Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 3

Vse kar ne paše v ostale teme...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8750
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 18. Marec 2008, 10:01

Kam gremo danes?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
romana
Uporabnik foruma
Prispevki: 856
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: romana » 18. Marec 2008, 10:23

Nikamor :twisted: :lol:
Če decembra pa januarja ni blo snega, ga tud zdej ni treba k se bo pomlad začela :roll:
I may not be PERFECT, but I am ALWAYS ME!!!

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 18. Marec 2008, 10:36

:-6o :guy:
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5497
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 18. Marec 2008, 13:42

evoga...pa je odpelu vlak z snegom :?
jao treba bo na mrzlco rint če bomo hotl kej snega še vidit :)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2555

Odgovor Avtor: cheno » 19. Marec 2008, 11:01

The only treasure my car came with was rust...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 19. Marec 2008, 11:35

cheno napisal/-a:za Rambo fan-e :lol:

http://www.bolha.com/oglas3146398
Tole je zadeva, ki jo prodajajo na strelišču (dolenjska cesta) in ni ravno rambo nož, ampak v originalu crusoe knife (kao robinzon).

Zadeva je pa neuporabna - še vej ne moreš sekat z njim kot s kakim kljukcem.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 19. Marec 2008, 11:57

Nož je avtentična kopija noža ki se je uporabljal v Rambo filmu.
Kje je pa šivanka s cvirnom? ;-)

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 19. Marec 2008, 12:24

neki tazga mam jest doma...v bistvu u garazi - paje zacuda kr velikokrat ze prsu prav

drugace pa iscem kakega "nozarja" oz izdelovalca nozev, ker bi dal dva noza /maceti delat po starem receptu s prekovanjem listnate vzmeti (z rahlo zavito konico navzgor)

flat4
Nebijedu
Prispevki: 1783

Odgovor Avtor: flat4 » 19. Marec 2008, 13:19

gorazd0 napisal/-a:
Nož je avtentična kopija noža ki se je uporabljal v Rambo filmu.
Kje je pa šivanka s cvirnom? ;-)
Haha, pa un je mel še eno lukno na rezilu, pa Slyevo kri gor :twisted:
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

turnceler
Uporabnik foruma
Prispevki: 29
Kraj: zg.savinjska

Odgovor Avtor: turnceler » 20. Marec 2008, 06:45

Tule maš nekaj nožev,pa mačet
http://www.army-shop.si/index.php?productID=710

Pa LP

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 20. Marec 2008, 07:55

Yeeeeeeeeeeeeees, regresa je bilo samo 15 evrov manj kot me bo koštala feroza, ki jo grem danes iskat. Od zdej bo pa lizzy samo za tekme in kake izredne zadeve (vleka avtomobilov iz neugodnih situacij).

Zdej si bom lahko privoščil tut mal boljše rezultate, ker bo avto imel rollbar in ker ne bom več naslednji dan z njim hodil v službo, tako da tut če kej polomim ne bo sile.

Torej v prihodnjem mesecu gre lizzy še za 15cm v višino in dobi rollbar v notranjost.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 20. Marec 2008, 08:55

@nebivedu - pa boš dau v ferozo pol še kake špere da bo to šlo po snegu mal hujš kot do zdej :twisted:

turnceler
Uporabnik foruma
Prispevki: 29
Kraj: zg.savinjska

Odgovor Avtor: turnceler » 20. Marec 2008, 10:32

2nebivedu:se pravi boš 29-tega raztural na dirki...
..mogoče pa pridem navijat,pa kej poslikat :D

LP :cool:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 20. Marec 2008, 17:24

Mah. Nič ne bo. Smo šli pogledat avto. Po slikah odličen, po telefonu tudi, ko pa ga v živo vidiš pa ...
Že ko se je pripeljal je zgledal zelo drugačen kot na slikah. In to!!!
Še sedaj sem črn od dinitrola s katerim so danes dopoldne štrihali blatnike Z ZUNANJE STRANI!!!(ponavadi jih iz notranje - vsaj jaz jih) Po nesreči sem se z dlanjo naslonil na zadnji blatnik in imel celo dlan od dinitrola.
Nič nebi reku, če bi pustili luknjo ali luknje, pa bi jaz to doma pošvasal, ampak da so z dinitrolom vse namazali in to po tem, ko sem rekel včeraj prodajalcu, da naj pusti vse gnile dele na miru, da vsaj vem, kaj vse bom moral pošvasat, ker sem bil prepričan, da bom avto vzel.
Avto je bil prej take barve kot moj in ga je nekdo dal štrihat - se še vidijo špure ko mu je barva stekla. Na prednjih steklih manjkajo plastike v kotih (trikotniki ki zakrivajo šraufe od ogledala), zadnji notranji blatniki so komplet pregniti (ampak to me ne moti, ker sem to pričakoval in sem bil pripravljen švasat - pač rak rana terencev, ker bolj grobe gume mečejo v blatnike večje in bolj ostre kamne), pragovi so poštrihani z dinitrolom, drugače jih pa s prstom kr kriviš in drobiš na nekih mesti - torej pregniti in samo dinitrol jih še skupaj drži.
Zadnji del avta je bil razbit in popravljan pri škilastem ličarju, ker je ves pleh nad blatniki preveč ven butnjen - zgleda, kot da bi ga od zadaj prbil en mal večji kamion in so popravljal tako, da so samo poravnal zadnja vrata, zamenjal luči in poštrihal komplet avto v drugo barvo kar preko gnilega zadnjega dela avta, tako da spodaj orenk gnije (jst k nimam pojma o ličanju vsaj mal poravnam, pobrusim rjo stran pa pol poštrham, da ne gnije). Rollbar(original) je na eni strani pravilno pritrjen, na drugi pa stoji v zraku(kako naj bi te to ščitilo tudi ne vem, ker ta zadeva drži zadnji del strehe gor?).
Zadnja plastična streha je bila upognjena in popravljana s poliestrom, kar pomeni, da nima več železa notri po obeh straneh, ki jo drži v pravilnem položaju in ki ščiti pri prevračanju. Zadnja okna so bila z vijakom pritrjena na tistem delu, kjer je ročka za odpiranje.

Prednja havba je bila pol lažja od moje - ni namreč imela ojačitve spodaj in se je skrivila za šalo, ko si jo samo prijel. Blatniki so bili sicer celi ampak z notranje strani še modri - avto so poštrihali samo nazunaj, notranjost je še original.

Kabli od elektrike so bili na novo potegnjeni kar vzporedno s starimi in nič v žlebovih ampak kar tako zraven pa na 10 do 15 cm z izolirjem pritrjeni na stare žlebove v katerih so stari pregniti kabli.

Motor. Hmm, kje naj začnem? Sveže opran danes zjutraj, pa se je že malo olja nateklo pri bencinski pumpi in od tam kaplja na NOV štarter - avto ima namreč na glavi bencinsko pumpo in jo poganja odmična gred in tam je dihtunga, ki stane 2 evra, ampak nekaterim se tut dveh evrov zato ne da dat. Kdor ve kako zgleda moj avto in ga je že videl pod havbo, ve da je že par let blaten in svinjski, ampak na njem ni tudi kapljice olja, pa ima preko 350.000km. Ves motor je bil pošprican z WD-jem tudi hladilnik in vse cevi (pa še obrisal potem niso, tako da karkoli primeš si masten).
V hladilniku je prvo, ko sem odprl pokrov ven butnil orenk pritisk, kar pri pol ure parkiranemu avtu nebi smelo(torej je dihtunga na glavi sigurno za menjat), vode je manjkalo vsaj pol litra, ker so se videla rebra hladilnika, ki je bil že večkrat popravljan (ne obnavljan, ampak samo s cinom popravljan).

Amortizerji so bili najbrž stari, ker ko si se naslonil na avto se je ta že premaknil - na moji ferozi se to tudi približno ne zgodi.

Gume so nalite in zunanja plast že odstopa.

Uglavnem avto je poraz od poraza.

Če mojega pogledam, je moj avto odličen proti temu. Pač se bom začel učit ličanja na lizzy in počasi bo tut pleh zgledal odlično nazunaj.

Pač bodo tekme še malo počakale in bo treba pazit, da se iz tekme odpelješ do doma in potem naslednji dan še v službo še vsaj do naslednje take feroze, ki bo ustrezala mojim željam.

Za moje pojme je lahko avta po podnu gnil, po notranjih blatnikih tudi, me to čisto nič ne moti, ker bom pošvasal, samo na zunaj pa mora zgledat res lepo in tut če je kaj gnilega, hočem za to vedet in da lahko poštimam, ne pa da lastnik zkrije gnilobo pod dinitrol.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 20. Marec 2008, 17:25

turnceler napisal/-a:2nebivedu:se pravi boš 29-tega raztural na dirki...
..mogoče pa pridem navijat,pa kej poslikat :D

LP :cool:
A boš prišel v avstrijo? Tja je namreč prestavljena dirka.

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov