Sem bolj nov na temu forumu in nisem našel podobne teme, zato sem se odločil da jo kar odprem, če kje obstaja me prosim napotite ali prestavite to temo tja.
Zelo me interesira STI impreza 2003-2007 letnik, trenutno bolj firbcam in zbiram podatke, nekaj sem se že pozanimal glede obeh, peljan bil v 2.5 06 in mi je avto zelo všeč, ter mislim da bi mi znal ustrezati.
Zanima me torej mnenja uporabnikov, ki imajo izkušnje z vožnjo tudi z 2.0 STI , ter bi mi znali povedati kakšna je razlika v vožnji z 2.5 na suhi, kot tudi na kakšni drugi podlagi, sam imam namreč izkušnje bolj z RWD avtomobili. Vem, da ima 2.5 DCCD in je zadeva kar bonbonček. Tu sledi vprašanje, ali se da tak menjalnik vgraditi v 2.0? Koliko stanejo menjalniki, ter s kakšnimi modifikacijami se lahko srečamo, ali je zadeva tako enostavna in plug and play?
Glede mehanike vem da imajo 2.0 motorji manj hib kot 2.5, tu ciljam na kovane bate, tesnilo glave, vijaki... Je še kaj kar se mora paziti pri 2.0 in 2.5 glede mehanike?
Forum se mi drugače zdi super, sem našel kar nekaj podatkov na njemu glede vzdrževanja STI impreze. Se vam že vnaprej zahvaljujem za odgovore.