Domači server

Vse kar ne paše v ostale teme...
TylerMax32
Novinec
Prispevki: 8

Re: Domači server

Odgovor Avtor: TylerMax32 » 16. December 2021, 15:20

LSlabe napisal/-a:
28. Junij 2020, 14:59
Vem da vas je tukaj kar nekaj computer geekov, pa me mal zanima kako bi doma postavu en simpl server.

Največ bi se uporabljal za slike, ki jih je malo morje, pa morem rečt da imam kar urejeno zbirko po mapah že od 2005 naprej, tega se je nabralo za slabih 300GB, če dodam še posnetke in nekaj GB muzike smo pa že na slab TB...

Ker take količine podatkov ne moreš imat ravno na telefonu, bi si doma postavil en simpl server, imam en pc, ki je stra cca 10 let, pa bi verjetno kar tega uporabil. Bi pa rad prišel skozi najceneje kar se da, ker zaenkrat € letijo drugam. V poštev pride (https://www.telprom.si/storitve-v-oblaku/) nakup enega diska cca 2TB, kar bi bilo za leto ali 2 dovolj, potem bi pa to počas upgrejdal.

Optika je v hiši, povezava je 200/100, kar je Konopljini izdelki čez glavo zadost.

Namen je da kjerkoli že sem, s 4G povezavo, da streamam slike in ostal bullshit na telefonu.

Na jutubu je morje posnetkov kaj pa kako, ampak sej veste, simpl je tanartabul. Hvala za mnenja.

BlueHostExtremely fast & reliable hosting with plenty of advanced security add-ons
Powers 2M+ websites worldwide
Automatic WordPress installation
Free domain & website migration
30-day money-back guarantee

Hudobec
Uporabnik foruma
Prispevki: 109

Odgovor Avtor: Hudobec » 16. December 2021, 16:17

Sicer je mal mimo teme, ampak jest sem to rešil z Onedrajvom. 7e na mesc za 1Tb in to je to. Sm svoje cajte tut full fotkal in sele zadnja leta so falji mal večji ratal, prej je blo itak vse bl mejhno, tako da 1Tb je čez glavo.
Pejmo z avto!

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 17. December 2021, 04:59

Zaenkrat sem zakupil 100gb na googlu, za 20€/leto. Za neki cajta bo :thup
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...