Švasanje/varjenje
Re: Švasanje/varjenje
Ne pozabit vračunat porabljenega časa za vse učenje in vaje (če je zate nova spretnost), nabavo materiala/orodja, morebitnih dodatnih orodij (se izkaže kasneje da še rabiš to in ono) in "consumablov", itd. Če sešteješ, bo to bistveno več kot pol nedelje. Just sayin. V teh časih se moraš mal prilagodit da nekdo drug nekaj nardi, pa potem tebi ne bo treba. Tako greš v sredo še vedno lahko ob dveh na parcelo, pa pirček piješ do teme, ali čez, če ti še kakšen zapaše. Al pač greš na biljard, ker je ob dveh biljardnca še prazna. Whatever, čas je še vedno tvoj.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Jaz varim izpuhe in avtopleh s 0,8 mm žico + CO2 in nimam problemov. Varim pa na način tack-tack-tack, torej ne vlečem stringa po plehu.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Vse je stvar spretnosti in vaje. Tule je z malim 120A aparatom in 0,8 žico majster sešvasal dva 6 mm pleha skup. In potem razžagal var za kontrolo. Poglej na 16.30 ...
Proizvajalca tega aparata za bagatelo iz videa danes raje več ne bom omenjal, da se ne bo komu kruh zataknil.
Hint: pomembna je tudi diza, in sam drot, sploh pri varjenju brez plina.
Začni pri 11. minuti. Tolk o tem da niti pohištvene cevi ne spraviš skupaj z 0.8. Ja, dobro, če ne znamo, najbrž ne.
Proizvajalca tega aparata za bagatelo iz videa danes raje več ne bom omenjal, da se ne bo komu kruh zataknil.
Hint: pomembna je tudi diza, in sam drot, sploh pri varjenju brez plina.
Spodobna diza je M6 0,8mm bakrena po 40-50c, kromcikronijeva pa 1,14€ ... Če jo maš že en cajt not, je možno da ne spusti več dovolj toka v žico, in potem pluva in bliska, šteka, in kar je še tega, in greje se ročka ko satan. Maš v specializiranih trgovinah, pa tud v Merkurju. Sam tam hočjo zlatarji 1,20€ za bakreno ... ko naslednjič naročaš drot, zraven dej še pet ali deset šob v košarco. Odvisno od aparata, ampak si lahko privoščiš na vsaj vsako kilo drota frišno šobo. Ali dve.
Dize in pištola obvezno od Binzel. Drugo je bolj bogo.
Tud sprej za šobe Binzel keramični. Top zadeva
Tud sprej za šobe Binzel keramični. Top zadeva
Na koncu tunela je vedno luč. Včasih tudi vlak 
Sej Binzlova šoba je 40c (bakrena) 0,8mm, cenej od teh ki jih majo v Merkurju, ki ne vem kaj zaene so. Sicer so pakirane po 10 kom mensezdi, ampak maš potem en cajt mir. Sprej ne poznam, mamo pa sprej za varjenje (obdelovanec pihneš, da je lažje spucat po varjenju z elektrodo ali fluxcore žico).
Z veseljem se bom učil švasat, vsaj kolikor bo cajt dopuščal. Zaenkrat je okol bajte še kar nekaj projektov za dokončat, ampak tako kot za vsako stvar, kjer je volja...
Zdej sva z bratom še en 60let star čoln kupila, en del fasade je za zrihtat, ograja na balkonu je za dokončat, 2 mopeda neki štrajkata, v golfu lučke ne gorijo, touran vodo pušča, corsa olje ščije, ampak bazen je pa spucan
Sam jest bi zdele še eno XTjko prpelu domu, k itaq ne laufa, pa na Suzi fergazerje zrihtu, pa še to pa uno pa tretje...
Grem loto vplačat, da ne bo treba več na šiht hodit, pol bo pa cajt za vse neumnosti
Eh, sej forumi so zato, da lohk mal pojambramo ane
Zdej sva z bratom še en 60let star čoln kupila, en del fasade je za zrihtat, ograja na balkonu je za dokončat, 2 mopeda neki štrajkata, v golfu lučke ne gorijo, touran vodo pušča, corsa olje ščije, ampak bazen je pa spucan
Sam jest bi zdele še eno XTjko prpelu domu, k itaq ne laufa, pa na Suzi fergazerje zrihtu, pa še to pa uno pa tretje...
Grem loto vplačat, da ne bo treba več na šiht hodit, pol bo pa cajt za vse neumnosti
Eh, sej forumi so zato, da lohk mal pojambramo ane
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Nobene nismo rekli o rokavicah (poceni in dobre*, če je možno), za maske pa tud več ne vem. Moja druga služba je bla na IJS v enmu startupu, od 1993 do 1997, kjer smo razvili in pilotno proizvajali prve LCD maske za varjenje v Sloveniji. Jaz sem lotal kontaktne kablčke na displeje (jp, možno je lotat na steklo, oziroma na prevodni nanos ITO - indij kositrov oksid ki služi kot elektroda na steklu, sam je posebn spajkalnik). Kasneje je firmo kupil Johnson (Controls? ne vem več), pa ne vem če še delajo maske.
Edit, sem jih našel. Balder maske, model Aspire ma skor čist isti filter kot sem jih jaz delal 1995, đizs. Firma je zgleda zgubila napredek, ko sem šel smeti prebirat ... Jackson je firma, ki je kupla Balder startup, ne Johnson ...
Edit, sem jih našel. Balder maske, model Aspire ma skor čist isti filter kot sem jih jaz delal 1995, đizs. Firma je zgleda zgubila napredek, ko sem šel smeti prebirat ... Jackson je firma, ki je kupla Balder startup, ne Johnson ...
Ej, točno to. Čas. Vse nas baše pomajkanje časa. Navtika je pa sploh čist svoja škatla črvov ... Jaz sem zdej nekak začel zadnjo dvajsetico kakovostnega lajfa. Na hitrco še nardim kar je nujno (za obstoj in bivanje), potem pa začnem praznit šmiraste zadeve, kolikor bo pač šlo. Kosilnico in avto bom še rabu, vse ne moreš odprodat.
Mašina je doma! sem malo bolj racionalno razmišljal, pa kupil z bolhe, rabljeno robo. Ker to ne bo vsak dan 5 ur v uporabi, se mi zdi ok, pa še cena je bila super.
Dec mi je pokazal par projektov, ki jih je postavil s tem aparatom, pa moram rečt, da kar kapo dol. Od RF ograje do ogromne peči, pa še marsikaj drugega.
Dal mi je še par napotkov, za povrh pa še glanc nove kable in zaščitno masko.
Zdej pa youtube na levo, pa masko v desno, pa marš švasat
Dec mi je pokazal par projektov, ki jih je postavil s tem aparatom, pa moram rečt, da kar kapo dol. Od RF ograje do ogromne peči, pa še marsikaj drugega.
Dal mi je še par napotkov, za povrh pa še glanc nove kable in zaščitno masko.
Zdej pa youtube na levo, pa masko v desno, pa marš švasat
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Čestitke!
Najprej si kupi avtomatsko masko (tisto brez baterije - ker če ne boš redno švasal bo baterija vedno prazna - razen če kdo trdi da ena baterija zdrži 10 let), da ne rabiš v rok držat tega glupga "širma" pa si oči uničvat
To je NUMERO UNO!
Najprej si kupi avtomatsko masko (tisto brez baterije - ker če ne boš redno švasal bo baterija vedno prazna - razen če kdo trdi da ena baterija zdrži 10 let), da ne rabiš v rok držat tega glupga "širma" pa si oči uničvat
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Tnx, bom ženi naroču masko, rd bo zdej zdej
Nč več turbo...
Nč več turbo...
To si na elektrode kupil? Maska dobro kupi. Oči imaš samo ene.
Na koncu tunela je vedno luč. Včasih tudi vlak 
Elektrode ja, tud maska bo
Nč več turbo...
Nč več turbo...
No ja, vsaka avtomatska je boljša kot tista ročna, ki jo zmer prepozno pristaviš in namesto da bi kej videl vidiš samo bele pike pred seboj, da že študiraš če te delirij grab 
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost