Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 7

Vse kar ne paše v ostale teme...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4117
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 16. Oktober 2011, 01:11

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 16. Oktober 2011, 07:27

nebivedu napisal/-a:Avte bodo jemali, dokler ne bo nekdo ponorel in šel na evropsko sodišče zaradi tega. Pa zaradi izpita tudi, pol bodo pa plačeval vsem za nazaj, k so jim izpite vzel. Samo na tapravega se morajo spravit, pa jih bodo dobil nazaj po buči.
Malo dvomim, da se bo kaj takega zgodilo... Avto in izpit pač nista človekovi pravici, čeprav v današnjem času marsikdo misli drugače...

Se pa strinjam, da je nov zakon (oz. vsi trije zakoni) z nekaterimi ureditvami popolnoma zgrešen.

Čudi me tudi to, da se ob vsem tem splošnem negodovanju, še nihče iz civilne družbe ni spomnil in začel s pobiranjem podpisov za referendum. Pa samo 40.000 podpisov je treba...

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Član Subaru kluba
Prispevki: 317
Kraj: Kranj

Odgovor Avtor: SubaruFreak » 16. Oktober 2011, 13:10

kamsedlo: ja seveda je to totalna diskriminacija, sej pravim da bi bilo potrebno tele mestne šerife lepo skenslat nazaj na nivo ko so lahko le pisali listke za napačno parkiranje. To kar je Kresalka nardila da so lahko še hitrosti začel kontrolirat je ena navadna svinjarija in bi blo treba tudi to babo mal po zdravju vprašat...

... Pa dejmo začet zbirat podpise za referendum o spremembi neživljenjskega zakon o cestnem prometu. S temi kaznimi itak naujo kej dost nardil. Če mislijo s tem rešit smrtne žrtve in podobne pizdarije k se dogajajo po cestah so se gladko zmotili...

TO lahko nardimo le tako da začnemo v zgodnji fazui mulce vzgajat kako se obnašat na cesti kot pešec, kolesar, motorist ali pa voznik avtomobila in ostalih večjih stvari...

To da ti pa lahko avto zaplenijo je pa zame ena navadna kraja! In pol pazi to, lahko ga dajo na uničenje, prodajo na dražbi ali pa podarijo dobrodelnim organizacijam... ...

Evo se pozanima kaj je potrebno narest za zbiranje podpisov pa da vidmo.
150 BHP 2.0 Boxer Diesel, Satin White Pearl body paint, all the neccessities one needs combined with THE best driving experience in The World... LOVE it's what makes Subaru a SUBARU:)

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 16. Oktober 2011, 16:54

moj podpis imas...pa za kake malenkosti lahko probam mojo drago vprezt (sam trenutno je 100%@diploma@pravo)

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 16. Oktober 2011, 20:34

NoFEAR napisal/-a:Avto in izpit pač nista človekovi pravici, čeprav v današnjem času marsikdo misli drugače...
No pri tem se pa jaz nikakor ne morem strinjati saj sem jaz za izpit in tudi avto vložil svoj trud in denar tako,da tega mi naj nebi smel nihče vzeti.
Potem naj vsakemu zdravniku,ki spravi pacienta na drugi svet ali policaju ki povzroči nesrečo iz malomarnosti ... vzamejo šolo in dajo metlo v roke pa cesto pometat :?
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Prispevki: 1120
Kraj: Laško okolica
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 16. Oktober 2011, 20:39

zakon je nov in ma ziher lukno ki je pač navadni smrtniki nevemo. Vse ma lukno vse se da spodbijat tako da tudi v tem zakonu ni napisano da ti ob tem pa takem prekršku vzamejo avto.
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8720
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 16. Oktober 2011, 21:35

karel napisal/-a:
NoFEAR napisal/-a:Avto in izpit pač nista človekovi pravici, čeprav v današnjem času marsikdo misli drugače...
No pri tem se pa jaz nikakor ne morem strinjati saj sem jaz za izpit in tudi avto vložil svoj trud in denar tako,da tega mi naj nebi smel nihče vzeti.
Potem naj vsakemu zdravniku,ki spravi pacienta na drugi svet ali policaju ki povzroči nesrečo iz malomarnosti ... vzamejo šolo in dajo metlo v roke pa cesto pometat :?
Tudi jaz tako mislim. Ko enkrat neko šolo narediš, ti naziva, ki si ga s tem pridobil ne morejo oduzeti. In avtošola je ravno tako šola, v kateri narediš izpit in z opravljenim izpitom postaneš voznik, tako kot po končanem faksu postaneš dipl.ing.

Poleg tega velja podobno za avto. Kupil si ga sam s scojim denarjem in privatna lastnina naj bi bila neodtujiva (razen če si dolžan denar in ti sodišče zapleni premoženje).
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 16. Oktober 2011, 21:38

podreberek napisal/-a:zakon je nov in ma ziher lukno ki je pač navadni smrtniki nevemo. Vse ma lukno vse se da spodbijat tako da tudi v tem zakonu ni napisano da ti ob tem pa takem prekršku vzamejo avto.
Je napisano. Avto ti vzamejo po treh ponavljajočih prekrških v vrednosti vsaj 300EUR in 3h kazenskih pik. Torej 3x zavijaš brez smernika in te dobijo, pa si lahko ob avto. Seveda bi ti v takem primeru sodnik avto vrnil. Bolj gre za zaplembo tistim, ki so totalno pijani in vozijo, pa to ponavljajo.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Re: Garažna vrata

Odgovor Avtor: Thomas22 » 16. Oktober 2011, 23:16

Thomas22 napisal/-a:Iščem najcenejša garažna vrata, minimalna širina naj bo 110 cm, višina pa 180 cm.

Če kdo koga pozna...

Lahko pa tudi Trimo plošče (pločevina na obeh straneh vmes pa pena).
Mogoče kaka informacija na moje vprašanje?
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 17. Oktober 2011, 05:44

karel napisal/-a:
Ti bom razložil na malo drugačnem primeru:

Orožni list je podobna zadeva kot izpit za avto. Tud za njega moraš opravit izpit, vanj vložiš svoj denar, itd. Tudi orožje kupiš s svojim denarjem in je tvoja last...

A to pomeni da se lahko vsakdo, ki ima orožni list in orožje, z njim kar prosto sprehaja naokoli, kaže orožje vsakemu, se ga napije in malo strelja, če se mu tako zazdi, mogoče koga ustreli...? NE. Ker je to prepovedano z zakonom. In če bo to kdo naredil, mu bodo orožni list in orožje tudi odvzeli.

Princip z avtomobilom in izpitom za avto je popolnoma isti. Imaš dovoljenje, imaš svojo lastnino, držat se moraš predpisov, drugače ostaneš brez.

Verjamem da marsikomu to ni všeč, ampak sodišča (tudi evropsko) se ne odločajo na podlagi všečnosti... Tudi jaz pravim, da se z nekaterimi ureditvami novih zakonov ne strinjam. Ampak tako pač je... Sej vemo, kdo sprejema zakone, ane?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 17. Oktober 2011, 07:31

NoFEAR napisal/-a:
karel napisal/-a:
Ti bom razložil na malo drugačnem primeru:

Orožni list je podobna zadeva kot izpit za avto. Tud za njega moraš opravit izpit, vanj vložiš svoj denar, itd. Tudi orožje kupiš s svojim denarjem in je tvoja last...

Princip z avtomobilom in izpitom za avto je popolnoma isti. Imaš dovoljenje, imaš svojo lastnino, držat se moraš predpisov, drugače ostaneš brez.
Pricip s šolo in poklicom je zame tudi isti. Naredil si šolo, dobil certifikat (index) in vendar ti tega certifikata ne morejo oduzeti, pa četudi za*ebeš celo državo ali si nakradeš ogromno premoženje. Lahko ti oduzamejo službo, vendar jo drugje lahko dobiš.

Orožje je pa itak svoja posebnost, ker je namenjeno proizvajanja poškodb in delanju škode na ljudeh in stvareh. Tako da za to je razumljivo in pričakovano, da ga ne smeš ravno nosit okoli in ga kazat, pa merit na ljudi z njim. Z avtomobilom pa si lahko "glavni na vasi", torej ga je treba kazat. :)

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 17. Oktober 2011, 08:05

Ne gre za to kako se kaj uporablja, niti za to čemu so kakšni predmeti namenjeni. Lahko bi napisal še kakšen primer, ampak tio ni bistvo. Gre se samo za to, da je zakonodaja, ki ureja oba področja popolnoma primerljiva, zato so lahko stvari v obeh primerih podobno urejene.

Če se nekdo s tem ne strinja, ker se eno področje bolj dotika njegovega življenja, kot drugo, to pravno-formalno sploh ni pomembno in ne more bit argument pri uveljavljanju pravic na sodišču...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 17. Oktober 2011, 08:34

To je čisto razumljivo, vendar avto ima danes vsak, pištole pač ne. In te take kazni lahko pripeljejo na rob preživetja.

Sicer pa kaj jaz govorim, ko od leta 2003 ali 2004 naprej nisem dobil še nobene kazni, da bi se lahko sekiral zarad tega. (treba potrkat na les)

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 17. Oktober 2011, 08:54

nebivedu napisal/-a:In te take kazni lahko pripeljejo na rob preživetja.
Samo tiste, ki kršijo predpise. Če jih ne, se jim to ne more zgodit...

Vem, da je to nepopularna izjava, ampak dejansko tako je. Vedno obstaja izbira. ;-)

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Prispevki: 1120
Kraj: Laško okolica
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 17. Oktober 2011, 11:24

mam od fotra avto nrdim oslarijo zarad katere uzamejo avto. Avto pa ni moj, foter pa ni nrdil še nobene pizdarije v 40 letih vožnje . Pol ga njemu uzamejo?

pa tut če je avto na mene pisan, sej nism js edini pr hiši ki ima izpit. Ga lahko vozi kdorkoli. Avto ni kriv če voznik neve kaj dela.
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost