Impreza WRX by Someonelost
- Someonelost
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 300
- Kraj: Göteborg, Sweden
- Kontakt:
Prezivel dooooolg dan.. ki ni minil brez problemov namrec avto je imel 233konjev z tunano mapo (original baje 230) in na originalni mapi 210 konjev.. ugotovili smo da je katalizator bolj ali manj vsulo skupaj... koncalo pa se je na 265 konjih (me je tip ze klical da je nasel napako v mapi in da mora bit vec tak do bo spet tunanje kmalu)...
Zvok je morilski z perrinovim downpipom in brez izpusnih loncev (mislim da bom kmalu moral zraven zavarit enega). Sem se peljal skozi tunel in so zaceli avti umikat... uff...
En video na hitro od zadnjega tunanja... (ga najdete tudi na facebooku v subaru-slo grupi)
http://youtu.be/Nj-G_2HgO_M
Drugace se pa razpisem jutri..
Tomi
Zvok je morilski z perrinovim downpipom in brez izpusnih loncev (mislim da bom kmalu moral zraven zavarit enega). Sem se peljal skozi tunel in so zaceli avti umikat... uff...
En video na hitro od zadnjega tunanja... (ga najdete tudi na facebooku v subaru-slo grupi)
http://youtu.be/Nj-G_2HgO_M
Drugace se pa razpisem jutri..
Tomi
"When I start my car I want the neighbours to think that the world has come to an end"
- Homer J Simpson
- Homer J Simpson
- Someonelost
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
UPDATE
No da malo updatiram..
Od zadnjic ko sem pisal se ni zgodilo veliko.. razen da sem poslal u k. vse sponzorje razen tuning sponzorja..
Razlog? Njihove zelje in kak in kaj se bo delalo na avtu, sem ze na koncu dobil obcutek da avto ni moj. Moja ugotovitev je da je 100 x boljse sparat in naredit kaj ti pase kot pa da ti nekdo na silo nabija pamet. Da ne recem da so zacele padat ideje da bi fantje avto sami vozli na sejme, po cesti.. pri meni pa velja pravilo da se zene in avta ne posoja...
Zadrzal sem tuning sponzorja ker je edini s katerim se da pogovarjat in pogajat. Tip je sicer ljubitelj nemcev (ker je sam nemec) ampak mu je subaru prirasel k srcu. Avto mora se na dyno da zmerimo tocno kok je konjev in seveda navora.. je pa nazadnje ko sem bil tam tip izjavil da se ni videl da bi en avto dobil 100nm kr tak.. bom postal gor dyno papir po naslednjem tunanju.
ircar stvar zgleda priblizno takole:
Najprej tip priklopi OBD kabel in da noter eno standardno mapo in potem gre avto na dyno, potem pa seveda tip gleda na racunalniku v zivo podatke ki jih dobiva in jih sproti spreminja..potem pa na cesto, pregledat podatke, spremembe, dyno, cesta,... Tunat en avto traja skoraj celi dan, ce pride se do kakih problemov traja pozno v noc.
Subaru ima pa eno smotano stvar in to je da rabi kakih 100km preden se vse skupaj spet nastavi in nazadnje ko smo tunali se avto ni nastelal dokonca (sem htel domov ura je bla ze skoraj polnoci) in sem na poti domov opazil da avto dobiva prevec goriva in da potem tak seksi poci iz auspuha.. in nisem se niti do doma prisel me je ze klical da gleda podatke ki jih je dobil pri zandjem dyno runu da je prevec goriva... To je odpravljeno (bolj ali manj ker se da ce hoces vsekat iz auspuha). V glavnem sem imel obcutek da se ni nic spremenilo po teh zadnjih spremembah AMPAK potem ko je avto bil tunan smo doma vsi zboleli za gripo in avto ni naredil skoraj nic kilometrov (manj kot 100), potem pa me Katja en dan poklice da je avto drugacen, jaz sem ze mislo da je nekaj narobe ko mi ona rece da gre ko svinja.
WRX ne naredi tistega obcutka v zelodcu ko clovek pritisne po gasu (Katjin komentar, ker njen audi je potisnil zelodec nazaj ko si pritisnil po gasu) VENDAR je to dobil, se najbolj obcuti ko pritisnes po gasu ko menjas iz 2 v 3 prestavo.
Imam pa obcutek da sem koncno na pravi poti, avto je spet samo moj in zdaj se lahko koncno koncentriram na motor in cestno lego namesto na zarnice, ogledala, folije, audio in vse ostalo sranje s katerim so mi pili kri. Rabim pa definitivno izpusni lonec, po kaki daljsi voznji te glava boli.. ampak zvok moji dragi je pa, hm, zivalski...
No tolko zaenkrat.. tezko razlozit vse, bo pa SRECANJE na stajerskem letos pa bomo lahko premlevali o vsem.. Letos ima da bolj organiziram to..
Od zadnjic ko sem pisal se ni zgodilo veliko.. razen da sem poslal u k. vse sponzorje razen tuning sponzorja..
Razlog? Njihove zelje in kak in kaj se bo delalo na avtu, sem ze na koncu dobil obcutek da avto ni moj. Moja ugotovitev je da je 100 x boljse sparat in naredit kaj ti pase kot pa da ti nekdo na silo nabija pamet. Da ne recem da so zacele padat ideje da bi fantje avto sami vozli na sejme, po cesti.. pri meni pa velja pravilo da se zene in avta ne posoja...
Zadrzal sem tuning sponzorja ker je edini s katerim se da pogovarjat in pogajat. Tip je sicer ljubitelj nemcev (ker je sam nemec) ampak mu je subaru prirasel k srcu. Avto mora se na dyno da zmerimo tocno kok je konjev in seveda navora.. je pa nazadnje ko sem bil tam tip izjavil da se ni videl da bi en avto dobil 100nm kr tak.. bom postal gor dyno papir po naslednjem tunanju.
ircar stvar zgleda priblizno takole:
Najprej tip priklopi OBD kabel in da noter eno standardno mapo in potem gre avto na dyno, potem pa seveda tip gleda na racunalniku v zivo podatke ki jih dobiva in jih sproti spreminja..potem pa na cesto, pregledat podatke, spremembe, dyno, cesta,... Tunat en avto traja skoraj celi dan, ce pride se do kakih problemov traja pozno v noc.
Subaru ima pa eno smotano stvar in to je da rabi kakih 100km preden se vse skupaj spet nastavi in nazadnje ko smo tunali se avto ni nastelal dokonca (sem htel domov ura je bla ze skoraj polnoci) in sem na poti domov opazil da avto dobiva prevec goriva in da potem tak seksi poci iz auspuha.. in nisem se niti do doma prisel me je ze klical da gleda podatke ki jih je dobil pri zandjem dyno runu da je prevec goriva... To je odpravljeno (bolj ali manj ker se da ce hoces vsekat iz auspuha). V glavnem sem imel obcutek da se ni nic spremenilo po teh zadnjih spremembah AMPAK potem ko je avto bil tunan smo doma vsi zboleli za gripo in avto ni naredil skoraj nic kilometrov (manj kot 100), potem pa me Katja en dan poklice da je avto drugacen, jaz sem ze mislo da je nekaj narobe ko mi ona rece da gre ko svinja.
WRX ne naredi tistega obcutka v zelodcu ko clovek pritisne po gasu (Katjin komentar, ker njen audi je potisnil zelodec nazaj ko si pritisnil po gasu) VENDAR je to dobil, se najbolj obcuti ko pritisnes po gasu ko menjas iz 2 v 3 prestavo.
Imam pa obcutek da sem koncno na pravi poti, avto je spet samo moj in zdaj se lahko koncno koncentriram na motor in cestno lego namesto na zarnice, ogledala, folije, audio in vse ostalo sranje s katerim so mi pili kri. Rabim pa definitivno izpusni lonec, po kaki daljsi voznji te glava boli.. ampak zvok moji dragi je pa, hm, zivalski...
No tolko zaenkrat.. tezko razlozit vse, bo pa SRECANJE na stajerskem letos pa bomo lahko premlevali o vsem.. Letos ima da bolj organiziram to..
"When I start my car I want the neighbours to think that the world has come to an end"
- Homer J Simpson
- Homer J Simpson
Re: UPDATE
No to je zelo poenostavljeno povedano, drugače ima 16 IAM (ignition advance multiplier) stopenj, po resetu ali spremembah na ECU je na prvi, potem pa se med vožnjo na podlagi 3 parametrov klenkanja ta stopnja zvišuje... načeloma izkušen tuner po moje lahko ve kako se bo zadeva obnašala, lahko se pa tudi zaklene v eni stopnji in ni več ugibanja. Samo potem je bolje da tankaš enako oktanski bencin, ker se ECU ne zna prilagoditi na slabšega.Someonelost napisal/-a:c.
Subaru ima pa eno smotano stvar in to je da rabi kakih 100km preden se vse skupaj spet nastavi
Me veseli da si skenslal 'plastičarje' in komaj čakam na srečanje.
- Someonelost
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Re: UPDATE
Se vidi da si se poglobil v to ko satan.. ravno oktani so problem, ker na svedskem imas zdaj 2 varijanti (v bistvu 3) shellov 99 oktanski ki se je spremenil v 98 oktanov z dodatkom 5% etanola in navaden 98 oktan, potem pa je varijanta 108 oktanov race fuel za katerega pa ze moras met veze da ga sploh lahko kupis.irCAR81 napisal/-a:No to je zelo poenostavljeno povedano, drugače ima 16 IAM (ignition advance multiplier) stopenj, po resetu ali spremembah na ECU je na prvi, potem pa se med vožnjo na podlagi 3 parametrov klenkanja ta stopnja zvišuje... načeloma izkušen tuner po moje lahko ve kako se bo zadeva obnašala, lahko se pa tudi zaklene v eni stopnji in ni več ugibanja. Samo potem je bolje da tankaš enako oktanski bencin, ker se ECU ne zna prilagoditi na slabšega.Someonelost napisal/-a:c.
Subaru ima pa eno smotano stvar in to je da rabi kakih 100km preden se vse skupaj spet nastavi
Me veseli da si skenslal 'plastičarje' in komaj čakam na srečanje.
Potem pa seveda potujem cez celo europo in tankam na svedskem, v nemciji in seveda potem v sloveniji.
Kaj se pa plasticarjev tice mi je pa zal samo za 1 stvar (potem ko sem odjebal carbonfiber folijo) in to je namrec carbonfiber havbo... sem si jo ze predstavljal na avtu.. sam je ne mislim kupovat si raje kaj drugega kupim za avto ker 1000€ je malo prevec..
Da zamenjamo temo, srecal sem eno imprezo vceraj in jo poslikal.. Se mi zdi da bom moral se eno imprezo nabavit...
http://www1.garaget.org/gallery/images/ ... cb6978.jpg
http://www1.garaget.org/gallery/images/ ... a3b480.jpg
http://www1.garaget.org/gallery/images/ ... 995d70.jpg
- Homer J Simpson
- Homer J Simpson
- Someonelost
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
UPDATE
Spravo skupaj en kratek video da se slisi zvok.. ampak preden pridem v Slovenijo je treba dat gor en izpusni lonec ker ni za vzdrzat ko se vozis kako uro.
http://youtu.be/G3Dx-CzFDhk
Spravo skupaj en kratek video da se slisi zvok.. ampak preden pridem v Slovenijo je treba dat gor en izpusni lonec ker ni za vzdrzat ko se vozis kako uro.
- Homer J Simpson
- Homer J Simpson
- COFFE RACER
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 191
- Kraj: CELJE
- Someonelost
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Prste stran. Ma čist fajn zvokSomeonelost napisal/-a: ampak preden pridem v Slovenijo je treba dat gor en izpusni lonec ker ni za vzdrzat ko se vozis kako uro.![]()
Legacy 2.0 GL
- Someonelost
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Graf z zadnjega dyno runa, sicer je avto bil se tunan za tem tak da je rezultat malo vecji, zdaj pa delam na tem da dobim vecji tmic (vem fmic je bolj ampak na tehnicnem bi me zabili v zid in bi bila premontaza na original) in cobbov CAI z skatlo tak da zgleda bolj original... bomo vidli kaki bo rezultat potem.
http://i1107.photobucket.com/albums/h39 ... 342B-3.png
http://i1107.photobucket.com/albums/h39 ... 342B-3.png
- Homer J Simpson
- Homer J Simpson
Glede na podatke iz grafa imaš samo 15% izgub. Zdej če vzamemo da so na kolesih zmerli 225,9 konjev bi moral imeti po nekih povprečnih podatkih za imprezo, ki znašajo 22%, nekje cca 290 konjev. Če pa gre za valerje z zavoro, ki ne znajo zračunati prave moči na kolesih ampak so nastavljeni da je preračunana vrednost prava, ti pa ne znam povedat. Definitivno pa je nekaj nenavadnega z razliko med konji na kolesih in motorjem. Ob upoštevanju da so na kolesih merske enote HP,.. torej 226HP je 229PS, je pa moč na gredi sploh prenizka... mogla bi bit nekje 293PS. 
Če imaš možnost jih vprašaj jih koliko izgub imaš.
PS: graf je pa drugače lep.
Če imaš možnost jih vprašaj jih koliko izgub imaš.
PS: graf je pa drugače lep.
- Someonelost
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Mislis da jaz velik sprasujem ko pridem tja..heheh.. jaz sem samo srecn da fantje delajo na avtu, sem pa pravkar dobil se en graf in to je pred downpipom.. torej z originalom..
Bom pa povprasal.. tak da vidim kaj dogaja..
http://i1107.photobucket.com/albums/h39 ... 342B-2.png
Bom pa povprasal.. tak da vidim kaj dogaja..
http://i1107.photobucket.com/albums/h39 ... 342B-2.png
- Homer J Simpson
- Homer J Simpson
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost