A imamo kakšnega mojstra, ki bi mi znal izdelat tako orodje (slika je zgolj simbolična):
Gre za orodje, s katerim držiš rotor alternatorja na Suzukijevem motorju, da lahko odtegneš druge zadeve. Boljše slike žal ne najdem, imam pa en rotor viška, ki lahko služi kot 'vzorec' (lahko pa tudi poskusim narisati načrt)...
Bi pa zadeva morala biti razmeroma močna, ker se stvari zategujejo s 140 Nm.
Izdelava orodja?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4466
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Izdelava orodja?
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Re: Izdelava orodja?
Za 14kg pa res ne rabiš prehudega orodja.. verjetno bi šlo že z navadnim ključem z istim zevom.. al ni prostora tam kjer moraš pridržat?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Prostor je rahlo problematičen, ker mora ključ biti 'poglobljen', poleg tega pa mera tega zeva ni ravno prava za naše metrične ključe.BIGzig napisal/-a:Za 14kg pa res ne rabiš prehudega orodja.. verjetno bi šlo že z navadnim ključem z istim zevom.. al ni prostora tam kjer moraš pridržat?
Stari rotor sem sicer uspel odtegnit z navadnim ključem, ampak mi je parkrat zdrsnil in ob tem sem okrušil magnete, česar pa si novem rotorju (350+€) vsekakor ne bi želel...
Na zgornji sliki sem označil, na kaj se natakne orodje, ročaj pa mora iti mimo roba in magnetov...
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Amm kaj pa če vmes pod ključ daš kakšen plehek za distanco? Drugače takle ključ ne bi blo problem narest če hočeš..
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Če je možno in ne bom rabil za to prodati ledvice, bi bil tega zelo vesel.BIGzig napisal/-a:Amm kaj pa če vmes pod ključ daš kakšen plehek za distanco? Drugače takle ključ ne bi blo problem narest če hočeš..
Bom popoldne pripravil tehnično risbo, morda tudi 3D, tako da bo bolj jasno, kaj rabim.
Pošlji na ZS risbo pa bova zrihtala nekaj, brez skrbi ne bo te stalo ledvice.. 
S kolegom še nisva uspela uresničit CNC plazme, če bi jo imela, bi z lahkoto enega odrezal ven
pokrivil in je to to....
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost