wrx vs. wrx sti
- tjordan1
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 345
- Kraj: Kostanjevica na Krki
Vse lepo in prav kar ste napisali,ampak z evri ga pa mal serjete.Imam sti,pa vse kar me košta je bencin,je pa tud res koliko kilometrov dela-š?res je da sem kupil vredu avto,in nimam nekih stroškov,če si ga lahko privoščiš ti ga seveda svetujem,ker boš nadvse zadovoljen,seveda če boš delal z pametjo.
je treba šparat,pa ni važn kolk košta.
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
No, ti jaz povem, da je tvoje mišljenje napačno.strojnik005 napisal/-a:Mogoče če ti vse k rit prnesejo ali pa da kradeš in lažeš potem ni problem, ampak na pošten način pa zna bit mal problem za 20let starga mulca.Boris napisal/-a:za 20 let starga mulca to valda ni problem.. ali pač
Res je, da kar se dogaja trenutno v Sloveniji je posledica tistega zgoraj ampak pri meni na srečo ni tako.
Te vabim na kavo, da se prepričaš
Na mesec sedaj naredim nekje med 900 in 1200kilometrov. Odvisno kje se dela. Lahko, da se gre v Trst, Benetke, Maribor, Murska sobota...., lahko pa cel mesec po Ljubljanitjordan1 napisal/-a:Vse lepo in prav kar ste napisali,ampak z evri ga pa mal serjete.Imam sti,pa vse kar me košta je bencin,je pa tud res koliko kilometrov dela-š?res je da sem kupil vredu avto,in nimam nekih stroškov,če si ga lahko privoščiš ti ga seveda svetujem,ker boš nadvse zadovoljen,seveda če boš delal z pametjo.
Še dobro.. Naslednjič se ga pa le vzdrži. Pač ne paše v take teme...pero999 napisal/-a:Ni letel na nubengaTo je biu omenjen samo tradicoinaln slovensk šport
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Tole je res grdo napisano. Jaz sem svojo kupil pri 21ih, bila je slabi dve leti stara, imam jo pa ze 4 leta, pa nisem nikogar oropal in tudi starsi mi niso dali niti evra ker tega ne podpirajo. Je pa res, da vsa cast tistemu, ki si tak avto privosci med studiranjem na faksu.strojnik005 napisal/-a:Mogoče če ti vse k rit prnesejo ali pa da kradeš in lažeš potem ni problem, ampak na pošten način pa zna bit mal problem za 20let starga mulca.Boris napisal/-a:za 20 let starga mulca to valda ni problem.. ali pač
-
Andrej
WRX:
Ja, udobnost res ni neka dobra lastnost impreze. jest sm bil do splita že kar polomljen. Res pa je, da nisem navajen tok dolgih voženj. Ampak, sej impreza ni narejena za udobje! Ima pa druge pozitivne lastnostni, k te prilimajo na sedež, in marsikdaj je to bolj fajn, kot pa udoben sedež na 500km potovanju. Ti pa priporočam tempomat, ker je res zoprno vozit z nogo na pol v zraku, da ne trošiš 20l, ko greš na daljšo pot.
Kakšne si pa že prej kej imel avte? da ne boš preveč pogumen in jo pustil v kakšnem drevesu sred ovinka....
Ostali pa - ne vem, zakaj tak halo okoli denarja. Dedcu se je povedalo, koliko to stane, in če ga to ni odvrnilo od nakupa, potem očitno ima dovolj za tako igračo. In če se financira sam, ata&mama, babi&dedi - zakaj je to važno?
Ja, udobnost res ni neka dobra lastnost impreze. jest sm bil do splita že kar polomljen. Res pa je, da nisem navajen tok dolgih voženj. Ampak, sej impreza ni narejena za udobje! Ima pa druge pozitivne lastnostni, k te prilimajo na sedež, in marsikdaj je to bolj fajn, kot pa udoben sedež na 500km potovanju. Ti pa priporočam tempomat, ker je res zoprno vozit z nogo na pol v zraku, da ne trošiš 20l, ko greš na daljšo pot.
Kakšne si pa že prej kej imel avte? da ne boš preveč pogumen in jo pustil v kakšnem drevesu sred ovinka....
Ostali pa - ne vem, zakaj tak halo okoli denarja. Dedcu se je povedalo, koliko to stane, in če ga to ni odvrnilo od nakupa, potem očitno ima dovolj za tako igračo. In če se financira sam, ata&mama, babi&dedi - zakaj je to važno?
+1irCAR81 napisal/-a:
Nekaj razlik med WRX in STI:
- avcs (variabilne odmične, wrx jih nima)
- bati
- turbina
- intercooler
- injektorji
- menjalnik
- podvozje (npr. prednje alu roke roke, amortizerji, vmeti)
- po vsej verjetnosti WRX nima zapor diferencialov
- zavore (spredaj in zadaj)
- in pa seveda tisto kar se opazi, izgled
V bistvu je razlika med WRX in STI, čeprav za nepoznavalca nikakršna skoraj taka kot med navadno 1.6 imprezo in WRX.
Poraba na tank je med 9 in 18 litrov, povprečna nekje 13, zavisi od količine mestne vožnje in načina. Načeloma tank drži 60 litrov in za vsak kilometer nad 380 si lahko vesel.
Kar se mehanikov tiče, če hočeš uraden servis potem Kržič, če ti je okey neuraden pa se obrni na scooby.si, majo kr neki zanimivih projektov za sabo (en izmed njih je tud moj twin scroll).
Povprečno porabo se, da zmanjšat na nekih 11-12l, če seveda nisi IrCar.
Glede mehanikov in predelav definitivno priporočam scooby.si
Vzdrževanje "ni problem", če ti je avto med glavnimi prioritetami in se pač odpoveš kakemu drugemu luksuzu. Tko da tudi mali ljudje lahko uživamo v STI-kah.
LpS
Impreza STI 2,1 stroker by SCOOBY.SI
To je res, pričakovati udobje pri takem avtu je pač nemogoče..msenjur napisal/-a:WRX:
Začel sem na Mazdi 2 1.3 pri kateri sta me oba gležnja bolela po 5ih kilometrih vožnje ( Premalo prostora, pač velik 190 in takrat sem bil še širok ), po cca. 10 mescih vožnje sem šel na A6 2.4, dosti pa vozim tudi A7 2.8 FSI.
Točno tega se bojim, da ne bom preveč pogumen in se stresel.. Ker zaenkrat moj stil vožnje je tak. Pač 166konjev in dober pospešek..
Drugače bi šel direktno na RS6 ter 450konjev.. Samo se mi vseenoo zdi, da bo bolje met en vmesn auto..
Impreza mi zgleda dosti velik auto zame, prostoren, oblikovno je NORA, turbina.. Gledal sem dosti drugih zadev ala Megan/Clio RS, Lancer EVO,... Pa me je vse pustilo hladnega.. Sploh kar se tiče notranjosti.. Se mi zdi, da ima Impreza notranjost še kar dobro izdelano napram prej naštetim..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost