Zdej STD disk lahko dobiš že za smešnih 17€: diski RIDEX
Lahko vzameš rahlo boljše STD diske: diski TEXTAR
Ali pač po besedah "vseh prodajalcev rezervnih delov" najboljše: valda diski ATE
Seveda je en kup drugih opcij med "boljšimi" diski: diski s ceno od gajbe pira do pol minimalne plače
Določene opcije so že kar smešno cenjene...
Isto je pri zavorni oblogi, smešna cena 16€ za 2 para ploščic: obloge ABS
Takorekoč za 52€ dobiš za spredaj diske in ploščice
Ampak valda vzameš malce bolj renomirano znamko ploščic: Textar, Brembo, ATE, Ferodo ali Bosch ipd
Nakoncu recimo za komplet ATE/ATE ali ATE/Bosch butneš cca 130-150€, ali cca 100€ za textar/textar.
Super cena!
Sam klinc, k ne veš a bo to res prijel tako kot bi si človek želel.
Po drugi strani pa ma malce ščemijo diski, ki bojo izpod letne obutve tudi nekako zgledal:
Seveda takoj pogledaš razne poznane znamke EBC ipd in so cene česarkol da ima zarezo notri takšne da te srat prime, in to dvakrat zapored.
Pol valda pogledaš na tuje strani, kamor tuji (in domači) Subarujaši radi zatekajo:
Godspeedbrakes - 6 groove
Godspeedbrakes - G hook
SWRD - 8 groove
SWRD - 8 groove black
Po drugi strani pa imaš celo take kite na ebay-u : noro "hud" komplet
Kako naj človk ve kaj kupt!?
Da sem ziher da bo res ATE/Textar komplet prijel normalno vsaj 8-9 zaviranj na hard, ja itak raj vzamem to kot pa 2x-3x dražji komplet od englezov, ki vem da bo povrh vsega še cvilil in škripal zaradi hardcore ploščic. Felge bojo pa tudi nonstop črne od prahu.
Internet je poln debat: https://forums.nasioc.com/forums/showth ... ?t=1154081" onclick="window.open(this.href);return false;
Jaz bi sam rad da mi vsaj navzgor v hrib ne grejo premze rakom žvižgat. (nočem pa gor dajat oversized diskov in nekih superduper čeljusti).
Enkrat sem ga navzdol trajbal na polno in mi je disk počil
Sploh ti avto ne daje tistega zaupanja, da boš zadnji moment nabil premzo in da bo do ovinka zlaufalo...
Tko, da ja danci, wartburg je mel bolše premze!
Bratov Golf VI 1.6 TDI ma 100× bolj vzdržljive zavore kot moja WRX-a...