BackW00d napisal/-a:Zarad mene če ga 2GB požre (govorim jaz ki ga imam 3GB), men je še vedno najboljši sistem za telefone kar jih obstaja. (blizu mu pride Windows phone)
Tukaj se zelo motiš. WP z osmico je recimo da vsaj 100X bolj stabilen sistem kot katerikoli android (razen od boeing-a in blackphone-a, ki pa sta namenska). S 512Mb rama deluje tekoče vse na telefonu, android s 512MB rama je počasen, neodziven in se sesuva.
To je sistem apple-a, plačaj, če nekaj hočeš in v tujini ljudje vse plačujejo, pri nas smo pa še vedno v 80% pirati in si vse vzamemo, karkoli želimo. Ko se bo na tem začelo delat, boš imel pol manj aplikacij, ampak tiste bodo delovale v nulo, ker če boš plačal, boš tusdi težil, da dela tako kot mora. Pa upam, da bo to v doglednem času (kot programer, seveda)
BackW00d napisal/-a:
Android je trenutno pač zelo in, in če ga maš imaš potem tudi vse kar ven pride na razpolago zanj, pred leti sem mel Windows phone 6.1 in vse kar je blo na voljo je blo 10$+, s tem da je blo na voljo 10 programov, večina neuporabnih, igrice so ble predpotopne. Zato sem tut menjal na Android ker vem da ne bom za nič prikrajšan. Sedanja verzija zadnjega WP-ja ponuja bolj kot ne isto kot android...ampak poleg nokie težko dobiš kaj z tem sistemom...
Pred leti sem imel tudi sam windows mobile telefon. Aplikacij zastonj je bilo nekje 20GB+ (jih imam še nekje shranjene), naredil sem si tudi custom rom in zadeva je delovala tako kot mora, brez neodzivnosti in zatikanj.
In windows mobile ni windows phone, sistema nista niti kompatibilna, niti ni windows phone nastal iz windows mobile, to je čisto drug sistem. Sploh sedaj z windows 8 je zadeva postala zelo uporabna in dela telefon tako kto mora.
Sodelavci imajo vsi android telefone, polnjenje vsak dan, restart telefona enkrat na teden vsaj, če ne večkrat, sam pa sem imel lumio 520 (najbolj osnoven telefon in najcenejši od lumij), pa sem filal telefon 2x na teden, aplikacije so vse delovale tako kot morajo, na windows store dobiš sicer manj kot na android store, ampak tudi smeti je manj in zanič programov tudi ni, ker so vsaj malo preverjene aplikacije, česar pri androidu ni. Vsak kekec lahko naredi aplikacijo za android ali windows, ampak pri androidu gre takoj v market, pri windows aplikaciji pa se jo preveri in če bodo našli napake, je ne bodo vtaknili v store.
Sedaj sem prešaltal na enak telefon, le fotoaparat je boljši in NFC ima (lumia 720), pa ne mislim it na android. Je android še preveč zasmeten z vsemi bedarijami in preveč nestabilen, da bi bil z njim zadovoljen.
Pa da ne boš rekel, da z androidom nimam izkušenj, imam telefon z android sistemom. Doma je na okenski polici namesto budilke in ure, stalno priklopljen na štrom, ker se v enem dnevu sprazni. Pa kr nekaj aplikacij za android sem že napisal in to kvalitetno napisane, ne nek polizdelek.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”