Ultimativno "travel" vozilo

Vse kar ne paše v ostale teme...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Re: Ultimativno "travel" vozilo

Odgovor Avtor: BackW00d » 17. December 2014, 06:29

Jurja pa pol za strešni šotor :zjz

Sam sem za večji šotor (za na tla) dal 120€...
Rad kampiram, sam tole se mi zdi pa res a bit 2 much! S tem da, ko daš tole gor, avtomatsko odpadejo kolesa na strehi, strešni kufer, itd...Razen če maš limuzino in 5 metrov sani na strehi :)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8743
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 17. December 2014, 08:05

Jaz sem dal za rabljenega 500 evrov. Moj je velikosti 140X240cm, zložen pa 140x120x35 in tehta okoli 30kg.
Iščem še košaro (prtljažnik) velikosti nekje 70X120cm, ker bi jo dal spredaj pred šotor. da imam lahko gor recimo rezervno gumo in kako kanto goriva.

backwood, vprašanje je kako kampiraš. Če si v kampu en cel teden ali več časa, pa se naokoli voziš s kolesi, je tak šotor brez veze kupovat. Če pa rad potuješ naokoli in si vsak dan na drugem koncu, potem je pa šotor, ki ga pol ure postavljaš in pol ure pospravljaš brez veze, ker ti postavljanje in pospravljanje vzame preveč časa. S strešnim šotorom greš lahko spat vanj že 3 minute po tem, ko si ustavil avto, zjutraj ga pospraviš v 5 minutah in se odpelješ. Tako da to je bolj ko ne namenjeno za potovanja, ko si vsak dan na drugem koncu.

Sam ga imam izključno zaradi potovanj, pa da ne spim na tleh. Sploh mi v afriki ni bilo všeč spanje na tleh (ker je šotor senca, se najde ogromno žužkov, pajkov in škorpijončkov, ki se pridejo skrit v senco in ponoči se bolj malo vidi teh živali, ko lezeš v šotor. S strešnim šotorom tega dela več ni.

Za samo kampiranje na morju, ko si več časa na istem mestu, pa imam sam tudi šotor 5x3x2,5m.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 17. December 2014, 08:57

Kupiš rabljeno brako prikolico, in jo butneš na streho :)

Itak, da ima strešni šotor prednost, ker ga ne rabiš pospravljat, samo zapreš ga in šibaš dalje. Odmaknjen si od mravelj in podobnih tečnih žužkov...
Pa če na babnco skočiš, maš mal pomoči, ker vzmetenje "dela" :)

Sam imam quechuo katera vzame 2 minuti, da jo v grobem postaviš. Če ni vetra bo vredu :)
Dlje potem vzame posteljnina in napihovanje blazine...
Brat je dve let zapored šel z njo po korziki, pa ni nekaj jamral nad postavljanjem kampa, pa ga je parkrat tudi samo za čez noč postavljal.
Je pa dejstvo da ti tako opravilo ne sme biti muka. Meni osebno je postavljanje kampa taka sproščujoča dogodivčina. Me spomne na mlada leta, ko smo se z lego kockami igral. Samo da so tukaj malce dražje kocke :)

BTW: Za strešni šotor nujno rabiš še tale dodatek!
https://www.facebook.com/pages/Bumper-D ... 0543576059" onclick="window.open(this.href);return false;

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 17. December 2014, 09:01

quechue se izogibam, ker ne diha dovolj, pa malo je premajhen šotor za 2 odrasla in otroka, da bi v njej kampiral en teden na morju.

Pa tiste 2 minute postavljanja sicer odtehtajo svoje, ampak pospravljanje je pa noro dolgo opravilo za ta šotor. (vsaj meni ga nikoli prav ne rata zložit)
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 17. December 2014, 09:09

Če si navajen na 5x3 šotor me ne čudi :)

Starejše kveče so mele res nekatere slabše prezračen prostor. Kar pa se opazi samo v soncu. Ponoči mi še ni "zašvicala" pa sem že marsikaj doživel z njo :)
Kolega je nabavu malce novejšo, z ogromnim predprostorom (ok, še vedno ni v velikosti 5x3 :) )
in ma dosti več zračnih kanalov, in zelo dobro diha tudi v soncu.

Sam imam še malce dodelano, sem par stvari došil notri, da imam še nekaj intergriranih žepov in predalov + obešalnikov. Da lahk kakšno stvar notr vržeš.

Imam pa tole:
https://www.youtube.com/watch?v=FF9bCndRMLk" onclick="window.open(this.href);return false;

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 17. December 2014, 09:11

V njega spravim 1 velik in en mali "turbomaximus" trije spimo kot carji :)

Če pa dam samo večji turbomaksimus, mi pa ostane še hodnik in prostor za kufre in mal krame :) + komplet predprostor, v katerem lahko v deževnem vremenu sedita dva za manjšo mizo...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 17. December 2014, 09:13

nebivedu napisal/-a:Pa tiste 2 minute postavljanja sicer odtehtajo svoje, ampak pospravljanje je pa noro dolgo opravilo za ta šotor. (vsaj meni ga nikoli prav ne rata zložit)
Sam ga zložim 123....me je pa parkrat od začetka kar hecalo ja :) Kolega ga je vzel na en event na češko, je tut mel mal težav da ga je zavil v presto :D
Načeloma ga sam postavim in pospravim zelo hitro. Dlje traja potem tetris, da vse spravim v mali avto.
Me je pa vsakič malce strah, da bojo palice počile, ko ga zavijam v presto in ga prepogibam čez sredino.... :/

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 17. December 2014, 09:25

BackW00d napisal/-a: Dlje traja potem tetris, da vse spravim v mali avto.
Vidiš, zarad tega je pa dobro imet velikega karavana.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 17. December 2014, 10:55

Bejž! :D Verjemi, da bi toliko več s seboj vzel, da bi imel isti problem.
Moj šef je v karavana tlačil še tavelike plastične ležalnike, take ki jih najdeš na bazenih :) in to dva. Pa malo pečico in 40L hladilnik.

No saj 40L hladilnik imam tudi jaz, to je največji krivec tetrisa, ker vzame ogromno placa....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 17. December 2014, 11:23

Midva imava tudi 60x60x60cm hladilnik, s sabo vedno vzameva ogromno pijače in nekaj hrane, tako da je to vse skupaj s hladilnikom potem 60cm višine v prtljažniku. Ostalo do vrha je pa potem od spalk, opreme (miza štirje stoli), oblek,...

Je pa tukaj ena prednost strešnega šotora, ker imaš blazino in spalke že vse notri pospravljene.

Rabil bi pa ali košaro (prtljažnik) 120X70cm ali pa skrinjo 120x70 in 35 ali 40 cm višine, pa skrinja ne sme puščat. Ker bi to dal spredaj na streho pred šotor in bi imel potem tukaj stole, mizo in ostale zadeve za kampiranje pospravljene (koherček, jedilni pribor, ...).

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma
Prispevki: 597

Odgovor Avtor: Boxer » 17. December 2014, 17:33

Kakšno skrinjo to misliš,da jo boš prevažal na strehi če sem prav razumel? Jaz imam tole zadevo za v tople kraje in poleti za morje, jadranje itd...se obnese tako dobro,da jo težko prehvalim. Notri toplo pivo, čez pol ure imaš ledenega in to recimo na 36 stopinjah pa še sonce nažiga direktno v njo.

http://www.visol.info/trg/detajl.php?im ... 1232&hid=7" onclick="window.open(this.href);return false;

Kot pravim edino ne vem kako bi to na strehi vozil... :-)

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 17. December 2014, 17:39

Mislim da ni mel v mislih "hladilne skrinje" ;)
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

kiki
Uporabnik foruma
Prispevki: 387
Kraj: kranj

Odgovor Avtor: kiki » 17. December 2014, 18:08

mi mamo občasno quechuo za štiri, ima dve spalnici, hiter je postavljena, polet pa hladilno pa led kupujemo, ko sva hodila še sama sva v eni uri pojedla in pospravila, zdaj k mamo kamperja pa otroke, pa tut skor v eni uri pospravimo vse skupaj
važn da je bokser, spaček subaru ali kaj drugega

Uporabniški avatar
TedyBi
Uporabnik foruma
Prispevki: 433
Kraj: obala

Odgovor Avtor: TedyBi » 17. December 2014, 19:47

Samo vmesno vprašanje. Kako delajo takili hladilniki/zamrzovalniki za v avto/avtodom? Hišnega se ne sme premikati/tresti, ko deluje. Kako pa je s temi?
Boljše zavore ---> večja varnost!?
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma
Prispevki: 597

Odgovor Avtor: Boxer » 17. December 2014, 20:00

TedyBi napisal/-a:Samo vmesno vprašanje. Kako delajo takili hladilniki/zamrzovalniki za v avto/avtodom? Hišnega se ne sme premikati/tresti, ko deluje. Kako pa je s temi?
Tega zgoraj jaz uporabljam v avtu na 12v, na jadrnici, v kombiju ko kaj vozimo z prijatelji, na prostem, pikniki, poker vikendi, ma ni da ni...

Povsod zgoraj našteto se drsa, prevrača, premika, ga prenašam sem pa tja itd...nikoli nobenega problema v samem delovanju. V bistvu je narejen,da se med delovanjem lahko dogaja vse našteto.

@Lslabe, ja nisem čist vedel o kakšni skrinji je govora :-)

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost