Impreza 1.8 1995
Re: Impreza 1.8 1995
Ja dalo se je. Moj brat je imel imprezo ta letnik in 1.8 motor.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- lukaprelesnik
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 323
- Kraj: Solčava
Pa je bila sigurno kupljena v sloveniji? Samo zbiram podatke o zgodovini moje impreze 
- lukaprelesnik
- Uporabnik foruma
Zamenjal sem svečke (Denso) in kable (Bosch B716), pa se je stvar samo poslabsala. Nobene razlike ni, če dam gor stare ali nove kable, svečke pa tudi niso rešile težave. Verjetno je zdaj najbolj pametno jutri kupiti cinšpulo?
Pa da opišem nove "simptome"
-ko je hladen vžge normalno, ko je motor ogret, pa vžge zelo nerodno, vžge samo če tiščim gas v poden in ko končno vžge, držim obrate na nekje 2k, če ne, crkne.
-obrati pod "štangasom" so se občutno povečali, prej je bilo vedno na 700 obratih, zdej je nekje med 1000 in 1500.
-med vožnji isto sam avto dlje drži gas, npr. so vozim z bilo kero hitrostjo, ko spustim gas se še vedno čuti da motor tišči avto naprej (obrati ne padajo tako hitro)
-isto je, če dam na mestu gas oz. ko ga ugasnem, obrati padajo precej počasneje.
-do 2500 obratov vleče avto dokaj normalno, potem pa skoraj obstane (ne cuka), kot da bi mu čisto zmanjkalo moči.
-vsake toliko se za okoli 10-15 sekund prižge lučka check engine - pri normalni vožnji, ne glede na obrate ali karkol drugega, vžge in ugasne se čisto naključno.
Je pa takoj ko sem zamenjal kable in svečke delal avto 5km grobe vožnje v breg po makedamu čisto normalno, ko sem se pa nazaj peljal navzdol čisto normalno, je pri normalnem pospeševanju začelo zmanjkvati moči.
http://shrani.si/f/2b/wK/2QvGzLbL/img20170425135215.jpg
http://shrani.si/f/3K/Gc/y7PPIUB/img20170424085721.jpg
Če se ta problem reši, pa prinesem gajbo na kakšno srečanje
Pa da opišem nove "simptome"
-ko je hladen vžge normalno, ko je motor ogret, pa vžge zelo nerodno, vžge samo če tiščim gas v poden in ko končno vžge, držim obrate na nekje 2k, če ne, crkne.
-obrati pod "štangasom" so se občutno povečali, prej je bilo vedno na 700 obratih, zdej je nekje med 1000 in 1500.
-med vožnji isto sam avto dlje drži gas, npr. so vozim z bilo kero hitrostjo, ko spustim gas se še vedno čuti da motor tišči avto naprej (obrati ne padajo tako hitro)
-isto je, če dam na mestu gas oz. ko ga ugasnem, obrati padajo precej počasneje.
-do 2500 obratov vleče avto dokaj normalno, potem pa skoraj obstane (ne cuka), kot da bi mu čisto zmanjkalo moči.
-vsake toliko se za okoli 10-15 sekund prižge lučka check engine - pri normalni vožnji, ne glede na obrate ali karkol drugega, vžge in ugasne se čisto naključno.
Je pa takoj ko sem zamenjal kable in svečke delal avto 5km grobe vožnje v breg po makedamu čisto normalno, ko sem se pa nazaj peljal navzdol čisto normalno, je pri normalnem pospeševanju začelo zmanjkvati moči.
http://shrani.si/f/2b/wK/2QvGzLbL/img20170425135215.jpg
http://shrani.si/f/3K/Gc/y7PPIUB/img20170424085721.jpg
Če se ta problem reši, pa prinesem gajbo na kakšno srečanje
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Tole z obrati malo vleče na iacv, mar ne? 
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
Motorček prostega teka je za spucat.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Poglej se zakaj se prizge CE lucka. Pod volanom poisci 2 majhna crna konektorja in ju skleni. Daj kontakt in opazuj utripanje CE lucke. Dolg utrip pomeni stevilo 10, kratek pa 1. Utripe sestejes in dobis kodo. Med usako kodo je krajsa pavza. Seznam kod pa je v tej temi: viewtopic.php?f=6&t=12" onclick="window.open(this.href);return false;
Subaru Legacy 2.0 GL
- lukaprelesnik
- Uporabnik foruma
CE lučka mi javi napako 21 - Coolant temperature sensor or circuit. Je možno, da javi to napako zaradi zapacanega IACV-ja? Sta senzor in ventil kako povezana?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4466
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Najbrž nista...lukaprelesnik napisal/-a:CE lučka mi javi napako 21 - Coolant temperature sensor or circuit. Je možno, da javi to napako zaradi zapacanega IACV-ja? Sta senzor in ventil kako povezana?
Ampak slab senzor temperature hladilne tekočine lahko precej vpliva na pripravo mešanice goriva, kar bi lahko pojasnilo tudi tvoje težave.
- lukaprelesnik
- Uporabnik foruma
Hvala za vso pomoč, se jutri oglasim pri Karliju in upam da se problem(i) reši(jo) 
Jaz sem mel podobne tezave z senzorejm temperature vode na avtu druge znamke. Visok standgas, zaganjanje, vroc ni vzgal brez dodajanja gasa, motor ni zaviral itd.
Subaru Legacy 2.0 GL
- lukaprelesnik
- Uporabnik foruma
Pred malo več kot tednom sem se oglasil pri Karliju. Sčistil je motorček prostega tega in zamenjal senzor temperature hladilne tekočine ter kable, ker so bili tisti, ki sem jih kupil jaz (in bi naj bli kao pravi), čist do p**** :c
Od takrat sem prevozil skoraj 600km in zaenkrat vse štima, tak da Karli še enkrat hvala
Od takrat sem prevozil skoraj 600km in zaenkrat vse štima, tak da Karli še enkrat hvala
- lukaprelesnik
- Uporabnik foruma
Očitno mi je uspelo prebiti tank in me zanima, če obstaja kakšna alternativa za zamašitev luknje? Gre sicer za vdrtino na spodnji strani pribl. 3x3cm, kjer vsake toliko malo kapne ven. Videl sem, da obstajajo razne smole in ˝plastelini˝, ima kdo izkušnje s tem? Ali je najbolj pametno tank sprazniti, odstraniti in sčistiti ter zašvasat nazaj?
Tank spraznit, očistit in uporabiti poliester. Švasati ne priporočam zaradi plinov. Mogoče tudi tekoča kovina, če je res mala luknja.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov