Impreza GT-vprašanje
Imam drug računalnik, ki ne prilagaja vžiga in mi pri uporabi 100-tke dela OK, ob uporabi agipa in petrola mi pa kaže, da motor klenka pri višjih obratih in polni obremenitvi.
Če imaš serijski računalnik, tega problema ni, bi pa vsaj v teoriji avto moral malenkost bolje vlečt, ker serijski računalnik prilagaja vžig v obe smeri, torej če mu daš boljši bencin, bolj vleče (do določene meje).
Če imaš serijski računalnik, tega problema ni, bi pa vsaj v teoriji avto moral malenkost bolje vlečt, ker serijski računalnik prilagaja vžig v obe smeri, torej če mu daš boljši bencin, bolj vleče (do določene meje).
16 map ima stock komp. Pri meni se konkretno pozna na porabi.
Poraba Super Plus 98 pri družbi Petrol: 17,03 l/100km (št. zapisov: 10)
Poraba Super Plus 98 pri družbi Agip: 16,99 l/100km (št. zapisov: 5)
Poraba Super 100 pri družbi OMV: 15,05 l/100km (št. zapisov: 31)
Zdej ko imam manj mestnih voženj je poraba med 10.3 in 14.9... vendar ne pišem več.
Bi pa tkole na pamet upal stavit da je na valerjih pri imprezi GT med 95 petrol in 98 omv VSAJ 10 konjev.
Zdej ko imam manj mestnih voženj je poraba med 10.3 in 14.9... vendar ne pišem več.
Bi pa tkole na pamet upal stavit da je na valerjih pri imprezi GT med 95 petrol in 98 omv VSAJ 10 konjev.
ircar: 16 map?
Na nekem angleškem forumu sem bral, da ni najboljš tankat ne-super bencina, ker je nekaterim bate stopil, ko so konstantno tankal njihov navadni bencin in avte tiščal. Mislim da je danči v eni temi že pisal, da manj oktanski bencin hitreje gori in da so lahko problemi zarad tega.
Pa pri meni tut pri pokrovčku od tanka piše super-unleaded only.
Na nekem angleškem forumu sem bral, da ni najboljš tankat ne-super bencina, ker je nekaterim bate stopil, ko so konstantno tankal njihov navadni bencin in avte tiščal. Mislim da je danči v eni temi že pisal, da manj oktanski bencin hitreje gori in da so lahko problemi zarad tega.
Pa pri meni tut pri pokrovčku od tanka piše super-unleaded only.
irCAR81 napisal/-a:16 map ima stock komp. Pri meni se konkretno pozna na porabi.
Kaj pomeni "16 map - stock komp. Se opravičujem se še izobražujem.
Ja verjamem, da so razlike pri porabi. Tudi jaz sem testiral pa so bili rezultati tudi v prid OMV - razlika je, da sem testiral pri dizlu.
Torej ne uporabljaš 95. Jaz sem za prvi tank natočil OMV 95.
kako to misliš, da ne prilagaja vžiga?strumf666 napisal/-a:Imam drug računalnik, ki ne prilagaja vžiga in mi pri uporabi 100-tke dela OK, ob uporabi agipa in petrola mi pa kaže, da motor klenka pri višjih obratih in polni obremenitvi.
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi
Paavo Nurmi
The ECU is pretty much always using the advance multiplier. If you have been driving the car normally to aggressively, it will have learned up to its potential. You dont have to do this periodically to ensure good advance or anything. Shiv's trick is best for getting the car back to that normal, well-learned stage quickly after a reset. I wouldn't reset right before an autox at all.
Normally, you can left foot the advance from 8 (starting) to around 12. The car can be a little more finickly getting to 16, but it doesnt take long even with normal driving. Go pull up a hill in fourth gear at 2900 - 3000 rpms and it gets there usually.
Normally, you can left foot the advance from 8 (starting) to around 12. The car can be a little more finickly getting to 16, but it doesnt take long even with normal driving. Go pull up a hill in fourth gear at 2900 - 3000 rpms and it gets there usually.
Mišlen je to kar je napisan. Še malo razlage:flat4 napisal/-a:a to si men razložu? K res ne vem, kaj je mišljen s tem. A ne zamika predvžiga al kaj?
P.S. Če pri 1,4 bara boosta ne bi klenkal na 95 oktancu, bi bil že zaskrbljen glede uhajanja kompresije
Background: There is something called "Ignition Advance Multiplier". It represents, by some complicated algorithm, the average learned positive knock correction applied to the ignition maps. It's represented in 1/8th degrees increments. 1 being the lowest and 16 being the highest (1/8 to 2 degrees in absolute terms).
The "happier" (knock free) the car is, the higher the number will be. Conversely, the lower it is, the more knock prone it is. This number, after ECU reset ore ECU swap defaults to 8 and usually creeps up to 16 (if well mapped) through normal driving. Depending on driving characteristics, this can happen within a few hours or a few weeks. Well, here's a way to make it happen in about 5 seconds
PS: Jst vozm na 1.1. :P
Predvžiga sem mislil, drgač je pa že ircar precej napisa o tem. Serijski računalnik relaksira predvžig oz. zategu glede na klenkanje, ki je pogojeno skoraj izključno z kvaliteto bencina pri stock avtomobilih.flat4 napisal/-a:kako to misliš, da ne prilagaja vžiga?strumf666 napisal/-a:Imam drug računalnik, ki ne prilagaja vžiga in mi pri uporabi 100-tke dela OK, ob uporabi agipa in petrola mi pa kaže, da motor klenka pri višjih obratih in polni obremenitvi.
Jes sem na 1,3 bar.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov