kako priti do denarja

Vse kar ne paše v ostale teme...
Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2904
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Re: kako priti do denarja

Odgovor Avtor: LSlabe » 20. Januar 2014, 19:57

nebivedu napisal/-a:Z računalnikom se da, samo moraš ali svoje znanje uporabljat in nekaj narest, ali pa imet hudo dobro mašino in dat procesorsko moč na uporabo, da ti za to plačajo.
Da boš pa kar nekaj klikal, pa ne gre.

:.sup
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4468
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 20. Januar 2014, 22:13

nebivedu napisal/-a:Vem da je to napihnjen balonček, vendar mene ne moti dodaten denar v žepu. Dokler se da, bom rudaril coine, potem bo pa kej drugega za računat, pa bodo to plačevali. (procesorska moč bo vedno iskana)
Torej si 'borzni prašič'... :twisted:
Čeprav je v tem tekstu iz mladine kar nekaj resnice, pa ni vse in se voha že na daleč, kako gre piscu v nos konkurenca.
O kakšni konkurenci govoriš? :?

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 20. Januar 2014, 22:37

Bitcoin in ostale kripto valute veliko obljubljajo, a se nanje (pomojem) ne splača resno računat.
Vsekakor pa ne vložit vseh težko prišparanih prihrankov.

Overall... moje izkušnje:
Na koncu ugotoviš, da nič na tem svetu ni zastonj in da si bo treba roke umazat - z delom.

Če ne gre z eno službo, pa počni še kaj zraven.
Uporabi svoje znanje, hobije, poznanstva, FB, G+...

Na koncu si zadovoljen, ker veš, da si denar zaslužil s svojim delom.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8750
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 21. Januar 2014, 00:57

Kdor je kaj spremljal zadnje dni altcoine, je videl, da je recimo doge coin skočil gor za 700% od torka do danes. Midva sva samo iz tega dviga potegnila nekih 350 evrov, drugače pa nekih 150 do 200 evrov na mesec.
Sva pa vložila nekje 500 evrov v mašino in grafike (pa par ASIC minerjev), tako da sva recimo sedaj na nuli. Sedaj pa kar bo viška, je plus.

V coine se ne splača vlagat prihrankov, ampak "spare" money, torej denar, ki ga lahko pogrešaš, izgubiš, ti je odveč. Recimo vložiš 100 evrov, kupiš kovance in potem šmuglaš na borzi. Če jih zgubiš jih pač zgubiš, če kaj dobiš pač dobiš. Da bi pa vse prihranke vrgel v coine pa nikakor.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 21. Januar 2014, 07:20

gorazd0 napisal/-a:Na koncu ugotoviš, da nič na tem svetu ni zastonj in da si bo treba roke umazat - z delom.
Ja naprime z štrihanjem ograje :twisted:
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619

Odgovor Avtor: gorazd0 » 21. Januar 2014, 08:20

:D
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
dawet
Uporabnik foruma
Prispevki: 329

Odgovor Avtor: dawet » 21. Januar 2014, 23:16

Tud sam sem iz radovednosti šel v coine. Mining rig (5x asus R9 280x, z dobrimi 3,8 Mh/s) se je že 3x poplačal. :geek

Bolj kot uporabljam kriptovalute, bolj so mi všeč. Takoj bi zamenjal oderuški paypal za takšen način plačevanja vsepovsod...

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296

Odgovor Avtor: irCAR81 » 22. Januar 2014, 07:02

Hehe... kdaj sva midva s štrumfom bitcounala... ko so bli po 4 eur, sedaj so pa blizu 600.

Skupno sem jih mel 137... ko so bli okoli 10 eur sem bil tako vesel da sem jih v hipu prodal in skakal od veselja z dobrim jurjem iz neba. Kdo bi vedel da bodo dobro leto kasneje vredni čez 100 000 eur. :)

Kar se tiče klikanja... tudi če boš res veliko klikal imajo neke dnevne omejitve, potem imajo mejo ki jo morš dosežt.. recimo 40 eur, da ti sploh nakažejo, naslednja fora pa je da ti prvič nakažejo, potem pa ne vež.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 22. Januar 2014, 08:11

dawet, kaj pa rudariš? katere coine?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
dawet
Uporabnik foruma
Prispevki: 329

Odgovor Avtor: dawet » 23. Januar 2014, 16:36

Najprej lep čas litecoin-e, potem pa sem malo za šalo šel na DOGE, ki kar naenkrat ni več šala :D . Se jih je dalo lepo število naminat, ko je bil difficulty še okoli 100 (zdj je pa že 1200 :roll: ).

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 23. Januar 2014, 22:56

Jst z eno kartico foxcoine (niso še na borzi, težavnost je 3 (tri)), z ostalimi tremi pa litecoine.

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2572
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 08. April 2014, 11:43

A se LTC še splačajo? jaz jih imam nekaj, a so od novega leta več ali manj precej padli. Sam ne rudarim, ampak šmuglam s pirovskim dnarjem ki ga nisem zapil.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 08. April 2014, 12:40

alt coinov se skoraj ne splača več rudarit, če nimaš zastonj elektrike. Če imaš pa elektriko zastonj pa se LTC delno splača, najbolj pa multipooli, ki sami razporejajo katere coine bodo obdelovali, tebi pa zagotavljajo za 1MH ~ 0.01BTC na dan.

Sam sem sicer že prodal vse 4 kartice in računalnik, tako da samo še na borzah delam. Nakazal sem si 100 evrov na borzo, potem pa operiram z njimi da se nabere 200 in si jih 100 nakažem nazaj na račun, s preostalimi pa operiram naprej.

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma
Prispevki: 682

Odgovor Avtor: Fusion » 10. April 2014, 21:41

nebivedu napisal/-a:samo še na borzah delam. Nakazal sem si 100 evrov na borzo, potem pa operiram z njimi da se nabere 200 in si jih 100 nakažem nazaj na račun, s preostalimi pa operiram naprej.
sliši se enostavno :-D
kako to operiraš :?:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 10. April 2014, 22:03

Imaš http://www.kraken.com" onclick="window.open(this.href);return false; , http://www.okpay.com" onclick="window.open(this.href);return false;, http://www.bitstamp.com" onclick="window.open(this.href);return false; , ...,

Odpreš račun (osebna izkaznica, položnica ali bančni izpisek z naslovom poskeniraš ali slikaš in pripneš), ko ga odobrijo, si lahko nakažeš denar na račun.
Ko dobiš denar gor (pazi fee je okoli 5 evrov), ga pretvoriš v BTC (bitcoin) ali LTC (litecoin), odvisno kaj ima ta spletna banka za pretvorbo.
Ko imaš btc ali ltc pa te potem nakažeš na eno izmed borz: http://www.cryptsy.com" onclick="window.open(this.href);return false; , http://www.coinex.com" onclick="window.open(this.href);return false; , vircurex.com,.... kjer si si prej odprl račun.

Potem pa kupuješ poceni in prodajaš drago, tako kot se to počne na borzah.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov