Impreza WRX SW by BackW00d

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Re: Impreza WRX SW by BackW00d

Odgovor Avtor: irCAR81 » 08. Avgust 2016, 21:31

Škoda zgubljat čas, zamenjaš z drugim solenoidom in če je to to, ebay rabljenega ali Krzis novega in maš mir naslednjih n let. S solenoidom :)

rationalgaze
Uporabnik foruma
Prispevki: 83

Odgovor Avtor: rationalgaze » 08. Avgust 2016, 21:44

irCAR81 napisal/-a:Škoda zgubljat čas, zamenjaš z drugim solenoidom in če je to to, ebay rabljenega ali Krzis novega in maš mir naslednjih n let. S solenoidom :)
Je pri takih tezavah 90% casa kriv solenoid, ali je lahko tudi kaj drugega? Govorim za primer brez CEL. Pa se opravicujem ker malo kradem temo :oops:

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 09. Avgust 2016, 06:45

Tezave s tlakom bi jaz reseval od najcenej do najdrazje: vakum cevke, intake cevke, puscanje kolektorja in uppipa, solenoid in blowoff, turbina, motor...

Pred skoraj 10 leti, ko je nasa generacija furala gtjke smo prakticno vsi na koncu pomenjali solenoide.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 09. Avgust 2016, 07:54

Včeraj sem odvil tistih par vijakov, in odstranu solenoid, ga prepihal, očistil z brake cleanerjem, odstranu tudi MAF/P na intake cevi za filtrom. Tam je bilo malce maščobe in ostalega sranja. Isto je bilo na cevi do wastegate-a in tlačnega dela (tisti T-kos vmes) malce maščobe v cevi....

Sestavim skupaj, zaženem moped in že je blo...
http://shrani.si/f/1k/3v/4C3KyIG1/img0790.jpg

Poln boost pri malce čez 3000RPM, pri 2000obratov ga je recimo že kake 0,2bar....Fensi, prej mislim, da je bil tam še vakuum. Avto gre kot mora. Prej mi je nekaj čivkalo (žvižgalo) kadar je bil boost. Slišalo se je v kabini, to je blo že od nakupa naprej tako, in sem nekako vzel v zakup (človek se hitro navadi). No sedaj je to zginilo, sem pa vse cevke na novo nasadil, jih prepucal in prepihal, razmigal sem tudi wastegate aktuator. Nisem pa zaenkrat nič podmazoval nikjer.
Zaenkrat bom pustil kot je, če dela, če ga bo kaj sralo pa nadaljni ukrepi...

Tam pri solenoidu vidim da so tudi konektorji za EGT in pa lambdo. Verjetno se tam z lahkoto naredi tisti mod za EGT blindirat z uporom 2200ohm.

Pa še ena slikca "števčkov"....
http://shrani.si/f/3V/lt/3e5H8h2D/img0792.jpg

@mesečnik, ti javim, ko pridem do tja :) Trenutno prehudo tolčeta dopust in izpita na faksu, ki ju še moram naredit. Zato je bore malo časa kvačkat...
@Ircar, kolk cca je solenoid? Kle gledam Ebay, grimspeed EBCS za cca ~100€...Al kr original gledat?
Dobra informacija glede "WB" labde :D
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 09. Avgust 2016, 09:04

Prej sem pozabu napisat...
Včeraj sem naredil en (zelo slab) štart do 100, in je torque pokazal 6,7 sekunde :thup
Pa nevem kako je kaj točen tale torque, ker počasi osvežuje podatke, nevem s kje dobiva hitrost za tele izračune, ali s GPS-a ali ECU-ja...

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 09. Avgust 2016, 09:30

Ročko za tempomat bi pa jaz imel na lagerju mogoče.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 09. Avgust 2016, 09:45

Jaz imam doma tole, iz toyote camry...Sem jo že razdrl, in se bo dalo iz nje speljati vse komande katere ponuja. Vklop/izklop, pospeševanje/zaviranje ter prekinitev (vezan na tipalo od zavore)

http://dgzmd7u6z2by7.cloudfront.net/par ... /large.JPG

Ohišje na levi strani se bo dalo precej zmanjšat, in odbrusit kar nekaj zadev stran, s tem bi morala zadeva pasat pod obvolansko plastiko.

Ti imaš original ročico od impreze/foresterja? Na levi al desni strani? Moja je za desno stran, raje bi imel levo. Ni neke hude izbire ravno :D

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 09. Avgust 2016, 10:11

Imam original za desno stran.
tempomat ročka.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 09. Avgust 2016, 11:21

Mogoče pride mesečniku prav.
Jaz bom kar svojo pokoristil, če sem jo že nabavil. Razen če slučajno nebi pasala, potem se pa slišiva, če ne drugega, za mušter.

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1470

Odgovor Avtor: mesecnik » 09. Avgust 2016, 13:08

Meni bi prav prišla, če se ti bo dalo z zadevo pozabavati in prav zvezati.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 10. Avgust 2016, 11:04

Včeraj sem po sili razmer dobil obisk bratranca, ki je od fotra izvedel, da imam nov avto in se ni mogel upret :D

No šla sva na eno resno vožnjo, skozi ene industrijske ovinke in se mi je že pomoje tretjič zgodilo, da mi je v ovinku "zmanjkalo" goriva.

Najprej enkrat prvič, ko sem imel bolj prazen tank, pa niti nisem vedel točno kaj to je, malce je pocukalo sredi ovinka in nato zopet normalno potegnilo ven iz ovinka.
Drugič se mi je zgodilo, ko sem imel goriva pod črtico E :shh in sem malce posilil vstop v eno križišče, nakar mi ni hotelo takoj potegnit, ker je bilo vseskupaj sredi ovinka in je malce zmanjkalo goriva vmes...
Nato pa včeraj zopet. Goriva sem imel rahlo pod 1/4 tanka. Se pravi niti rezerva še ni gorela, niti se ni med vijuganjem vžgala. Avto mi je večkrat sredi ovinka pocukal in nato zopet peljal normalno.

Je to kaj "normalnega" pri takem početju s to količino goriva? Ker Zulero je menjal bencinsko črpalko, za tisto ki jo je predlagal axaQ4 http://hrc-performance.co.uk/product/su ... to-585bhp/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ampak sem poleg avta dobil še staro, in ima še vedno gor tisto original "mrežico" ki pobira olje iz tanka, poleg pa je še ena manjša, ki je verjetno prišla z novo pumpo. Malce sumim, da je bila montaža pumpe "površna", ker nevem, da ti pri 1/4 tanka že luft vleče pa tut ni lih normalno :)
Mnenja?

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 10. Avgust 2016, 12:25

BackW00d napisal/-a: Ampak sem poleg avta dobil še staro, in ima še vedno gor tisto original "mrežico" ki pobira olje iz tanka, poleg pa je še ena manjša, ki je verjetno prišla z novo pumpo. Malce sumim, da je bila montaža pumpe "površna", ker nevem, da ti pri 1/4 tanka že luft vleče pa tut ni lih normalno :)
Mnenja?
Se strinjam - to ni normalno. ;-)

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 10. Avgust 2016, 17:09

Lahko je pumpa slabo zmontirana, dosti je od stila vožnje odvisno, ampak če zadosti divje voziš se to kr dogaja, ker gorivo razmetava po tanku. Obstaja jdm spec-c verzija pumpe za gorivo in mislim da usdm (oboje precej težko dobit in drago, ker je komplet s pumpo), ki ima okoli še dodatno "škatlo", ki naj bi to do določene mere preprečila, samo s skoraj praznim tankom še zmeraj ne rabiš pričakovat, da boš lahko gonil na polno.

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 10. Avgust 2016, 17:12

Avto se baše po ovinkih do min 1/4 še raje do 1/3 :.sup

RoShO
Uporabnik foruma
Prispevki: 109

Odgovor Avtor: RoShO » 10. Avgust 2016, 20:52

Je normalno ce mas drugo pumpo... Dela usem nam z sti-jkami isto ce ne verjames pogoglaj, to je cist normalen simptom

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov