Dober Servis oz. Serviser

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Odgovori
Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Prispevki: 300
Kraj: Göteborg, Sweden
Kontakt:

Dober Servis oz. Serviser

Odgovor Avtor: Someonelost » 03. Julij 2013, 10:27

Po lansko letnem krasnem dopustu ko je avto stal v garazi do zadnjega dne smo prispeli v Slovenijo z sveze servisiranim avtom ki je tresnil probleme v Hanovru.

V glavnem vse skupaj se je zacelo takole:

V blizini Hanovra sem jaz za volan po tem ko je Katja vozila dobrih 10 ur. Zacnem peljat po avtocesti dam v peto in ga pohodim. Boost skoci do 2bara (bog ve ce ne se vec stevec gre samo do 2bara) in se prizgejo bozicne lucke (beri check engine, cruise control). Jaz cel usran zapeljem v eno malo vasico kamor se po 2 urah cakanja pripelje ADAC ki pogleda kode P0108 in se eno ki si je nisem zapomnil napaka pa je v sekundarcni zracni pumpi!

Po 1 uri debate z nemcom je obrisal kode in mi dal moznost da spimo v hotelu, avto odpeljejo v depo potem pa drugi dan iz depoja v delavnico. Ko sem slisal da bi stroski prebili cifro okoli 1000 eurckov (priblizno vse kaj imamo za celi dopust) sem se peljal do SLO brez boosta 120km na uro. Avto ni prizgal bozicnih luck je pa res da ce bi pritisnil po gasu bi spet sel do 2barov, sem malo testal in videl da hoce preko 1.4bara kolko je normalno.

V glavnem iscem en dober servis v Sloveniji kjer fantje vedo kaj delajo, so ze videli kakega novejsega subaruja in me ne bodo odrli ko prasca do zadnjega eura kaj ga imam za dopust.

SOVRAZIM DOPUST!

Tomi
"When I start my car I want the neighbours to think that the world has come to an end"
- Homer J Simpson

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Re: Dober Servis oz. Serviser

Odgovor Avtor: irCAR81 » 03. Julij 2013, 12:06

Google pravi da je napaka HIGH voltage na map senzorju (senzor tlaka).
Možnosti so:
- napačno delovanje senzorja za tlak, kar dvomim glede na to da si sam videl na števčku
- zaštekan boost solenoid v odprtem stanju - če bi bil zaprt / nebi delal bi mel težave s premajhnim tlakom
- težave z actuatorjem ali wastegate loputo - da ne spusti odvečnih plinov mimo turbine, kar ti lahko povzroči overboost

Zadnja možnost je v tvojem primeru najbolj verjetna.

Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Someonelost » 03. Julij 2013, 14:17

Ircar kdo je tvoj mehanik? :D

Rabim nekoga to vse pregleda, po moznosti tudi ocisti MAF senzor in pogleda kaj mi pije kri da to popravim cimprej.
"When I start my car I want the neighbours to think that the world has come to an end"
- Homer J Simpson

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 03. Julij 2013, 15:14

Scooby.si :.sup

Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Someonelost » 03. Julij 2013, 15:31

Poslal mail pa bomo vidli kaj bojo odgovorili. Upam da je neka mala pi*darija da se da hitro postimat ker to brez boosta je katastrofa.
- Homer J Simpson

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 03. Julij 2013, 16:16

Za tako stvar bi najprej na računalniku pogledu kaj se dejansko dogaja, potem pa mehankarju povedu kaj nej gleda, drgač pa seveda scooby.si

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 03. Julij 2013, 16:24

Tomi, vedno išči napako najprej tam kjer si nazadnje nekaj delal in mislim da ima iRcar kar prav, saj si menjal blow off ventil.

Za potovanje na dopust si omisli enega Outbacka, pa ne bo problemov.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 03. Julij 2013, 16:41

Thomas22 napisal/-a:Tomi, vedno išči napako najprej tam kjer si nazadnje nekaj delal in mislim da ima iRcar kar prav, saj si menjal blow off ventil.
Če bi bil blowoff 'blokiran', bi tlak narasel, ko bi Tomi spustil gas ampak tega ni napisal. Pa tudi dvomim da bi se to zgodilo, ker vem da nekateri vozijo brez blowoffa in se to ne dogaja.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 03. Julij 2013, 22:09

Scooby.si je na morju trenutno, prihodnji teden pride nazaj.
Glede na opis problema, kot je že ircar napisal je najverjetneje problem v wastegate-u, ki se ne odpira sploh/pravilno, bodisi na wastegate-u ali pa v solenoidu, ki wastegate krmili. Solenoid se da bypassirat, za test oz. tudi vozit se da tako, samo se turbina bolj pozno zavrti, pa precej nizek boost daje; se pa ne rabiš živcirat, da bo kej narobe (če je problem samo v solenoidu).

Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Someonelost » 03. Julij 2013, 22:25

Zato pa mislim najbolj lepo avto zapeljat k scooby.si pa naj on lepo pogleda, raziskuje in obcuduje dokler ne najde v cem je problem. Nocem zdaj tu doma iskat in montirat dol stvari ker nisem mehanik.. Verjetno bo pa on sam imel en kup idej kaj bo.. dokler pa pride z morja bom pa tak pregledal vse mozno kaj bi lahko blo.
- Homer J Simpson

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 03. Julij 2013, 22:39

Če boš rabil kakšno branje kod iz ECU-ja, imam jaz nekaj teh OBD in SSM zadev.

D.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost