Impreza WRX SW by BackW00d

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8741
Kraj: Črnuče

Re: Impreza WRX SW by BackW00d

Odgovor Avtor: nebivedu » 06. Februar 2023, 19:36

Ti res preveč s sabo voziš kampirat. Ampak to res ne rabiš tolk s sabo peljat.
Tanovi šotori (za napihnit) so čist v redu, pa komot. Pa na dost majhno se zapakirajo, pumpo imaš pa še za sup napihnit.
Tole je recimo meni v redu šotor
https://www.decathlon.si/p/157653-61940 ... ds-41.html https://contents.mediadecathlon.com/p18 ... nds-41.jpg Pa s Klemzom mava take hladilnike. 40L gre not, pa konkretno dobro hladi:
https://www.mixi-caravaning.si/p708-370 ... -hladilnik https://www.mixi-caravaning.si/media/up ... E006_1.jpg Jaz ga dam na sovozniški sedež zadaj in ga pritrdim, da se ne vozi naokoli. Pa je prtljažnik prazen za druge stvari: ena škatla suhe hrane, 3 ruzake, miza, 3 stoli, šotor,...
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 06. Februar 2023, 20:59

Imam isti šotor, sam da je Fresh&Black...pakunga zanj je juhuhu velika :)
Moj hladilnik je 42L neto placa znotraj. Ima ornk kompresor in v 40°C je zmožen narediti led pa še vse kar v njega namečem zategne v enmu popoldnevu s tem da je neslišen čeprav ga imam dobesedno 2m od glave. :thup

V hladilniku je vseskozi radenska manjše pakunge in najverjetneje cela litrca nekega hrvaškega povprečnega špricer vina in par pločevink raznoraznih alkoholnih in brezalkoholnih pijač. Pa neki salam, sira, pa kaka pakunga ali dve mesa za na žar ali za v ponev. Jogurt za zajtrk, da je prebava v kampu urejena pa je že na knap s placom. Jaz če bi ta crknil (pa sigurno nebo hotel še 10 let) bom kupil še za eno polico večji hladnilnik. PA če ga moram na strehi peljat :D
Hladilnik dam ponavadi poln in ohlajen v avto. Tako, da imamo celo pot rosno hladno pijačo s seboj. In to v obe smeri :thup

Potem pa še otroški sedež, 5x stol od tega dva taka da sta ornk, tudi naslon se nagne in vse. Fiksen aluminij. 2x Slabše stole za goste, jebiga uro al pa dve že zdržiš, pa enga manjšega za tamalo. Tiste "marela" stole lahk ima kdor hoče, me potem še 2 tedna meča bolijo od njih :D Lani sem kupil ornk stole in so tudi ornk več placa zasedli. Ampak ko se na morju usedem na ta stol je to čist nekaj drugega kot prej tiste raznorazne marele ipd.

Vreča posteljnine, 2x napihljiva blazina, miza, meduza, dve viseči mreži, ena zložljiva košara posode in začimb, ena ista košara suhe hrane, 2x kuhalnik na plin, ker pač mi gre iber na malček da moram posebej gret pa vmes čakat. ni ga čez luksus da na dvojni plin zakuhaš....
Pa seveda še roštilj, nekaj cot za 10-14 dni. Vsako leto jih manj vzamem, pa še vedno jih je preveč.
Nekaj brisač ki zasedejo eno ornk velko vrečko. Miza za tamalo. Nekaj igrač za tamalo. Stolček za otroka za na kolo. Zložljiva kanta za smeti (bolj za na kolpo ali kam kjer ni galebov, ker na morju mi jo galebi premetavajo po celmu kampu). Kahla ker se mi sigurno sred noči ne ljubi tamalo vlečt na skret ki je verjetno 50m stran...ma to je 123 poln avto.

Pa sej veš kolk se robe nabere na hitr, bohnedej da bi še kak ekstra plato pijače s seboj vlekel...si takoj zabluzil.

Od preseravanja naprimer imam jaz naprimer tudi manjšo mizo, ki jo dam pod hladilnik, da je hladilnik ene 25centi od podna, da se ne rabiš toliko prepogibat ko vanjga segaš.

Z mal večjo trugo bi to šlo BP v avto...Sploh nebi bilo panike Letos sem še celo v sredinskem špeglu nazaj videl ko smo šli na tavečji kamp dopust. Kar je že kar luksus.
Tudi če bi rezervo ven vrgel, bi bilo dosti lažje spravit, ker je rezerva tavelika. Ampak mam vedno potem v glavi...potuješ na nedeljo al pa zvečer. Če te guma zajebe si ga konkretno nasankal...Zamenjam jo pa brez neke panike.
Pa seveda ko govorimo ravno o tem, vsakič s seboj nesem tudi nekaj orodja. Da če rabim kaj sebi ali kolegom popravit, da imam s čim. Pa če bi lih kaj butastega na avtu šlo, da lahk kaj postorim.

Sam vržem pred dopustom ven zadnje sedeže (ker so ločeni. To prišpara ogromno prostora. To je tudi en izmed razlogov da sem lani videl ven. Ker sem dal dva sedeža ven :) A vidiš da bi rabu vsaj Sharana :D
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4125
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 07. Februar 2023, 09:05

V čem je pa razlika med "navadnim" in fresh&black, da je slednji 100€ dražji?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 07. Februar 2023, 09:33

folija je notri. In orenk temno, ko ga čisto zapreš, da se lahko spočiješ. Naj bi bil tudi bolj hladen kot navaden.

backwood, mi gremo kampirat z XV-jem, ki ima placa kot recimo forester 1998-2002 - ista dolžina, malo širši avto,....
miza 60x140cm zložena v kovček 70x60, 3 stoli, šotor, 2 blazini in 3 spalke za v šotor, 3 viseče mreže, škatla s suho hrano, škatla s posodo, škatla z orodjem, klini, špagami,... in kompresorjem (ponavadi na placu za rezervno gumo, ker ima avto kompresor namesto rezerve), 3 ruzaki (za vsakega en) in hladilnik. V trugi so pa dodatne stvari. Truga je 140x90. Pa tenda gre zraven, ampak tista je zmontirana na avto.

Z outbackom nas je šlo 5, kar pomeni stvari še za 2 zraven, pa še en šotor, še 2 stola, še ena miza,... Pa je šlo vse v avto
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 07. Februar 2023, 09:41

- Fresh: Ponjava na vrhu ima dodan aluminijski sloj (karkoli že to pomeni) in odbija ogromno količino vročine (predvidevam da IR žarkov). To se pozna predvsem v tem, da imaš lahko šotor na direktnem soncu, pa je notraj še dokaj vzdržno. Medtem ko v navadnem šotoru v momentu ko sonce vanjga posije rata pečica in te kar izstreli ven iz šotora.
- Black: je znotraj črn. Oziroma ima temno blago in je zjutraj ob 6h ko sonce vzide v šotoru še vedno tema. Posledično mi otrok dlje spi, kar pomeni da lahko dlje spim tudi sam.

Kombinacije obojega ti samo povem da 100€ je đabe za to :D
Napram prejšnji verziji podobnega šotora brez tega je razlika občutna. To so opazili/potrdili vsi kolegi, s katerimi smo bli skupaj kje.
Nisem bil prvi v našem krogu kamperašev, ki sem to kupil. Sem pa to kupil takoj za tem, ko sem videl kako super je pri kolegu.

Stari šotori 2-seconds (isto quechua) so nam vsem začeli nagajat. Določenim so počile palice drugim so pričeli kje puščat.
Sam sem opravičil nakup zgolj s tem, da si podaljšam jutranje spanje in da mogoče tamala lahko spi čez opoldne, tudi če mi ravno ne rata najdit sence.
Oboje se je obrestovalo že v prvi sezoni :thup

V četških toplicah sem šotor postavil direktno vmes med dve drevesi in ravno v času spanja je v šotor butalo direktno sonce :facepalm Me je aplikacija za sonce malce nahecala glede tega. Sicer sem imel visečo mrežo med drevesi v senci, ampak je bilo toliko komarjev takoj na tamali da ni blo šanse spat. Sem jo vseeno dal spat v šotor in je spala brez težav notri, čeprav je sonce butalo v spalnico.
To pri starem šotoru ni bilo šanse. Sem se isto zafrknil enkrat na Krku in sem šotor za 3m narobe postavil, ko sem "ugibal" kje bo sonce prišlo izza hriba in sem itak falil senco drevesa. Ja to sem zjutraj prvo minuto, ko je šlo sonce gor letel ven direkt. Veš kolk ti to paše, ko se zjutraj zbudiš s tigrom, ker valda prejšnji dan pride partija pa pade kak liter graševine preveč :89998 Bi se najraj kar pod avto ulegel takrat :D

No ja, pa zaželel sem si stojne višine v predprostoru, ker mi je že šlo mal na jetra da sem rabil prepognjen hoditi po predprostoru. Cvikal sem tudi, da bi bilo dlje časa slabo vreme, pa bi v starem šotoru tam v predprostoru težko prebivali trije, ker sva bila že dba malce natlačena. V tem novem pa je notri en kup prostora, se brez težav igraš, četudi je predprostoru en kup stvari (hladilnik, nekaj robe, miza in stol (ob dežju)).

Ker drugače je vsaj meni stara quechua 2seconds še držala. En pritrdilni stranski trak se je sicer vtrgal, ampak tist trak ni toliko pomemben, ga niti nisem nikoli popravljal.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4125
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 07. Februar 2023, 10:21

Ok, fresh&black je potem kr obvezno :mrgreen:
Kako je pa s popravljanjem? Poiščeš puščanje, zalepiš s fliko al je za stran? Nadomestne palice se še dobijo čez par let? Razmišljam, kako rešit občasno piknikiranje v naravi, ker za dva plus dva večja psa prtljažnik ni zadost velik. Par jurjev glih ne bi investiral, ker je parkrat letno, bi pa rad, da je komot pa praktično (enostavno za postavit in razstavit, pa čim bolj kompaktno).

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 07. Februar 2023, 11:16

Imaš flike zraven, ampak boš pri normalni uporabi zelo težko zluknjal te tube, ki se napihnejo. So namreč kar konkretno narejene in zaščitene.
Mi ga imamo že nekaj časa in ni nobenih problemov. Pa izredno hitro je postavljen. Zabiješ en klion, šotor zatakneš nanj, napihneš in na drugi strani fiksiraš z drugim klinom, pa zadeva že stoji. Potem pa še ostale kline zabiješ in imaš rešeno. Pa za kline sem tudi rešil. Navadni 25cm dolgi žeblji, pa ene 2cm pod vrhom našvasan en manjši žebelj in odrezan pa pobrušen, da ni ostrih robov in na koncu poštrihan na rdečo barvo, da je bolj opazen. Za zabit na kraškem svetu odlična zadeva. Kladivo je pa med orodjem (1kg macola). Gre potem žebelj skozi vse, kar je pod zemljo.

Samo ne pumpe doma pozabit za šotor nafilat. Jaz sem si naredil kar nastavek za na kompresor, ker imam v avtu kompresor namesto rezerve, pa se potem ne s kanujem, ne s supom in ne s šotorom ne matram, priklopim na kompresor in je narejeno.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 07. Februar 2023, 11:39

Če nisi povsem levak, je šotor na palice isto hitro postavljen. Pa da ne govorim, da ne rabiš s seboj vlačit pumpe, ki je ogromna. OK, če maš SUP pol jo itak načeloma imaš, ne rabiš še dodatne pumpe za šotor.

Pa če je ta za napihnit hitrejši pri postavljanju, je vsekakor bolj tečen za podret in zložit, ker se tiste tube valda upirajo zlaganju :)

Quechua (decathlon) je pomoje kr (mogoče malce boljša) budget varianta, ker vse ostalo je skoraj da dvakratnik cene in naprej.
Jaz dosedaj nisem kaj dosti uničil šotora ne prvega ne zdaj tega, pa ima za seboj že mislim, da 6 kampiranj.

Še najbolj nevarno je, da imaš pod podlogo kak oster kamen, pa ti tisti kamen potem ranira ali celo preluknja podlogo. To so meni na prvem šotoru naredili kolegi, ko sem jim posodil šotor. (oni so šli v gojzarjih v hosto kampirat - airsoft milsim). Ampak je bila luknja sreči na takem mestu, da ni motila. Pa brat ima na svojem tako luknjo, ker je enkrat na kampiranju nasadil podlogo na oster kamen ravno tam kjer najbolj pogosto stopiš ko greš notri/ven in ga je preplozalo. Ni pa to noben problem, je bolj vizualno. OK. zdaj če bi pod šotorom tekel potok, pol maš mogoče lahko problem, drugače pa ne. S tem da ti to lahko kdo celo povari/pošije. Če bi te res toliko motilo.

Da bi slišal da je komu tuba spustila, še nisem. Jaz sem bil primoran vzet tubo, ker tisti na palice ni imel opcije fresh&black. Drugače sem hotel vzet tistega na palice, ker si mi zdi ta luft bolj vun-bacanje kot pa kaj drugega. Pa lahko mogoče zdaj po dveh sezonah rečem, da tudi ni toliko napačna ta tuba. Ni pa zdaj to nekaj, da bi ti prišlo zarad tega.
No, dejstvo pa je, da če bi prišlo do hudega vremena oz. močnega vetra, ti ga pač ne more polomit ker ni kaj zlomljivega v njemu. Tuba se prepogne pa ko veter pojenja nazaj skoči v prvotno obliko, pa je šotor spet pokonc :thup

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 07. Februar 2023, 11:44

nebivedu napisal/-a:
07. Februar 2023, 11:16
Pa za kline sem tudi rešil. Navadni 25cm dolgi žeblji, pa ene 2cm pod vrhom našvasan en manjši žebelj in odrezan pa pobrušen, da ni ostrih robov in na koncu poštrihan na rdečo barvo, da je bolj opazen. Za zabit na kraškem svetu odlična zadeva. Kladivo je pa med orodjem (1kg macola). Gre potem žebelj skozi vse, kar je pod zemljo.
Ta moj F&B šotor od quechue je mel zraven ene par zelo konkretnih klinov. Tisti grejo dobro v zemljo. Imam pa še od prej eno refuzo klinov, med katerimi so doma narejeni jekleni in kaljeni vijaki, ki so tudi konkretno zategli in grejo v marsikaj. Ampajk ja...2x me je že rešil tisti 200-220 žičnik za tramove skup zabijat. Tisto gre pa dobesedno v vsak teren...jeba ga je samo ven dobit :) Dva sem že pustil na parceli. Sem jih samo še dlje v zemljo zabil in jebiga...ker ven nista šla pa, da sem küčmo vn vrgu. Enga sem sigurno zabil v korenino, tisti je bil kt da je zabetoniran v dno :D Za tistega bi lahko cel kamp šotorov zavezal, pa se nebi premaknili.

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Prispevki: 828
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 07. Februar 2023, 15:19

Prkola?
Mislm; tovorna.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 07. Februar 2023, 16:19

Brat jo ima, pa kolega tudi. Poanvadi se nam malce pokrivajo dopusti, tko da španovine ravno ne moramo zganjat.

Tovorna je OK, vendar je problem kje to imet, če živiš v bloku. Za 2x na leto bi mogoče celo raje rental. Trenutno nimam kljuke na avtu, če bi jo imel bi imel na strehi 4x večjo trugo in zadaj na kljuki kolesa.

Nisem še tega mentalnega prestopa naredil, ker je začetni strošek kr grd. Kljuka, nosilci in truga...saj veš si hitro tja čez jurja in pol ali proti dvem.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 07. Februar 2023, 20:03

BackW00d napisal/-a:
07. Februar 2023, 11:44
Ta moj F&B šotor od quechue je mel zraven ene par zelo konkretnih klinov. Tisti grejo dobro v zemljo. Imam pa še od prej eno refuzo klinov, med katerimi so doma narejeni jekleni in kaljeni vijaki, ki so tudi konkretno zategli in grejo v marsikaj. Ampajk ja...2x me je že rešil tisti 200-220 žičnik za tramove skup zabijat. Tisto gre pa dobesedno v vsak teren...jeba ga je samo ven dobit :) Dva sem že pustil na parceli. Sem jih samo še dlje v zemljo zabil in jebiga...ker ven nista šla pa, da sem küčmo vn vrgu. Enga sem sigurno zabil v korenino, tisti je bil kt da je zabetoniran v dno :D Za tistega bi lahko cel kamp šotorov zavezal, pa se nebi premaknili.
Za kline ven pulit mam med orodjem kar en pajser (mislim da 50 al 60cm dolg) in podložim macolco, pa gre skoraj vse ven. Če pa ne gre, pa pač z macolo že parkrat gor udariš, da se ga ne vidi več in je zaključeno. Žeblji so pocen.

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 07. Februar 2023, 21:14

Peesda a tolk to pride!???
Res nimam pojma koliko je prajs, zadnje dva avta iz D sta imela po difoltu kljuko, prkolo sem kupil 2m dolgo 750 kg z naletno za 150veveric od soseda tišlerja. Jebenti. :roll:

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 07. Februar 2023, 22:18

Sem prepozen za edit.
Saj lahko prodaš ko ne rabiš več ha?

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 08. Februar 2023, 10:25

Ja, prikolica bi bila cenejša, seveda.

Kljuka vertikalna je verjetno v okolici 300€, pa raj kak € še zravn, + 40€ homolomo.
Nosilec za kolesa 400-750€, pa valda neboš najcenejšega vzel: https://www.extremevital.com/sl/thule/t ... oEQAvD_BwE
Truga 450L+ ali XXL preko 500L pa spet od 500€ dalje https://www.extremevital.com/sl/thule/t ... v2656_2657

Kje smo? :)

Sicer lahko na vsaki komponenti zašparaš pa vzameš kako cenejšo firmo (kufer G3, nosilec menabo itd...tega je itak kokrčš) . Ampak ja...stvar kupuješ enkrat pa za 20 let :P Thule vem da zdrži nekak...za druge firme pa še nisem slišal izkušenj iz prve roke zaenkrat.

Sem sicer že tudi gledal da bi vzel šotorsko prikolico. Ta bi bila kr top fora. Prideš, parkiraš, odpreš k knjigo in je šotor "auf" :) Pa si od podna, kuhna je že kr perajt sam "odpreš" jo...Pa še določene majo opcijo da daš kolesa gor na njo. Kar bi blo tut super po eni strani. Ampak potem takem rabiš nosilec tudi za na kljuko, ker kaj, če boš šel s kolesi na krajši "apartma/hotel/mobilna hiška" dopust boš prikolo s šotorjem vlekel s seboj, da boš kolesa peljal ?

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost