Hitrost prenosa domačega neta mi pada
Hitrost prenosa domačega neta mi pada
Ker pri nas ni optike, sem ene dve leti nazaj preklopil na A1 net preko 4G. Sam modem/ruter ima na komandah 3 palčke signal, od vedno. Zakupljen je bil paket 10 Mbps DL, 2 Mbps UL. Dobr, to je bla teorija, ampak do ene 7-8 je pa prilezlo. Letos je večkrat padlo na ene 5, pa s tem se je še vedno dalo netflixe gledat, pa HBO. Zdaj pa že ene 14 dni opažam, da slika na NF mal preskakuje, sploh na kakih panoramah, Stanka pa prav da se HBO sploh ne da več gledat.
Zmerim brzino na speedtestu, pišljiva 2 Mbpsa ...Pri A1 mi hočjo dopovedat, da mam preveč odprtih povezav, pa preveč naprav priklopljenih. In sem včeraj naredil test, izklopil vse wifi naprave (2 mobija in eno tablco) in izklopil vse pc-je razen mojga. Naslednje sem zmeril:
tole so odprte povezave: https://s1.mojalbum.com/11268341_300001 ... 007497.jpg Kljub vsem napravam ki sem jih izklopil, ni hitrost prenosa praktično nič narastla, in je še vedno tkole https://s1.mojalbum.com/11268341_300001 ... 007498.jpg Tud ping je mal dolg, ampak to se da še preživet ker ne igramo kakih igric. A je to res tako veliko odprtih povezav, da brzina lahko pade za faktor 3,5 do 4?
Zmerim brzino na speedtestu, pišljiva 2 Mbpsa ...Pri A1 mi hočjo dopovedat, da mam preveč odprtih povezav, pa preveč naprav priklopljenih. In sem včeraj naredil test, izklopil vse wifi naprave (2 mobija in eno tablco) in izklopil vse pc-je razen mojga. Naslednje sem zmeril:
tole so odprte povezave: https://s1.mojalbum.com/11268341_300001 ... 007497.jpg Kljub vsem napravam ki sem jih izklopil, ni hitrost prenosa praktično nič narastla, in je še vedno tkole https://s1.mojalbum.com/11268341_300001 ... 007498.jpg Tud ping je mal dolg, ampak to se da še preživet ker ne igramo kakih igric. A je to res tako veliko odprtih povezav, da brzina lahko pade za faktor 3,5 do 4?
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Re: Hitrost prenosa domačega neta mi pada
Ozemljitev.
Zamenjaj telefonski kabel od stene do modema, pa za mrežo daj nov kabel.
Dokler sem bil na paricah, sem insistiral, da še v omarici prečistijo kontakte, pa da v njihovi serverski sobi zamenjajo plate za ozemljitev in je potem boljše delovalo.
Sedaj sem pa na optiki, tako da ni več teh problemov (500mb/100mb linija).
Zamenjaj telefonski kabel od stene do modema, pa za mrežo daj nov kabel.
Dokler sem bil na paricah, sem insistiral, da še v omarici prečistijo kontakte, pa da v njihovi serverski sobi zamenjajo plate za ozemljitev in je potem boljše delovalo.
Sedaj sem pa na optiki, tako da ni več teh problemov (500mb/100mb linija).
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Internet gre po luftu, 4G. Sem tako daleč od centrale, da parica v najboljših cajtih ni zmogla 2Mbpsa. Modem-ruter ima svojo SIM kartico. To je ena taka huawei aparaturca https://s1.mojalbum.com/11268341_300001 ... 007499.jpg Signal na modem/ruterju je od vedno 3 palčke (več jih tko sama naprava ne more pokazat, zato smatram da je OK). Sem probal speedtest nardit preko mrežnega kabla in preko wifi, rezultat je isti. Lahko probam zamenjat kabl ruter-pc, ampak dvomim da bo kaj razlike, ker merjenje hitrosti preko wifi in kabla že zdej ne da razlike. A je po tvojem mnenju število odprtih povezav res tako kriminalno? Če v službi preverim na svojem pcju, jih je za cel roman, skoraj 3 krat toliko kot na domačem.
Spregledal, da imaš 4G. To je pa odvisno samo od signala in števila uporabnikov med tvojim modemom in oddajnikom.
Očitno se je povečao število uporabnikov, zato tebi pade hitrost. Mogoče insistiraš, da oddajnik malo "razširijo" za več uporabnikov.
Očitno se je povečao število uporabnikov, zato tebi pade hitrost. Mogoče insistiraš, da oddajnik malo "razširijo" za več uporabnikov.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Sem imel na sumu tudi to, ampak ti veš v kakšni "pokrajini, kjer se parijo volkovi" stanujem ... V radiju kilometra in pol ne vem če naštejem 50 ljudi ... pa ajd da nas je 150 vse skupaj s sosednjo vasjo. Tam nekje je tudi bazna postaja, saj celice 4G ne morejo biti večje od polmera 2 km. Če vsi naenkrat poženemo internet, ne bi smelo niti mrknit, saj LTE na 1800 MHz omogoči pretočnost do 150/50 Mbps po uporabniku, kamenodobni LTE na 900 MHz pa 50/18 ...
Sem razrešil misterij te nizke brzine. A1 ma v mojem prastarem paketu iz leta 2017 neko trapasto omejitev pri prenosu podatkov ... če presežeš 200 Gb prenosa v mesecu, ti znižajo hitrost na 2 Mbps. Ker je Stanka že en cajt doma, in cele dneve dela čez videokonference (kadar pa ne, pa od dolgcajta skoz netflix in HBO lavfa). Moram si posodobit paket, ker je sedaj skoraj za isto ceno moje naročnine (-1€, je celo cenej) v paketu dvakrat višja hitrost, in z nekim malim doplačilom 3€ ni več omejitve prenosa podatkov. Ta paket mam že tako dolgo, da sem že pozabil kako zanič je ... Mi gre na živce, da ti ponudniki nobeno tako posodobitev ne dajo sami od sebe. Če se ne bi včeraj zvečer razjezil nad slabim netom, bi najbrž še leta plačeval za en čist švoh paket ... tko dobim pa duplo brzino za en evro na mesec manj. Facepalm.
Ma ja. Pa tud sem mal sam kriv. Sej je aplikacija, da si lahko aktiviraš pregled porabe in preklapljaš med dodatki za pakete, za razne reči. Za vsak mesec si lahko naštimaš vse po meri. Sam sem bil len, in se niti registriral nisem. Takoj bi videl kaj je narobe, in tudi da že kako leto za evro manj na mesec dobiš dvakratno brzino prenosa, kot jo je imel moj stari paket. Pogledat je treba. Sam jaz grem najprej semle na forum jamrat
.
Ja, sej veš kako je, ko si enkrat njihov naročnik se jim jebe zate, ko pa nisi dobiš pa vse možne bombončke za pol te cene...
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
To je pa čist res, zakleneš se za 2 leti, prve pol leta -50%, po te pa oberejo za naprej in nazaj.
Dobra akcija bi bla npr, da vsako leto dlje ko si naročnik je npr 2% popusta dodatnega popusta, do ne vem 15 let.
Po 10 letih bi mel že 20% ceneje kot novi naročniki.
-
zivkovicjan
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 68
- Kraj: Ljubljana
Dobra ideja, sam tega nebojo nikol nardil, raj nas vse oberejo do kosti...irCAR81 napisal/-a: ↑03. December 2020, 19:43To je pa čist res, zakleneš se za 2 leti, prve pol leta -50%, po te pa oberejo za naprej in nazaj.
Dobra akcija bi bla npr, da vsako leto dlje ko si naročnik je npr 2% popusta dodatnega popusta, do ne vem 15 let.
Tko kot RTV prispevek. zakasirajo ti, pol se jim pa jebe a maš ti DVBT signal ali ne, kao, pa prek interneta glej ... imam še za videt sliko v polni ločljivosti z njihovga strim servisa. Če mi netflix to lahk da za manj dnarja na mesec kot je RTV prispevk, bi mi moral tud RTV.irCAR81 napisal/-a: ↑03. December 2020, 19:43To je pa čist res, zakleneš se za 2 leti, prve pol leta -50%, po te pa oberejo za naprej in nazaj.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost