Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 12

Vse kar ne paše v ostale teme...
Odgovori
Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5498
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 08. September 2022, 15:22

Kekse sem brisal pa je ista rit....

Na osebnem PC-ju dela BP. (chrome) Na službenem pa me heca (vivaldi/chromium - načeloma ista stvar).

Na obeh uporabljam identični password manager (ista verzija).
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2904
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 08. September 2022, 18:31

Mogoče ti je pa šef zaklenu, nimaš kej na forumu viset med šihtom :mrgreen:
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
Legacy_46
Član Subaru kluba
Prispevki: 1425

Odgovor Avtor: Legacy_46 » 23. September 2022, 20:47

LSlabe napisal/-a:
16. Avgust 2022, 09:39
LSlabe napisal/-a:
26. December 2021, 17:56
A je kdo na forumu, da bi rental imprezo za poroko. Cca 3 ure, čim bolj glasna, plave barve. Šofer je komot lastnik, jaz pa priča pa potnika. 14.8.2022

:thup :mrgreen:
Pero46 se je izkazal in držal obljubo :thup hvala še enkrat!

image000000.jpg
Mi je bilo v veselje in v veliko čast :smey Srečno!

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4469
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 25. Oktober 2022, 19:50

Zanimivo, v Nemčiji je poliranje žarometov ilegalno... :o Me zanima, kdaj se bodo še pri nas spomnili tega...

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2574
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 27. Oktober 2022, 07:45

danci1973 napisal/-a:
25. Oktober 2022, 19:50
Zanimivo, v Nemčiji je poliranje žarometov ilegalno... :o Me zanima, kdaj se bodo še pri nas spomnili tega...
Že, ja. Ampak, če si prebral do konca, vsled tega sedaj ADAC zahteva od proizvajalcev močno izboljšano kakovost šip na žarometih, kot dopolnilo pa od zakonodajalca uvedbo konformnega postopka popravila šipe žarometa, ali uvedbo trga nadomestnih žarometov po nizki/ugodni ceni.

Kar se pa Slovenije tiče, je vsaj za nemške proizvode to veljavno tudi pri nas. Poliranje (tako članek iz linka), prekine tipsko odobritev žarometa. Tipske odobritve so pri nas za nemške proizvode itak povzete (Dekra? TÜV? ena od teh najbrž) po nemških. Če žaromet po posegu nima več nemške tipske odobritve, teoretično tud naše nima več. In še, če res strogo gledamo, s takim avtom s spoliranimi žarometi niti v Nemčijo ne bi smel potovati.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 27. Oktober 2022, 08:55

Mislim, saj razumem zakaj... Pač šajnanje skozi slabo spolirano površino luči bi moralo bit prepovedano, vzgled preventive da slepiš nasprotivozeče.

Aammmmpaaaakk....saj tam preverjajo kote in vzorce kako žarnica sveti. Naj pač tam povejo a je OK al ne?!
Se mi zdi da je 500 drugih bolj pomembnih zadev. Kaj zdaj te bodo policaji z nekim prenosnim merilcem merili če imaš luči spolirane/lakirane/ali motne od UV škode?

Lp.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 27. Oktober 2022, 10:57

aleks napisal/-a:
27. Oktober 2022, 07:45
Že, ja. Ampak, če si prebral do konca, vsled tega sedaj ADAC zahteva od proizvajalcev močno izboljšano kakovost šip na žarometih, kot dopolnilo pa od zakonodajalca uvedbo konformnega postopka popravila šipe žarometa, ali uvedbo trga nadomestnih žarometov po nizki/ugodni ceni.

Kar se pa Slovenije tiče, je vsaj za nemške proizvode to veljavno tudi pri nas. Poliranje (tako članek iz linka), prekine tipsko odobritev žarometa. Tipske odobritve so pri nas za nemške proizvode itak povzete (Dekra? TÜV? ena od teh najbrž) po nemških. Če žaromet po posegu nima več nemške tipske odobritve, teoretično tud naše nima več. In še, če res strogo gledamo, s takim avtom s spoliranimi žarometi niti v Nemčijo ne bi smel potovati.
Seveda sem prebral do konca, ampak dve leti po objavi članka ni na to temo najt nič novejšega...

Njihov argument se mi zdi vsaj 'medel' če ne prav bedast, saj plastični žarometi po prvem dežju in po par mesecih uporabe / parkiranja na soncu niso več v 'originalnem' stanju. Po 10-ih letih pa je poliranje v veliki večini primerov izboljšava in vračanje bliže k originalnemu stanju.

Sicer se strinjam z ADAC-ovomi predlogi oz. 'zahtevami', ampak tako kot je BackW00d napisal - saj imaj naprave za preverjanje žarometov, ki dobro pokažejo, kam kaj sveti in dokler je tam vse OK, naj ne težijo.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 30. Oktober 2022, 07:40

Na tehničnem pri nas preverjajo samo višino in kot svetlobnega stožca. Tista škatla na kolesih ne pokaže drugega. Da bi ti preveril sipanje ali podobne nepravilnosti na prednji šipi, bi moral žaromet razstaviti in preveriti prednjo šipo zase s kalibriranim virom svetlobe. V prejšnji službi sem delal z optičnimi sredstvi, tudi velik s polikarbonati. Slepenje, ki ga običajno na cesti fašemo, je večinoma posledica napačno nastavljenih žarometov, slabo vstavljenih žarnic, in podobno, ni pa od šipce spredaj.
Na prejšnjem foriju sem čakal, kdaj mi bodo orumenele lučke, izkaže pa se, da so bili žarometi stekleni in da ne bodo nikoli... kar je enostaven odgovor na vse te težave, ne?

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 03. November 2022, 11:30

aleks napisal/-a:
30. Oktober 2022, 07:40
Na tehničnem pri nas preverjajo samo višino in kot svetlobnega stožca. Tista škatla na kolesih ne pokaže drugega.
To je preverjeno?
Ker meni je en razlagal da meri tudi moč koliko svetilnega toka pride ven iz žarnice, da obstaja max in tudi minimum, da te spustijo čez...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8750
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 03. November 2022, 14:10

BackW00d napisal/-a:
03. November 2022, 11:30
aleks napisal/-a:
Na tehničnem pri nas preverjajo samo višino in kot svetlobnega stožca. Tista škatla na kolesih ne pokaže drugega.
To je preverjeno?
Ker meni je en razlagal da meri tudi moč koliko svetilnega toka pride ven iz žarnice, da obstaja max in tudi minimum, da te spustijo čez...
Jap, tudi jaz sem to slišal.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 03. November 2022, 14:28

Na zadnjem tehničnem so mi dejali, da je desni žaromet na spodnji meji svetilnosti (dejansko je ta starejši, ker je levi bil nekoč že zamenjan).

Tako da vsaj svetilnost očitno lahko merijo, kolikor pa se gledal te naprave, pa bi se narobe usmerjen žarek tudi moral videti.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 05. November 2022, 07:47

BackW00d napisal/-a:
03. November 2022, 11:30
aleks napisal/-a:
To je preverjeno?
Jaz hodim sam na en tehnični, za ostale ne vem - torej tm je tko: Stankin Getz ima en žaromet mal od sonca, pa ni bilo na zapisniku nič, sam rekel je da mu ni všeč in sem pred naslednjim tehničnim spoliral ... Če pogledaš zapisnik, sploh ni rubrike o kakem svetilnem toku žarometa.
Tud, škatla za merjenje tam na AMZS TP nima nobenga kabla, je čist optična zadeva. Not je ene sorte medlica in skala za odmero snopa. Rubrika za žaromet je: ustreznost snopa kratke/dolge, in predpisani naklon. Zakonske podlage za meritev svetilnega toka po mojem ni, ker to bi moral verjetno merit v komori, ne kar tko, po luftu.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 05. November 2022, 08:08

Ah, vidim da so različni testerji. Lincos prodaja tri vrste, z laserjem, z luksmetrom, in navaden optični. Sicer noben ne meri svetlobnega toka, po proizvajalcu ima optični nekakšen indikator moči (najbrž na medlici, ne vem, ker ni razvidno iz opisa). Laser služi za merjenje smeri dvojnih žarometov novejših vozil, in tester na AMZS TP ga gotov nima, vsaj septembra ga še ni bilo ko sem Geca peljal na TP.

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2904
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 26. Februar 2023, 11:02

A pozna kdo kakšnega ugodnega majstra za obnovit šobe? Brat bi rabu za R kangoo 1.5 dci, al pa če se da dobit že obnovljene za pametn denar?
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8750
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 26. Februar 2023, 12:08

Kater letnik in kater model? Pa če maš mogoče še part number?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov