš da vam jih zastojn delamo :4r :4r :4r
Ponudba-povpraševanje, jebiga... :-(

Uporabniški avatar
Legacy_46
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Legacy_46 » 23. December 2014, 00:11

LSlabe napisal/-a:Tist k je kdaj delal drva, in jih prodajal, dobr ve, da za 28€ ne prideš skos, kaj šele za 12! Najbolš da vam jih zastojn delamo :4r :4r :4r
Jaz sem samo repliciral Boxerju, hecam se :D Vem jaz po koliko so drva, vem ;) Ne vem kakšna so to za 28...

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 23. December 2014, 00:45

Legacy_46 napisal/-a:
Jaz sem samo repliciral Boxerju, hecam se :D Vem jaz po koliko so drva, vem ;) Ne vem kakšna so to za 28...
Sej tudi jaz vem po koliko so drva. Vem tudi kaj je nastavljena cena avtomobila kaj je pa prodajna če hočeš prodat in ne stagnirat na avto.netu z sanjaško ceno vozila. Pravtako to velja za drva. Drugi možakar ima 100m nacepanih in pripravljenih, prodal je pa cele dva kubika letos (pa še to žlahti). Ceno ima mislim,da 45eur/kubik.

Ti se hecaš jaz pa vem kaj je kupiti-prodati zares in ne sanjati ali kot sem zgoraj napisal ponudba-povpraševanje.

ps.: V kolikor pa kdo od vas prodaja drva pa veliko sreče seveda :)

Uporabniški avatar
wannahavesubi
Član Subaru kluba
Prispevki: 199
Kraj: Kamnik-Stranje

Odgovor Avtor: wannahavesubi » 23. December 2014, 09:01

hja, jaz jih za manj kot 52 eur nisem najdu v osrednji Sloveniji ( 2x žagana in pri men na dvorišču )...
maybe some day...

Uporabniški avatar
motorka
Uporabnik foruma
Prispevki: 184

Odgovor Avtor: motorka » 23. December 2014, 10:22

pa dobro kaj vam še ni jasno da vas tale model trolla...al pa laže sam sebi da je veselje.

kakšnih 28€...to je on sanjal potem se je pa zbudil z prstkom v riti.

za take je samo tole:
http://fc08.deviantart.net/fs70/f/2013/ ... 5r7e47.png
Nosi svoje rane na prsih, ne na hrbtu!

Uporabniški avatar
Legacy_46
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Legacy_46 » 23. December 2014, 12:18

Boxer, kdo je ta dobrotnež, foter je reku da se zanima, da takoj naroči vsaj 10m drv žaganih na 25cm, plača pa 30eur/m... :lol:

Uporabniški avatar
jernej123
Uporabnik foruma
Prispevki: 142

Odgovor Avtor: jernej123 » 23. December 2014, 12:27

Tudi mene! Prosim za telefonsko.

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 23. December 2014, 12:43

Ma ja no sej samo nakladam, vi pa kupujte po 50eur pa mir. :shock:

@motorka, zmotil si se. 28eur/kubik z prevozom! Ne samo drva.

Najprej ste brihtni potem pa daj številko, ja seveda... :cr Pejte sami, raziskujte, se osebno zapeljite do ponudnika in ga prepričajte,da njegova drva niso vredna 40eur/kubik kot sem to storil jaz. Imel sem dobre razloge, možakar pa bo kljub vsemu raje nekaj zaslužil kot,da mu stojijo doma brezveze...

ps.: Bom naslednjič raje napisal,da sem dal 80eur za kubik,da se bo raja boljše počutila kok jih oni ugodno kupujejo... :roll: Pa še to jaz sem šel k 6-im ponudnikom predno sem uspel se pri dotičnem izpogajat za tako ceno. Sprva mi jih je prodal po 35/kubik (@motorka, to že veš ane) zdej pa sem ceno še zbil...Ne pa mene kregat če jih vi preplačujete. :?

Uporabniški avatar
Legacy_46
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Legacy_46 » 23. December 2014, 12:54

Kaj ne bom prej brihten, če vem da to ni res. Ne, slučajno sem prejle fotru omenu, pa je rekel naj te vprašam za tel., vedoč seveda, da je tale cena glede na to kar ponuja, iz trte zvita :)
Mislim da te nekaj drugega nazaj drži glede kontakta ponudnika :) Ker zdajle pa verjemi da bi mu dober biznis naredu, še povedal bi mu, koliko prometa si mu naredil, in morda ti bi jih naslednjo rundo po 26eur dal :D

PS: Toliko zrelih in dobronamernih odgovorov in nasvetov si že dobil od naših uporabnikov pri svojih 'nakupih', mi naj pa kar sami iščemo naprej... ;)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov