Tablični računalniki

Vse kar ne paše v ostale teme...
Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Tablični računalniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 13. Maj 2012, 14:19

Rabim čim več mnenj, zlasti pa izkušnje uporabnikov tabličnih računalnikov.
Zaradi terenskega dela v službi se odločam za nakup tabličnega računalnika, ker je lažji, tanjši, manjši od prenosnika.
Uporabljal bi predvsem za dokumente in tabele. Vem, da je android kompatibilen z Word in Excel mapami.
Ali res obstaja program kjer lahko tablico uporabljaš kot list papirja in nanj s stylusom pišeš. Kasneje pa to celo lahko pretvoriš v Wordov dokument?
Nekako tako kot pisanje SMSov na androidnih telefonih.

Dajmo računalničarji in drugi mnenja na plan.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
jernejm
Uporabnik foruma
Prispevki: 254
Kraj: Postojna
Kontakt:

Odgovor Avtor: jernejm » 13. Maj 2012, 20:19

Tablico imam štiri mesece in je uporabna dejansko toliko, da notebook-a ne rabim več. Pisati nanje pa ni možno drugače kot s tipkanjem. Lahko sicer naložiš program za prepoznavanje besed, lenovo ga ponuja že v originalu na tablici, ampak glej, pred nakupom sem prebral vsaj 100 testov in primerjav, pa so vsi skritizitali pisanje s palčko. Dejstvo je, da večina sodobnih uporabnikov elektročesarkoliže tipka enako hitro kot piše, če ne celo bolje.
Tipkanje na tablici je super.

P.S.
Apple sucks :twisted:
Wherever you go, there you are!

forifan
Uporabnik foruma
Prispevki: 29

Odgovor Avtor: forifan » 13. Maj 2012, 21:00

Zanimivo, koliko kljudi "sovrazi" Apple.
Verjetno imas v roki misko (izumil/populariziral Apple),
imas lep graficni uporabniski sistem (znova Apple),
in smartphone na dotik (znova Apple) sistem...
ne boste verjeli koliko SW stvari je skopiranih od Apple (MS in Google to rada pocneta).

Saj je cisto OK, ce ti Apple zadevice niso vsec (stvar okusa, "verska" usmerjenost), ampak roko na srce, Apple je prinesel veliko dobrega.

Vecinoma ljudi ga sovrazi, ker ima drage produkte (iPhone je res nesramno drag), ampak ljudje jih se vedno noro kupujejo... in Apple bi bil neumen, ce bi jih prodajal ceneje.

Sicer pa (novi) Subaruji tudi niso poceni... pravzaprav so prav dragi. Ampak imajo svoj car, a ne?

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 13. Maj 2012, 21:00

A tle bomo tut mel osx/ios vs. android vs. windows war? Sam uporablam ipad2 od kar je pršou vn, izjemno zadovoln, z njim dejansko delam use, ga mam namest netobooka, na voljo je tut velik programov k so tko ali drugače dostopni.

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 13. Maj 2012, 21:39

Sam sem po eni uri igranja z iPadom odkril lepo število nelogičnih in prevečpotezno potratnih postopkov za posamezno funkcijo, tako da res ne razumem uporabnosti te iPlate. Ne zanima me firma, ne zanima me lepota, zanima me uporabnost. Drugih sistemov nisem videl ali sprobal. Sicer pa nisem referenčen, ker take iGrače me ne ganejo petposto in sploh ne vem, kaj se oglašam...
http://www.slometeo.net/forum/images/sm ... gn0202.gif

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1470

Odgovor Avtor: mesecnik » 13. Maj 2012, 21:47

forifan napisal/-a:Zanimivo, koliko kljudi "sovrazi" Apple.
Verjetno imas v roki misko (izumil/populariziral Apple),
imas lep graficni uporabniski sistem (znova Apple),
in smartphone na dotik (znova Apple) sistem...
ne boste verjeli koliko SW stvari je skopiranih od Apple (MS in Google to rada pocneta).

Saj je cisto OK, ce ti Apple zadevice niso vsec (stvar okusa, "verska" usmerjenost), ampak roko na srce, Apple je prinesel veliko dobrega.

Vecinoma ljudi ga sovrazi, ker ima drage produkte (iPhone je res nesramno drag), ampak ljudje jih se vedno noro kupujejo... in Apple bi bil neumen, ce bi jih prodajal ceneje.

Sicer pa (novi) Subaruji tudi niso poceni... pravzaprav so prav dragi. Ampak imajo svoj car, a ne?
Saj se hecaš, ne? Apple je tako miš kot okna ukradel Xeroxu. Smartphone na platformi WinCE in kasneje WinMo je obstajal davno pred iPhoneom. Res pa so takrat uporabljali resistivni tip ekrana. Morda je iPhone prvi uvedel kapacitivnega, ki ga sedaj uporabljajo vsi. So bili poleg teh dveh tudi drugi tipi ekrana na dotik, a se žal niso uveljavili.

Kar Apple res obvlada, je prepričevanje (nategovanje) ljudi, da je neke stvari izumil, pa odpiranje novih tržnih niš in marketing. Vsekakor jim je uspelo redefinirati koncept smartphona, predvsem pri prijaznosti do uporabnika. Uspelo jim je tudi (na novo) odpreti trg tabličnih računalnikov, kjer trenutno harajo s tržnim deležem, čeprav jim android z ICSom vedno bolj diha za ovratnik.

P.s. Lastim si iPad2 in sem z njim zelo zadovoljen, kar pa ne pomeni, da ne bi bil tudi s katerim drugim.

Uporabniški avatar
galimim
Uporabnik foruma
Prispevki: 555
Kraj: Grosuplje okolica-na hribu pod cerkvico

Odgovor Avtor: galimim » 13. Maj 2012, 21:59

Ok nazaj k original uprašanju.
Če ti ni problem čakat še kake 2 meseca si poglej http://eee.asus.com/eeepad/transformer- ... /features/
Kot neka "alternativa" laptopu.
Ex Renault Twingo, Toyota Corrola 1.4VVT 2004
Subaru XV 1.6 2021

forifan
Uporabnik foruma
Prispevki: 29

Odgovor Avtor: forifan » 13. Maj 2012, 23:02

@mesecnik: Res je bila mis "izumljena" prej - imas prav, ampak je bila do leta 1984, ko je prisel ven Macintosh, neopazena. WinCe/WinMo sta bila prej, ampak se nista prijela. Tudi tablicni racunalniki so bili prej... Kar Apple zna (+ jasno njegov marketing za mnozice in bla bla), je idejo spraviti v uporabno formo.

ps Nimam iPhoneta/iPada. Me pa Android (ICS) zelo mika.

Uporabniški avatar
jernejm
Uporabnik foruma
Prispevki: 254
Kraj: Postojna
Kontakt:

Odgovor Avtor: jernejm » 13. Maj 2012, 23:12

Sovraštvo do jabolk je prehud izraz. Se pa podpišem pod to, da jih nategujejo po dolgem in počez.

Sam sem pristaš pc-ja, androida in vsega ostalega, kjer ni greh odpret pokrova pa mal pogledat kako dela. Al pa mal navit, rootat, skrekat, itn.
Stvari so narejene za uporabo, ne za se kazat okol z njimi (sori, 90% iphone uporabnikov jih ima zato da so posebni. Ampak ne vem kdo je poseben ko imajo isto stvar vsi...)

Brat je praktično polovico leta službeno po svetu. In je nasedu - kompletiral je imac, iphone in ipad. In je v zadnjih mesecih popolnoma porušil imiđ nepokvarljivosti, global warranty-ja, zamenjamo brez vprašanj sranja...

Pa da ne bomo spet preveč off:
Smisel tablice je, da ti ni treba nosit tipkovnice zraven. Probaj tipkat na tablico, je dejansko čisto fajn.
Wherever you go, there you are!

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 13. Maj 2012, 23:50

Problem iGrač je povezljivost/uporabnost v PC svetu; torej - če imaš doma še kakšno iGračo, je nakup smiseln; drugače posezi po androidu.

Programja je ogromno; zagotovo tudi kakšen za skice.

Jaz ga nimam, ker ne nucam; sem se pa preigral veliko z enimi in drugimi. iPad je nadkul, kar se tiče odzivnosti in kvalitete izdelave; v vsem ostalem mu večina androidov lepo parira.
Poglej še transformerje (stara verzija TF101)
Fiat.
Brez panike.

Thomas22
road pirate

Odgovor Avtor: Thomas22 » 13. Maj 2012, 23:57

Hvala za odgovore, čeprav je večina letela off topic.

Mogoče kdo pozna kakšno trgovino ali kaj podobnega, da ti dajo tablico na posodo, test?

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 14. Maj 2012, 00:16

Transformerja ma moj mlajši brat tko,da ga lahko dobiš mal u roke :D

Thomas22
road pirate

Odgovor Avtor: Thomas22 » 14. Maj 2012, 00:18

Fino, se bova zmenila.

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 24. Maj 2012, 22:39

ampak očitno je pa iPad zelo uporaben: http://www.youtube.com/watch?v=sER_zF5z ... re=g-all-a :shock: :cool:

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Prispevki: 1120
Kraj: Laško okolica
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 25. Maj 2012, 07:57

Moja se je odločala med tabličnim in galaxy note-om ki je na koncu tudi zmagal zaradi velikosti. Uporablja ga v medicini na kterem so razne aplikacije ki ti osvežijo spomin v določenih situacijah.

Za tvojo uporabo bi ti bol priporočal tabličnega apple na prvem mestu ali v tem cenovnem razredu, ker vse ostalo za 300€ ali manj (mp man in podobne kopije) odpade iz prve. Ker imajo šibkejše procesorje manj spomina manj pomnilnika posledično štekajo itd.
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost