Pozdravljeni, odpiram novo temo ker nisem našel nič podobnega o mojem problemu.
Danes se pač peljem po gozdni vlaki, po malo bolj bogi ampak lepo prevozni, brez kamnov in avtu škodljivih dejavnikov, v sicer kar strm klanec na razdalji 1,5 km. Ne znam točno oceniti naklona, ampak avto tudi z zaletom, po nekaj 10 m močno izgubi na moči in se na koncu popolnoma ustavi, imel sem v reduktorji v prvi prestavi, pričakoval sem da bo avto prej zakopal kot pa da ga bo dobesedno zamorilo, kot bi imel premalo moči, imam pa tudi sledeč problem ...da tudi temperatura močno naraste, na tri četrt. Avto sem včeraj komplet pregledal, nivo olja, zavorne tekočine, nivo antifriza v killerju, in ostalo kar se mi pač zdi pomembno, danes pa takšna situacija.
Zdaj me pa zanima kakšen vzrok za izgubo moči, pregrevanje bi vi navedli, preden sem resno razočaran nad ''simetričnim'' awd pogonom, vem da je avto sicer star, ampak pri vsem vloženem denarju in ob normalni vožnji, bi človek vseeno nekaj pričakoval od njega..za pregrevanje morda sumim termostikalo ali termostat? popravite me če se motim, za izgubo moči nimam idej...prosim za pomoč
Avto je letnik 96, s prevoženimi 170000, impreza 1.6 karavan, pravkar opravljen glavni servis pri Kržiču, jermena, šponarji, vodna pumpa, nosilci motorja, bile so tudi manšete na polosi, menjana tudi vsa olja v motorju, menjalniku pogonu itd..skratka glavni servis
Pa hvala vam za pomoč!
Lep praznike!
Impreza izgublja moč v reduktorju
Re: Impreza izgublja moč v reduktorju
Premalo olja v menjalniku. Mogoče celo premalo olja v mašini. Avto bi moral prej zakopat v prazno, kot pa da mu zmanjka moči v reduktorju in prvi prestavi.
Kakšen je bil pa naklon?
Kakšen je bil pa naklon?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Svečke, kabli ?
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
Prvo je treba rešiti problem z pregrevanjem motorja.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
No, po vaših odgovorih sem preveril nivo olja v menjalniku, olje je pod minimumom, avto je dva dni stal, je parkiran na ravnem zato sem siguren da so mi na servisu dolili premalo olja, upam da še ni škode v menjalniku, bomo pa izpustili vsega ven in preverili kako je z opilki..skratka, žalost...avto pa se pregreva samo na terenu, kar mislim odpraviti ta teden, ob cestni vožnji, nikoli ne pride čez pol.
Upam, da bo vse ok, poročam.
lp
Upam, da bo vse ok, poročam.
lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost