Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 12
spajkat žice pa požirke čez.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Če imaš v ceveh žice, je najbolje, da jih zamenjaš z daljšimi, tko bi ti tud vsak štromar naredil. Jaz ne bi lotal.
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Lusterrklemo pa pozabi na vseskupi
Zategn tko k se mora, žice na koncu zavij v J da bo dvojno naleganje, ni tukaj skrbi...itak bo notri na suhem v fasadi. Lahko še zaviješ z izolirnim...
Odpiram bajte s starimi napeljavami ter keramičnimi sponkami, kjer vse laja, pa stvari delajo. Pa to ma folk 2-3kW štroma gor obešenega...kaj nebo tebi delala 5W ledica?!
Odpiram bajte s starimi napeljavami ter keramičnimi sponkami, kjer vse laja, pa stvari delajo. Pa to ma folk 2-3kW štroma gor obešenega...kaj nebo tebi delala 5W ledica?!
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Sam da ne bo pol bajta zgorela...BackW00d napisal/-a: ↑07. Avgust 2021, 13:29Lusterrklemo pa pozabi na vseskupiZategn tko k se mora, žice na koncu zavij v J da bo dvojno naleganje, ni tukaj skrbi...itak bo notri na suhem v fasadi. Lahko še zaviješ z izolirnim...
Dejte bit previdni s štromom, ni to 12v v avtu
Nč več turbo...
Nč več turbo...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Po nasvetu električarja sem zadevo rešil s tulci za stiskanje:
https://www.merkur-static.si/pub/media/ ... 830737.jpg
Dodatno sem jih zaščitil s termo skrčljivo bužirko, ki ima na notranji strani lepilo in čez vse skupaj potisnil še rebrasto cev.
Zdaj pa čakamo fasaderje.
https://www.merkur-static.si/pub/media/ ... 830737.jpg
Dodatno sem jih zaščitil s termo skrčljivo bužirko, ki ima na notranji strani lepilo in čez vse skupaj potisnil še rebrasto cev.
Zdaj pa čakamo fasaderje.
Ok, sam se tega nebi nikoli poslužil, še v avtu mi je tko tko tole.... Bi že raje lotal...ampak na prvem mestu bi dal lusterklemo.
So vsaj kabli tenkožilni? Ker polnega trdega kabla tole ne bo držalo bohvekaj...
Komplet bajta je "lusterklemana" v glavni omarici pa nič ne zagori.
Zagori samo če je slabo narejeno ali če je neprimerno narejeno. Lusterklema za statične kable (kable ki so celo uporabo na miru) je povsem OK.
So vsaj kabli tenkožilni? Ker polnega trdega kabla tole ne bo držalo bohvekaj...
Komplet bajta je "lusterklemana" v glavni omarici pa nič ne zagori.
Zagori samo če je slabo narejeno ali če je neprimerno narejeno. Lusterklema za statične kable (kable ki so celo uporabo na miru) je povsem OK.
Um, IMO, avtomobilska 12VDC napeljava je pogojno bolj nevarna kot hišna 230VAC napeljava. Kurcšlus v avtu rata velik prej, ker maš celo šasijo (vključno s prehodi skozi razne pločevine) kot en pol. Plus, kabli v avtu so velik bolj zavito speljani, izpostavljeni so veliko bolj kot kabel v zidu, zaradi nižje napetosti pa tečejo že za male porabnike sorazmerno močni tokovi. Za 100W porabnik na 230VAC v hiši je tok zanemarljive cca 0,4A, pri 12 VDC v avtu pa teče debelih 8A.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
A se po novem res kar za vse plača carina?
Kle me pošta slovenije nateguje da rabm plačat 44centov carine za telefonski ovitek ki je stal $2.5 + free shipping?!
Kle me pošta slovenije nateguje da rabm plačat 44centov carine za telefonski ovitek ki je stal $2.5 + free shipping?!
plača se tudi preged oz. postopek
Vse kar ni iz EU se po novem carin. EU priority line iz kitajske je se vedno brez carine oz dodatnih stroskov.
Ok, sej nej bo carina, če že mora bit, ampak bi lahko vsaj malo poenostavili postopek, da bi recimo že pridajalec to zaračunal, pa nej pol pošta z njim ureja. Ne vem no, pol spet to carino plačevat, pa pošiljat račune...
Nč več turbo...
Nč več turbo...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
To je v precejšnji meri stvar prodajalca - glede na to, da sem na eBay-u že večkrat kupil robo iz USA in so bili vključene tudi uvozne dajatve in je paket prišel direktno k meni, mehanizmi za to očitno obstajajo. A kot kaže, mora to urediti prodajalec, ker vsi tega nimajo...
Aliexpress cene po novem vključujejo DDV, ki ga Aliexpress 'nekako' odvede EU-ju :
https://foto.slovenija.net/photos/Danci ... ss_vat.jpg
Ne vem pa, ali je tudi tu to odvisno od prodajalca.
Aliexpress cene po novem vključujejo DDV, ki ga Aliexpress 'nekako' odvede EU-ju :
https://foto.slovenija.net/photos/Danci ... ss_vat.jpg
Ne vem pa, ali je tudi tu to odvisno od prodajalca.
Bom prov za foro neki naroču iz parih strani, pa da vidmo 
Nč več turbo...
Nč več turbo...
-
zivkovicjan
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 68
- Kraj: Ljubljana
Ja, tudi jst sm tole pregledoval, po novem je takole:
- do 150€, velja sledeče: 2.5€ cena postopka + 22% DDV na ceno izdelka
- nad 150€, velja sledeče: 5€ cena postopka + 22% DDV na ceno izdelka + carina
To velja za vse kar kupis, tudi ce je cena izdelka 0.15€...
Sem pa narocil par dni nazaj preko amazon.co.uk izdelek, placal DDV kar direktno amazonu in ni bilo nobenih dodatnih stroskov. Torej samo DDV, brez placila postopka, je bil pa izdelek cca 50€. Seveda me je UPS kontaktiral, glede podatkov, da oni to prijavijo carinski posti. Torej poslal sem jim pdf racun in podatke (Ime in priimek, davčna, naslov, vsebina paketa, ...)
Danes sem opazil tudi, da je na ebay odmera DDV, sem naročil, kako pa bo z našo carino bom pa še videl.
- do 150€, velja sledeče: 2.5€ cena postopka + 22% DDV na ceno izdelka
- nad 150€, velja sledeče: 5€ cena postopka + 22% DDV na ceno izdelka + carina
To velja za vse kar kupis, tudi ce je cena izdelka 0.15€...
Sem pa narocil par dni nazaj preko amazon.co.uk izdelek, placal DDV kar direktno amazonu in ni bilo nobenih dodatnih stroskov. Torej samo DDV, brez placila postopka, je bil pa izdelek cca 50€. Seveda me je UPS kontaktiral, glede podatkov, da oni to prijavijo carinski posti. Torej poslal sem jim pdf racun in podatke (Ime in priimek, davčna, naslov, vsebina paketa, ...)
Danes sem opazil tudi, da je na ebay odmera DDV, sem naročil, kako pa bo z našo carino bom pa še videl.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost