Mati mila, a pri amzs-ju pa rabijo kar 3kratnik cekinov
Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 11
Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 11
In kam te sploh spustijo s cono 4 ? Kakšne manjše vasice ali lahko obiščeš, kaj pa vem, recimo Stuttgart, Berlin ??

Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
V glavnem gre za širše centre večjih mest, kjer so te cone označene s takšnim znakom:
https://remscheid.de/leben/medienpool/b ... FFFFFF.jpg
Kar pomeni, da je promet prepovedan za vse, razen za vozila z zeleno nalepko. Poleg zelene so lahko na znaku tudi še druge barve, kar pač pomeni, da je dovoljeno tudi tisti vozilom, ki imajo drugačno nalepko.
http://gis.uba.de/website/umweltzonen/index.html - tu si pa lahko te cone pogledaš še na zemljevidu.
https://remscheid.de/leben/medienpool/b ... FFFFFF.jpg
Kar pomeni, da je promet prepovedan za vse, razen za vozila z zeleno nalepko. Poleg zelene so lahko na znaku tudi še druge barve, kar pač pomeni, da je dovoljeno tudi tisti vozilom, ki imajo drugačno nalepko.
http://gis.uba.de/website/umweltzonen/index.html - tu si pa lahko te cone pogledaš še na zemljevidu.
........ moj črni konj ne rabi uzde, saj uboga me in to brez vajeti ........... z mojem konjem prehitevam te ob strani ........ vse, kar videl boš, samo bo zadnjica od konja ....... ko zaženeva se v dir, umakni hitro se mi na stranski tir .......... je eden in edini moj črni konj, uboga me in to brez vajeti .........
KoriKaver feat. Pidži - Moj črni konj (Old Town Road parody)
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
Ve kdo kako homologirat kljuko na Foresterju. Ravno danes sem registriral, dubu nove tabljice, ker sem imel avto odjavljen. Ko sem zbiral tabljice mi je ponudila 2+1za prikolico in sem valda vzel, ker mam kljuko z orginalno Subaru tabljico s serisko! Predvideval sem, da glede na to da je original je to homologirano/vpisano ampak ni!!
Ma kdo nasvet kako to homologirat ker papirjev nimam nobenih?
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
Če drugače ne gre, rabiš dobit potrdilo o strokovni vgradnji, katero načeloma dobiš pri kakem lokalnem majstru, ki ima registrirano dejavnost.
Kako si sploh registriral če vlečna naprava ni vpisana?? Po mojem ti ne bi napravil tehničnega če ni vpisano, torej je najbrž v homologacijskem listu vozila že navedena. Sploh če gre za originalno vlečno napravo, to je bilo gotovo skupinsko homologirano s strani proizvajalca oziroma uvoznika v Evropo (najbrž pri DEKRA ali katerem podobnem), in se to ne rabi delat za vsako vozilo oziroma vlečno kljuko posebej.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Avto sem zapeljal na tehnicnega s kljuko namontirano in je slo skoz. Ocitno ni posvecal pozornosti. V homologacijskem kartoncku ni vpisana sem preveril takoj ko sem se vsedel v avto z novimi tabljicami. Takoj sem sel tudi nazaj do mozaka ki je delal tehnicnega in sva preverila da ni vpisana kljuka.
Torej uprasanje je se kar isto. Kako hudica homologirat brez papirjev, ker za homologacijo potrebujem papirje od kljuke in racun o vgradnji!
Torej uprasanje je se kar isto. Kako hudica homologirat brez papirjev, ker za homologacijo potrebujem papirje od kljuke in racun o vgradnji!
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
Sam sem imel na prejsnem crvju nevpisano kljuko pa je bila zmontirana vec kot 10 let. Na tehnicnem je iz sistema potegnil serijsko in vpisal brez komplikacije (šeško skret kljuka je sicer imela ploscico).
Da si iz 10 let stare kljuke še kaj razbral si imel kar precejšnjo srečo.
Te šeškotove kljuke razpadejo že če je ne uporabljaš....
Mislim, vsake par mescev bi jo očitno moral mazat in ščitit pred rjo....
Men je tolk razpadla, da sem mel papagajke v prtljažniku da sem sploh še štift notr dobil. Kljuko vstavit v vrtino je bila pa tko cela dogodivščina vsakič ko sem probal kaj vlečt....
Te šeškotove kljuke razpadejo že če je ne uporabljaš....
Mislim, vsake par mescev bi jo očitno moral mazat in ščitit pred rjo....
Men je tolk razpadla, da sem mel papagajke v prtljažniku da sem sploh še štift notr dobil. Kljuko vstavit v vrtino je bila pa tko cela dogodivščina vsakič ko sem probal kaj vlečt....
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Ja, a ni bilo to tovarniško vgrajeno? Če sem prav razumel je na kljuki Subaru tablica? Če je tovarniško vgrajena, je že homologirana. Če je avto uvožen, so morda to pozabili vpisat v homolomo karton ob "nostrifikaciji" vozila. Po mojem ti ne rabiš ekstra računa, če je kljuka tovarniška. Drugače pa imam jaz frenda na homologacijah. Če ne uspeš izvedet nič pametnega, ga v petek pokličem in se pozanimam kako se to reši.
Res je Aleks, ima subaru tabljico in men zgleda tovarniska ugradnja je pa tut res da je avto uvozen iz IT.
Zdj al so res pozabili vpisat kot pravis, al a so jo kasneje vgradili iz nekega drugega forija.Bi te pa res prosil ce lahko malo povprasas pri prijatelju.
Zdj al so res pozabili vpisat kot pravis, al a so jo kasneje vgradili iz nekega drugega forija.Bi te pa res prosil ce lahko malo povprasas pri prijatelju.
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
Sem danes poklical mojega frenda na homologacijah. Imamo tri možne izide, od katerih sta dva zate ugodna:
1. Dobri scenarij: če so pozabili vpisat kljuko ob uvozu: pisno pošlješ poizvedbo na organ, ki je izdal homologacijski kartonček ob uvozu vozila (podatek o izdajatelju je na samem kartončku), zakaj vlečna naprava ni vpisana. Odgovor je zastonj, in če najdejo navedbo vlečne naprave v uvoznih/tujih papirjih, te bodo pozvali na dopolnitev in ti kljuko vpišejo. Načeloma zastonj, ker so zamočili ob uvozu.
2. Srednji scenarij: če v tujih original papirjih vlečna naprava ni vpisana (recimo nekdo je zašuštral že v Italiji), pri uvozu seveda niso sploh mogli vpisat kljuke v homologacijski karton. Na službo za homologacije (lahko tudi Ljubljansko) pošlješ prošnjo za poizvedbo o tipki homologaciji vlečen naprave, sliko tablice na kljuki, VIN, in (kot sem že dejal) ti bodo poiskali evropsko tipsko homologacijo za to kljuko, in jo boš lahko šel vpisat. Ta postopek za poizvedbo o tipski homologaciji bo stal cca. 22€ pri homologatorjih.
3. Črni scenarij: če se izkaže po poizvedbi po tablici na kljuki, da zadeva ni bila tipsko homologirana še nikoli v Evropi (malo verjetno, če je bil avto v Evropi že kdaj registriran), pač kljuke ni možno homologirati. Tu ni več rešitve, razen z mutnjavo s kakimi kvazi mojstri, plus celoten strošek homologacijskega pregleda, če ti slučajno rata z mutnimi papirji sploh pridet do tega da te pozovejo na homologacijski pregled.
Eto, po praznikih se lah lotiš. Največ kar maš za zgubit je 22€ in cca 14 dni čakanja (morajo pogledat v spis ob uvozu vozila).
1. Dobri scenarij: če so pozabili vpisat kljuko ob uvozu: pisno pošlješ poizvedbo na organ, ki je izdal homologacijski kartonček ob uvozu vozila (podatek o izdajatelju je na samem kartončku), zakaj vlečna naprava ni vpisana. Odgovor je zastonj, in če najdejo navedbo vlečne naprave v uvoznih/tujih papirjih, te bodo pozvali na dopolnitev in ti kljuko vpišejo. Načeloma zastonj, ker so zamočili ob uvozu.
2. Srednji scenarij: če v tujih original papirjih vlečna naprava ni vpisana (recimo nekdo je zašuštral že v Italiji), pri uvozu seveda niso sploh mogli vpisat kljuke v homologacijski karton. Na službo za homologacije (lahko tudi Ljubljansko) pošlješ prošnjo za poizvedbo o tipki homologaciji vlečen naprave, sliko tablice na kljuki, VIN, in (kot sem že dejal) ti bodo poiskali evropsko tipsko homologacijo za to kljuko, in jo boš lahko šel vpisat. Ta postopek za poizvedbo o tipski homologaciji bo stal cca. 22€ pri homologatorjih.
3. Črni scenarij: če se izkaže po poizvedbi po tablici na kljuki, da zadeva ni bila tipsko homologirana še nikoli v Evropi (malo verjetno, če je bil avto v Evropi že kdaj registriran), pač kljuke ni možno homologirati. Tu ni več rešitve, razen z mutnjavo s kakimi kvazi mojstri, plus celoten strošek homologacijskega pregleda, če ti slučajno rata z mutnimi papirji sploh pridet do tega da te pozovejo na homologacijski pregled.
Eto, po praznikih se lah lotiš. Največ kar maš za zgubit je 22€ in cca 14 dni čakanja (morajo pogledat v spis ob uvozu vozila).
Če kljuko kupiš kot dodatno opremo skupaj z avtom, v homologaciji ne piše homologacija kljuke, ker velja tipska homologacija za avto tudi za kljuko.
V homologaciji piše samo Vlečna naprava: DA
V homologaciji piše samo Vlečna naprava: DA
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Fantje in dekleta se vidmo naslednje leto!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost