mam srečo da se enfuram velik po AC ampak se pa furam 25km dobro uro vsako jutro in tu pa popizdevam eni plezal čez ostale drugi se pa peljejo ko da je endelja.
Kultura vožnje na AC
- podreberek
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1120
- Kraj: Laško okolica
- Kontakt:
js sem napisal zgolj svoje razmišlanje nenavezujoč se na ostale poste .
mam srečo da se enfuram velik po AC ampak se pa furam 25km dobro uro vsako jutro in tu pa popizdevam eni plezal čez ostale drugi se pa peljejo ko da je endelja.
to razdaljo prefuraš v 25minutah zmerne vožnje
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??
Poznam to, sem se včasih vozil iz NM v LJ vsak dan v službo. Še po stari cesti, ko ni bilo nič od avtoceste.
Pa še ta primerjava: Ob petkih ponoči in ob sobotah popoldne si iz maribora v črnučah v 45 do 50 minutah enakomerne vožnje (po predpisih - torej tuneli 100 in ostalo 130, pa pred cestninami lepo 40). Ampak to res samo ob petkih zvečer in ob sobotah popoldne. Ostalo pa se cijaziš do onemoglosti. Rabiš pol ure, da prideš iz btc-ja do domžal (ker vse stoji), potem pa še uro in pol ali pa še več da prideš do maribora.
Uglavnem bolano je tole ratal.
Pa še ta primerjava: Ob petkih ponoči in ob sobotah popoldne si iz maribora v črnučah v 45 do 50 minutah enakomerne vožnje (po predpisih - torej tuneli 100 in ostalo 130, pa pred cestninami lepo 40). Ampak to res samo ob petkih zvečer in ob sobotah popoldne. Ostalo pa se cijaziš do onemoglosti. Rabiš pol ure, da prideš iz btc-ja do domžal (ker vse stoji), potem pa še uro in pol ali pa še več da prideš do maribora.
Uglavnem bolano je tole ratal.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- podreberek
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
res to nepele nikamor več nekteri se nemorjo spraviz iz mesta pa se furajo 30 mim policije v laškem drugi se vrivajo pa skačejo ven pa not .... pol se pa najde kakšna mamca spredi ko se pele skos 60 neglede na omejitev za njo cisterna in ni šans da prehitiš ker se ravn tolk furajo iz celja da ni dost razdalje umes avto cesto nam pa sam oblublajo.
Vem pa da mate nekteri še hujše situacije.
Vem pa da mate nekteri še hujše situacije.
Čeprav najhujše so QQŠ-i na telefonu al pa italjanske QQŠ-i. Vozijo nepredvidljivo sem in tja od polovice odstavnega do polovice prehitevalnega in ponavadi s hitrostmi od 80 do 120 - varirirajo enkrat 80, pa potegne na 120 in potem spet spušča na 80, pa spet na 120km/h, vmes pa veselo krili z rokami in razglablja po telefonu.
Enkrat je ena pri domžalah zapeljala s 40km/h na vozni pas v BMW petki in potem vozila s tako hitrostjo do cestninske postaje, prehitet je pa noben ni upal, ker je dobesedno vijugala po cesti od odstavnega do prehitevalnega in na koncu, ko je odložila telefon, je opazila kaj dela in kako gužvo je nardila, pa je na hitro potegnila na prehitevalni pas, potem pa sigurno 150, če ne več naprej. Uglavnem na cesti LJ-MB doživiš marsikaj, če si 4x na teden na njej.
Italjanske stare babnce pa vozijo 60 po navadnem pasu in tudi vključuje se s tako hitrostjo, brez da bi pogledala, če je kdo na voznem pasu, tako da je treba kr pazit nato da te ne nabaše.
Pa romunski kombiji tudi ne poznajo bontona. Zapelje z 90 pred tebe na prehitevalnem pasu in meni nič, tebi nič, pelje mogoče z 95 mimo kolone kamionov.
Edini, ki so res kulturni so kaki čehi malo boljšimi avtomobili. Ti se lepo zahvalijo z vsemi štirimi smerniki, če jih spustiš predse. Pa ko se potem mimo pelješ lepo pozdravijo.
Sem pa že par čehov srečal s foriji turbo. Sam tisti ga pa žgejo po naših avtocestah, pri omejitvi 100 skozi tunele padejo mimo (pa avti se jim derejo ko ne vem kaj) z vsaj 190, če ne več in to po trije skupaj (najbrž vedno isti - ponoči, ko se vračam jih srečam - ponavad na trojanah).
Enkrat je ena pri domžalah zapeljala s 40km/h na vozni pas v BMW petki in potem vozila s tako hitrostjo do cestninske postaje, prehitet je pa noben ni upal, ker je dobesedno vijugala po cesti od odstavnega do prehitevalnega in na koncu, ko je odložila telefon, je opazila kaj dela in kako gužvo je nardila, pa je na hitro potegnila na prehitevalni pas, potem pa sigurno 150, če ne več naprej. Uglavnem na cesti LJ-MB doživiš marsikaj, če si 4x na teden na njej.
Italjanske stare babnce pa vozijo 60 po navadnem pasu in tudi vključuje se s tako hitrostjo, brez da bi pogledala, če je kdo na voznem pasu, tako da je treba kr pazit nato da te ne nabaše.
Pa romunski kombiji tudi ne poznajo bontona. Zapelje z 90 pred tebe na prehitevalnem pasu in meni nič, tebi nič, pelje mogoče z 95 mimo kolone kamionov.
Edini, ki so res kulturni so kaki čehi malo boljšimi avtomobili. Ti se lepo zahvalijo z vsemi štirimi smerniki, če jih spustiš predse. Pa ko se potem mimo pelješ lepo pozdravijo.
Sem pa že par čehov srečal s foriji turbo. Sam tisti ga pa žgejo po naših avtocestah, pri omejitvi 100 skozi tunele padejo mimo (pa avti se jim derejo ko ne vem kaj) z vsaj 190, če ne več in to po trije skupaj (najbrž vedno isti - ponoči, ko se vračam jih srečam - ponavad na trojanah).
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Joj, smo občutljivi.
Princeske (in princi) na zrnju graha pač niso za volan.
Mene pa najbolj motijo vsi tisti šleperji, ki me vsi tak počaaaaaaaaaasi prehitevajo.
Princeske (in princi) na zrnju graha pač niso za volan.
Mene pa najbolj motijo vsi tisti šleperji, ki me vsi tak počaaaaaaaaaasi prehitevajo.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
- podreberek
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Jaz sem se enkrat najbolj smejal, ko sem dohitel enega šleparja, ko se je ravno sprvljal prehitevat. Ravno v tistem trenutku prileti za mano en Clio prve generacije in mi začne signalizirat naj se mu umaknem, itak se mu lepo umaknem in ostanem na desnem pasu brzna ene 80 na uro, možakar v Cliotu pa za rit šleparju na ene dva metra blenda, trobi čist se mu je utrgalo. Je imel pa to smolo, da je naletel ravno na takega, ki je dejansko prehiteval skoraj tri minute!!! To je bilo doživetje vam povem!
Sem se že zbal za zdravje voznika v Cliu
V Nemčiji imajo predpis, da ima tovornjak za prehitevanje na voljo največ 25 sekund. Drugače ga lahko policija oglobi.
Sem se že zbal za zdravje voznika v Cliu
V Nemčiji imajo predpis, da ima tovornjak za prehitevanje na voljo največ 25 sekund. Drugače ga lahko policija oglobi.
Go Westy, go!
- podreberek
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
v soboto ko sem se pelal iz banovcev je vsak ki se me je pri mojih 140 spravil prehitevat blendal in mi je blo čudn. in sem v naslednih 10 km videl zakaj ko sem se js spravil prehitevat enga pret katerim je bil šlepar mi tele zapele pred nos tak da blendanje ponoč pomoje ni slaba stvar.
to je res. levi smerokaz je fajn stvar tud podnev, ce se po prehitevalnem pasu priblizujes malo bolj strnjeni skupini avtov na voznem pasu, se mi je ze parkrat zgodil, da mi je kaksen ven zapeljal. sigurno se mi zdi bolj kulturno to, kot pa blendanje za vsako ceno. recimo, da je smerokaz prijazen namig, blendanje pa dretje. no, zadret se je tud vcasih treba.picinni napisal/-a:Za ponoč je ob predpostavki da se normalno pelješ po AC, to se pravi 120-140 že vključen levi smerokaz. Za večje brzine je pa že bolje, če malo poblendaš in upaš, da te opazijo.
sapere aude
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost