Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 12
Re: Vseen se grem pelat... Zima 2020/21
Sam še politika manjka, da dosežemo podn 
Ne gre tukaj nič za politiko. Tam so itak vsi debili, tako levi kot desni. In tako levi kot desni volilci so nategnjeni, samo da tega še ne vidijo, kregajo se pa samo o tem kako globoko v rit so jih politiki pofukal. Ampak pustimo to na miru.
Medtem ko tema o koroni ni prav nič slabega. Vsaj zame ne. Izmenjava mnenj različnih pogledov. Ni kregarije, ampak je dost argumentirana debata.
Recimo jaz razumem aleksa zakaj se je cepil. In se je cepil z razlogom. Ima sladkorno in kot tak je rizičen in izredno ogrožen od korone. Ne razumem pa zakaj bi se nekdo zdrav cepil, če ni ogrožen. Recimo za boleznimi srca in ožilja umre v sloveniji več ljudi kot za korono, pa ni še nihče pandemije razglasil. Pa glede na to, da samo sedimo ra računalniki po cele dneve (službeno vsaj 8 ur in še potem par ur za zabavo) smo recimo večinoma bolj ogroženi, kot pa od korone.
Medtem ko tema o koroni ni prav nič slabega. Vsaj zame ne. Izmenjava mnenj različnih pogledov. Ni kregarije, ampak je dost argumentirana debata.
Recimo jaz razumem aleksa zakaj se je cepil. In se je cepil z razlogom. Ima sladkorno in kot tak je rizičen in izredno ogrožen od korone. Ne razumem pa zakaj bi se nekdo zdrav cepil, če ni ogrožen. Recimo za boleznimi srca in ožilja umre v sloveniji več ljudi kot za korono, pa ni še nihče pandemije razglasil. Pa glede na to, da samo sedimo ra računalniki po cele dneve (službeno vsaj 8 ur in še potem par ur za zabavo) smo recimo večinoma bolj ogroženi, kot pa od korone.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ker nas vodijo bedaki, ki so večinoma na pozicije prišli preko vez in poznanstev in ne vejo kako reagirat...in pač najbolj simpl je vse pocepit pa šta bude bude.
Slep vodi slepega, gluh gluhega itd....naša četica koraka
Slep vodi slepega, gluh gluhega itd....naša četica koraka
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Če že jemlješ Aleksa (in ogroženo populacijo) za primer, tudi zaradi tega, ker jih posredno ogrožaš s tem, ker nisi cepljen.nebivedu napisal/-a: ↑07. April 2021, 17:31Ne gre tukaj nič za politiko. Tam so itak vsi debili, tako levi kot desni. In tako levi kot desni volilci so nategnjeni, samo da tega še ne vidijo, kregajo se pa samo o tem kako globoko v rit so jih politiki pofukal. Ampak pustimo to na miru.
V bistvu jih jaz nič ne ogrožam, ker se držim pravil in hodim med ljudi z masko. Ko sem pa sam v naravi, je pa ne nosim, ker tam je ne rabim. Za razliko od večine se jaz tega držim.
Če pa misliš zaradi tega, ker se lahko okužim in lahko virus mutira, se pa tudi motiš. Okuži se lahko vsak, tudi cepljeni in tisti, ki so že preboleli. Le potek bolezni bo bolj mil. Torej nič ne pomaga, če se vsi cepimo, ker si kljub cepivu, še vedno okužen in virus še vedno lahko mutira.
Pa nisem jaz tisti, ki moram druge ščitit, ampak so oni tisti, ki morajo sami sebe zaščitit. Sorry, ampak nismo več v socializmu, kjer bo država za vse poskrbela, pa ljudem ni treba nič mislit, samo v fabriki pridno delat, pa bo vse v redu. Danes smo v kapitalizmu, kjer mora za svojo rit vsak sam poskrbet, ker drug ne bo noben.
Če pa misliš zaradi tega, ker se lahko okužim in lahko virus mutira, se pa tudi motiš. Okuži se lahko vsak, tudi cepljeni in tisti, ki so že preboleli. Le potek bolezni bo bolj mil. Torej nič ne pomaga, če se vsi cepimo, ker si kljub cepivu, še vedno okužen in virus še vedno lahko mutira.
Pa nisem jaz tisti, ki moram druge ščitit, ampak so oni tisti, ki morajo sami sebe zaščitit. Sorry, ampak nismo več v socializmu, kjer bo država za vse poskrbela, pa ljudem ni treba nič mislit, samo v fabriki pridno delat, pa bo vse v redu. Danes smo v kapitalizmu, kjer mora za svojo rit vsak sam poskrbet, ker drug ne bo noben.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Tudi držanje pravil ni 100% zaščita
Cepivo res ni 100% zaščita, je pa zelo dobra zaščita pred tem da zboliš. Manj kot je obolelih, manj je na novo okuženih in manj je mutacij. Mislim, da je zadost preprosta logika, da jo vsak razume, če hoče, seveda.
Kapitalizem in socializem imata precej skupnih lastnosti, eno izmed njih je, da so ljude, ki preveč mislijo nezaželjeni, ter da noben ne deluje brez ljudi. Posledično tudi oba vsiljujeta določene stvari. Da skrbiš izključno za svojo rit pa nima pretirane veze z nobenim ampak je bolj pomanjkanje etike in empatije.
Cepivo res ni 100% zaščita, je pa zelo dobra zaščita pred tem da zboliš. Manj kot je obolelih, manj je na novo okuženih in manj je mutacij. Mislim, da je zadost preprosta logika, da jo vsak razume, če hoče, seveda.
Kapitalizem in socializem imata precej skupnih lastnosti, eno izmed njih je, da so ljude, ki preveč mislijo nezaželjeni, ter da noben ne deluje brez ljudi. Posledično tudi oba vsiljujeta določene stvari. Da skrbiš izključno za svojo rit pa nima pretirane veze z nobenim ampak je bolj pomanjkanje etike in empatije.
A lahko tole malo razčistiva?
Cepivo ni zaščita da ne zboliš. Tudi če si cepljen boš zbolel, če se boš okužil. Le potek bolezni bo bolj mil. Torej je mutacija virusa tudi pri cepljenem človeku še vedno mogoča. Enako velja za tiste, ki so preboleli.
Pa glede na to, da v pol leta vse to zbledi in da se boš moral na vsake pol leta cepit, se mi ne zdi smotrno cepljenje za vse, ampak samo za tiste, ki so rizični.
Ne gre zato, da jaz komu nebi pomagal. Ampak že vera ti lepo pove; "Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal." Torej, če si ne boš pomagal sam in boš čakal državo ali koga drugega.... Država zate storila ne bo nič. Samo pobrala bo od tebe tisto kar rabi. Drugi pa tudi. Pa prej ko bodo ljudje to spoznali, lažje bo živeti.strumf666 napisal/-a: ↑07. April 2021, 18:20Kapitalizem in socializem imata precej skupnih lastnosti, eno izmed njih je, da so ljude, ki preveč mislijo nezaželjeni, ter da noben ne deluje brez ljudi. Posledično tudi oba vsiljujeta določene stvari. Da skrbiš izključno za svojo rit pa nima pretirane veze z nobenim ampak je bolj pomanjkanje etike in empatije.
Se je pa to lepo videlo v Ukrajini, ko smo bili gor, ko so bile ceste čist razsute, pa ko smo vodiča vprašal, zakaj si jih vsaj pred bajto kej ne poštimajo, je rekel: Čakajo da jih bo država obnovila. Ampak čakajo že 30 let, pa še bodo.
Ja, bravo! Do sedaj je šlo. Upam, da se ta debata ne razvija naprej.
Je kdo kej po snegu oz. blatu ril?
ignorance is bliss
jaz mislim da politika ne paše na forum. politika je in bo takšna kot je. se ne spreminja.
Ampak različni pogledi na korono so pa lahko razjasnjeni. ker korona ne bo šla nikamor in bomo s tem par naslednjih let moral živeti in od tega bo prišlo tudi do kakšnih sprememb v načinu življenja. če pa kdo misli da bo do poletja vse fertik, se pa zelo moti.
Ampak različni pogledi na korono so pa lahko razjasnjeni. ker korona ne bo šla nikamor in bomo s tem par naslednjih let moral živeti in od tega bo prišlo tudi do kakšnih sprememb v načinu življenja. če pa kdo misli da bo do poletja vse fertik, se pa zelo moti.
Cepivo je zaščita pred okužbo (že imaš protitelesa, ki uničujejo virus, k vstopi v organizem, še predno te uspe okužit) žal pa ni 100% učinkovit, torej še zmeraj obstaja možnost, da zboliš, je pa bistveno nižja, kot brez cepiva. Gremo naprej, če že zboliš je verjetnost, da imaš težji potek bolezni zaradi cepiva bistveno nižji - 100% učinkovitosti tudi tukaj ni.nebivedu napisal/-a: ↑07. April 2021, 18:28
A lahko tole malo razčistiva?
Cepivo ni zaščita da ne zboliš. Tudi če si cepljen boš zbolel, če se boš okužil. Le potek bolezni bo bolj mil. Torej je mutacija virusa tudi pri cepljenem človeku še vedno mogoča. Enako velja za tiste, ki so preboleli.
Pa glede na to, da v pol leta vse to zbledi in da se boš moral na vsake pol leta cepit, se mi ne zdi smotrno cepljenje za vse, ampak samo za tiste, ki so rizični.
Ne gre zato, da jaz komu nebi pomagal. Ampak že vera ti lepo pove; "Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal." Torej, če si ne boš pomagal sam in boš čakal državo ali koga drugega.... Država zate storila ne bo nič. Samo pobrala bo od tebe tisto kar rabi. Drugi pa tudi. Pa prej ko bodo ljudje to spoznali, lažje bo živeti.strumf666 napisal/-a: ↑07. April 2021, 18:20Kapitalizem in socializem imata precej skupnih lastnosti, eno izmed njih je, da so ljude, ki preveč mislijo nezaželjeni, ter da noben ne deluje brez ljudi. Posledično tudi oba vsiljujeta določene stvari. Da skrbiš izključno za svojo rit pa nima pretirane veze z nobenim ampak je bolj pomanjkanje etike in empatije.
Se je pa to lepo videlo v Ukrajini, ko smo bili gor, ko so bile ceste čist razsute, pa ko smo vodiča vprašal, zakaj si jih vsaj pred bajto kej ne poštimajo, je rekel: Čakajo da jih bo država obnovila. Ampak čakajo že 30 let, pa še bodo.
Če te zanimajo samo mutacije bo teh na račun cepljenih, ki ne bodo zboleli bistveno manj, posledično bo manj novih sevov. To ima spet 2 posledici, tokrat dobri, novi sevi so potencialno nevarnejši (bolj kužni in/ali bolj smrtonosni), če jih ne bo potem bo čedalje manj obolelih in ne cepiva ne bo potrebno tako pogosto prilagajat za zmeraj nove in nove seve.
Država skrbi predvsem zase, ampak ker država brez ljudi ni več država, bo tut država poskrbela, za nas, ravno tolk, da sama ne propade, pa da bo iz korita še kej za potegnt
Zadnjič spremenil strumf666, dne 07. April 2021, 19:00, skupaj popravljeno 1 krat.
ampak še vedno bo ostalo to da boš moral biti vsake pol leta cepljen. drugače obramba izveni in spet se okužiš. torej smo spet na začetku, ker se ljudje ne bodo hodili cepit na pol leta.
po drugi strani pa prodajalci drog tudi dajo prvo dozo zastonj, ostale pa potem plačaš, ko se enkrat ... a misliš da bo z uradnimi prodajalci drog kaj drugače?
po drugi strani pa prodajalci drog tudi dajo prvo dozo zastonj, ostale pa potem plačaš, ko se enkrat ... a misliš da bo z uradnimi prodajalci drog kaj drugače?
Oh jaz bi se šel cepit, tud če ne bi bil rizičen (imam diabetes, pa mal že EMŠO). Enostavno mi ni za prebolevat pljučnice. Vsaka pljučnica pusti brazgotine na pljučih, nekaj sem jih tud že s čiki ferdirbal ... če se le da pomagat, jaz raj ne bi. Enkrat sem že prebolel pljučnico, ne iz te serije, obično varijanto. To je drek fantje. Sred noči se zbudiš, moker kot bi bil iz tuša, v pljučih hoče neki brbotat, ko da luft čez vodno pipo vlečeš, nimaš nobene energije. Še čez dan se komi vlečeš po bajti, nič ti ne paše, ne jest ne pit, piješ mal mlačne vode. Antibiotik ne pomaga, ješ sam zarad sekundarnih infekcij žrela, ušes, bronhijev. 10 dni si game over. Saturacijo maš tako bedno, da še nadaljevank ne moreš spremljat. Gledaš v TV ko zombi. Klinc gleda. To jaz tud plačam, če je treba. Plačam si drink, kosilo, benz do Ukrajine, ..., pa si bom še to.
Zadnjič spremenil aleks, dne 07. April 2021, 19:13, skupaj popravljeno 1 krat.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
nebivedu napisal/-a: ↑07. April 2021, 18:59ampak še vedno bo ostalo to da boš moral biti vsake pol leta cepljen. drugače obramba izveni in spet se okužiš. torej smo spet na začetku, ker se ljudje ne bodo hodili cepit na pol leta.
Teh 1/2 leta (še) ni določenih, in ker je korona živa stvar se to lahko premakne v eno ali drugo smer. Več kot bo prebolelih in precepljenih bolj se bo doba podaljševala; dlje časa kot bo trajalo, da se zadosti ljudi precepi ali preboli, krajše bo.
No, farmacevti niso dilerji, pa ne dajo nič zastonj, pa tut zavezat se niso hotl, da bodo cepivo proti koroni delal skos z minimalnim profitom. Tko, da zavarovalnica mora plačat že prvo dozo, ki je še ugodna (farmacevti so dobil denar vnaprej, tako, da v začetku morajo bit doze relativno pocen), po kakšnih cenah bodo pa prihodnje pa nihče ne ve. Tudi ni nujno, da jih bo v nedogled krila zavarovalnica, ko se bodo (kdorkoli že) odločil, da to ni več življenskega pomena oz. da je pandemije konec.
aleks napisal/-a: ↑07. April 2021, 19:08Oh jaz bi se šel cepit, tud če ne bi bil rizičen (imam diabetes, pa mal že EMŠO). Enostavno mi ni za prebolevat pljučnice. Vsaka pljučnica pusti brazgotine na pljučih, nekaj sem jih tud že s čiki ferdirbal ... če se le da pomagat, jaz raj ne bi. Enkrat sem že prebolel pljučnico, ne iz te serije, obično varijanto. To je drek fantje. Sred noči se zbudiš, moker kot bi bil iz tuša, v pljučih hoče neki brbotat, ko da luft čez vodno pipo vlečeš, nimaš nobene energije. Še čez dan se komi vlečeš po bajti, nič ti ne paše, ne jest ne pit, piješ mal mlačne vode. Antibiotik ne pomaga, ješ sam zarad sekundarnih infekcij žrela, ušes, bronhijev. 10 dni si game over. Saturacijo maš tako bedno, da še nadaljevank ne moreš spremljat. Gledaš v TV ko zombi. Klinc gleda. To jaz tud plačam, če je treba. Plačam si drink, kosilo, benz do Ukrajine, ..., pa si bom še to.
Predvidevam da bo še vedno cenej kot celodnevna za Krvavc. Pa tud če ne.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Aleks, jaz ne verjamem, da bo poceni. Te firme služijo s tem, niso oni socialna ustanova.
A to ste vedel, da so čisto naključno ugotovili, pa pfizerjevo cepivo v 96% ozdravi tudi HIV?
A to ste vedel, da so čisto naključno ugotovili, pa pfizerjevo cepivo v 96% ozdravi tudi HIV?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov