Subaru - prihodnost znamke

Vse kar ne paše v ostale teme...
mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1472

Re: Subaru - prihodnost znamke

Odgovor Avtor: mesecnik » 18. December 2013, 11:19

NejcT napisal/-a:Žal ne.
Tovarniško je omejeno na 100 km/h, realno pa nekje okoli 80 km/h (vsaj pri meni), nato pa začne utripat.
Aha. Škoda, ker če bi deloval pri vseh hitrostih, bi bil krasen stalen 4wd, pa še zelo nastavljiv.

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 18. December 2013, 15:50

Vrecha je dobro napisal in se z njim zelo strinjam, sploh z delom, ki se nanaša na svobodo izbire in generalnem opisu foruma. Da ne bo pomote, konkretna debata mi je všeč, za razliko od marsikatere podobne debate na katerem koli drugem forumu, pa s tem ne mislim le slovenskih.

Boxer, sam sem bil pred pol leta v zelo podobni situaciji, kot si trenutno ti, ko sem se soočal z enakimi vprašanji in sem se interneta na pamet učil z željo, da bi prišel do absolutno točnega odgovora, kateri avto naj kupim. Če ne bi v nekem trenutku nehal prebirati forumov, bi verjetno še danes hotil peš oziroma se vozil s starim avtom.

Na kratko o predsodkih interneta: VW/Audi/Seat/Škoda imajo motorje za v kanto, razen prastarega 1.9 TDI, BMWjem šponarji za verigo odpovedujejo na vsakem avtu, pri njihovih večjih dizlih sesalne lopute v motorje potegne vsak dan vsaj 2x, Honde imajo tako občutljivo podvozje, da se je z njimi najbolje samo po tepihu vozit, subarujem rjavijo auspuhi, pokajo gredi in se bašejo DPF filtri, za Mercedes rabiš pa vsaj en naftni vrelec, da ga lahko normalno šraufaš.

No, na koncu sem se odločil za 8 let staro zvezdo z avtomatskim menjalnikom, ker sem ocenil, da so pogoste okvare na c220 cdi še najmanj hude od vseh alternativ. Po pol leta lastništva lahko rečem, da sem vesel, ker sem nehal prebirati forume in raje preizkusil nekaj avtov ter našel fer, zanesljivega in ne predragega serviserja.

p.s.: to ni priporočilo za avto, ampak neke vrste sočustvovanje in deljenje izkušnje. Se pa, boxer, zelo strinjam s tem, da se v svetu izdelujejo vedno slabše stvari in da vse težje kupiš kaj zares kvalitetnega. :.sup
sapere aude

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma
Prispevki: 597

Odgovor Avtor: Boxer » 18. December 2013, 17:41

Mah sej na koncu se bom nekega jutra zbudil in rekel po tega grem pa fertik. Tista varijanta z kovancem ki jo je nekdo omenil ni slaba ideja :-D Bomo videli, zaenkrat imam 2 avtomobila na voljo,da se vozim tko,da no rush please :lol: Edino to me baše ker za oba plačujem registracijo, tko,da neki bom moral naštudirat počasi...

Uporabniški avatar
Luka
Uporabnik foruma
Prispevki: 101

Odgovor Avtor: Luka » 18. December 2013, 18:16

j4ka napisal/-a:Vrecha je dobro napisal in se z njim zelo strinjam, p
Ko Vrecha pravi, da si konstruktiven, ste rekli, da se strinjam z njim v celoti.
Zdi se mi, da sta vidva več kot prijatelja. Odlično.

Imam še eno prošnjo do vseh članov: ker sem precej nov tukaj, tako da še nisem uspela prebrati celoten forum, nisem še mogel najti dokazov za trditev, da je ta forum z znanjem in vam pomagajo bolje od konkurence zato prosil, da to pokažemo vsaj z enim primer.

Ker, če lahko (Karel), tudi tele pričujoči romani Boxeru niso bile ravno v (konstruktivna) pomoč.

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 19. December 2013, 09:02

Ajme, piši ti na Hrvatskim, ovaj gugl trenslejt nija za nikamur. :cr

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5059
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 19. December 2013, 09:23

vrecha napisal/-a: Naš Karli bo uničil vsak HALDEX vsaj do desete generacije, čeprav bo vsakič rabil več minut za to...
Nevem ali naj bom vesel ali žalosten nad temle :?:
Če bom kupoval kak drug avto z Haldex-om bo me verjetno trgovec odslovil z besedami:"a vi ste pa Karel,no potem vam pa avta ne moremo prodati :lol: "
Da smo si na jasnem nisem še nobenega Haldexa uničil ;-)
Luka napisal/-a:Imam še eno prošnjo do vseh članov: ker sem precej nov tukaj, tako da še nisem uspela prebrati celoti...
Luka-Andrej,Andrej-Luka,hrvaščina-slovenščina bla,bla,bla odloči se kaj bi rad bil ker si že zares dolgo na tem forumu :4r
Naslednji tak post gre seveda v koš ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
Luka
Uporabnik foruma
Prispevki: 101

Odgovor Avtor: Luka » 19. December 2013, 09:50

karel napisal/-a:Luka-Andrej,odloči se kaj bi rad bil ker si že zares dolgo na tem forumu :4r
Ako iskreno pitaš i mogu birati ličnosti onda mogu reć, da bih radije bio Slovenac Andrej jer (kao j4ka Vrechi) on mi je OK. Pa ako možeš slučajno njegov nick odblokirati 99 godina ranije nego predvidjeno onda bi ja bio on.

(Luka sedi ispred kompjutera i u očekivanju stišče pesnice).

mesecnik
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: mesecnik » 19. December 2013, 10:08

:lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 19. December 2013, 11:05

mesecnik napisal/-a::lol: :lol: :lol:
Madona je smešn, a ne....skratka,
@boxer, kupi si novega oz. testnega, če že omenjaš 09 letnike se stegn še za 10 jurjev...jebiga pa na fafing, če ne drgač. Potem bodo tvoji dvomi odveč v naslednjih 10 letih, če boš z avtom ravnal tako kot je potrebno. Obrok kredita ti bosta deloma odplačala oba avta, ki ju boš prodal.
Go Westy, go!

mesecnik
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: mesecnik » 19. December 2013, 11:57

Tisto, ko u očekivanju stišče pesnice, se mi že zdi. :-P

Glede Boxerja: že letnik 2010 je brez omenjenih težav in ne tako svinjsko drag. Če vzame rabljenega na ISu, bo zraven še vedno nekaj garancije za eventuelne poporodne (ponabavne) težave. Potem pa samo še gasa, ob primernem vzdrževanju.

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 19. December 2013, 13:42

No tako.

Danes sem šel gledat še malo ostalih 4x4 karavanov. Govorimo o vseh novejših. Audi a4,a6 quattro dizel, škoda octavia karavan 4x4. Škoda sem se odločil odpade, želim stalni AWD.

Drugače pa sem potem razmišljal in po vseji verjetnosti bom vzel ali a4 karavan, ali legacy do 07, ali outback.
Slikovno teli modeli pridejo v poštev in so sedaj v ožjem seznamu.:

http://3.bp.blogspot.com/_lsyt_wQ2awY/S ... per_06.jpg

http://i158.photobucket.com/albums/t93/ ... acy016.jpg

http://static.cargurus.com/images/site/ ... 23931.jpeg

http://photoaudi.com/wp-content/uploads ... uattro.jpg

http://www.partrequest.com/images/audi/ ... -avant.jpg

Kakšni predlogi? Najbolj se nagibam k subaruju, ampak audi bi pa mal popil :lol: Kar se ,da nočem vpletat čustev v tale nakup ampak bolj racionalnost. Ne gre mi preveč :mrgreen:

Uporabniški avatar
impreza911
Član Subaru kluba
Prispevki: 1369
Kraj: Gornja Radgona

Odgovor Avtor: impreza911 » 19. December 2013, 14:13

jaz bi rajši subija vzel,kak pa avdija.pa kaj če malo več spije subi,maš pa to tisti užitek ki ga drugje ni....
Subaru Impreza RS

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 19. December 2013, 14:25

Jaz bi vzel Outbacka.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 19. December 2013, 16:28

Jah tale bo težka predvsem ker outbackov in legacy-jev ni veliko na izbiro, torej uvoz. Mi pa po eni strani outback res "potegne" ker je zaradi višje lege bolj uporaben in lahko lažje zalutaš kje v kakšnem kraju ki ga ne poznaš :)

So imeli teli outbacki kakšne težave? Bencinci ali diesli?

Uporabniški avatar
gassa
Član Subaru kluba
Prispevki: 287
Kraj: ZREČE

Odgovor Avtor: gassa » 19. December 2013, 16:32

Tu na forumu je ZdenkoK, ki si lasti outbacka diesel. Mogoč bo on kaj več povedal.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost