Menjava avtoradia

Spremembe izgleda vozila, montaže avtoakustike, vgradnja alarmov, daljincev...
gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 954
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Menjava avtoradia

Odgovor Avtor: gore » 25. Julij 2008, 12:11

Subarujev avtoradio mi odpoveduje ... :twisted:

Odločil sem se za menjavo in to za Blaupunkta Victoria SD48. Sam sicer nimam jajc, da bi razdrl armaturo - pač zato, ker sovražim čričke, ki bi se mi pojavili. Zato raje poiščem koga, ki ve, kje je kakšen zatič. Je tukaj kakšen mojster - seveda za plačilo?

In še nekaj - omenjeni Blaupunkt (sicer ga še nimam) je menda malo drugačne velikosti kot Subarujev radio. Je pri montaži kakšen problem?

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 25. Julij 2008, 15:18

Peaty the guy iz scoobymods foruma je objavil en tak luštn članek... >klik<

Ne zgleda tko komplicirano, tud nekih novih čričkov s takim razdiranjem ne morš ustvarit. Vsaj men jih še ni ratal, pa sm podrl že kr neki armatur, pa not tlaču boga in pol... :lol:

Kar se tiče pa velikosti, je pa tvoj trenutni radio 2DIN, blaubunkotv pa polovico manjši, se pravi 1DIN. Če nočeš met pod radiem luknje, čez katero boš gledal v drobovje armature, ti priporočam, da nabaviš še predalček (vidiš ga lahko tud na zgornjem linku) in ga vgradiš istočasno kot radio. Gre za tovarniško (OEM) zadevo, tko da se ujema z armaturo. Kataloška številka naj bi bla 66128SA040, ampak raje še enkrat preveri...

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 25. Julij 2008, 17:02

Ne vem, če prav razumem tisti 2DIN. Moj radio je enojen - spodaj že imam predalček.
Prodajalec (za katerega sem imel občutek, da ve kaj govori) mi je dejal, da je pri Foresterju kar nekaj dela (2-3 ure), saj mora radio napeljati od zadaj. Če sem ga prav razumel (po telefonu), je to zaradi tega, ker je velikost Subarujevega prostora nekaj drugačna od standardne.
Znalo bi biti to celo res, saj se spomnim, da mi je tudi pri prejšnjem Foresterju radio čudno ven štrlel.

air_man
Uporabnik foruma
Prispevki: 69

Odgovor Avtor: air_man » 25. Julij 2008, 17:21

gore napisal/-a:Ne vem, če prav razumem tisti 2DIN. Moj radio je enojen - spodaj že imam predalček.
Prodajalec (za katerega sem imel občutek, da ve kaj govori) mi je dejal, da je pri Foresterju kar nekaj dela (2-3 ure), saj mora radio napeljati od zadaj. Če sem ga prav razumel (po telefonu), je to zaradi tega, ker je velikost Subarujevega prostora nekaj drugačna od standardne.
Znalo bi biti to celo res, saj se spomnim, da mi je tudi pri prejšnjem Foresterju radio čudno ven štrlel.
Pokliči kakšnega ki ve kaj dela, npr radiovili (lj), imajo tudi vse konzole (2din-1din) za skoraj vse modele vozil na zalogi, pa tudi kakšno besedo ali dve po telefonu jim ni težko izrečt ;-)

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 25. Julij 2008, 17:48

gore napisal/-a:Ne vem, če prav razumem tisti 2DIN. Moj radio je enojen - spodaj že imam predalček.
Jah, obstajata dve vrsti Subarujevih avtoradiev - ena je z vgrajenim changerjem za 6CD in je velikosti 2DIN, druga je obična in je standardne velikosti 1DIN, tko kot v vseh ostalih avtomobilih...

Napeljati od zadaj?? Sorry obstajata dve opciji za tega tvojga "majstra" - al ne ve kaj govori, al pa te hoče pa po domače rečen na suho nategnitm, da bi pokasiral več keša za kao dodatno delo... V oba svoja Subaruja sm do zdaj normalno spravil standarden 1DIN avtoradio. V Legacy-ju je šlo res mal na tesno s placom, v Foresterju pa ni blo prav nobenih problemov. Če je zmontirano tko kot treba, nima kaj štrlet.

Lahko upoštevaš tud air_man-ov nasvet, pa se zapelješ še do vilija. Je tud zastopnik za Blaupunkte, tud kšno dobro ceno zna narest...

BTW - lahko vprašam zakaj ravno Blaupunkt?

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 25. Julij 2008, 17:52

Pri meni (01) zadeva ni bila komplicirana. Kenwood je pasal med one kovinske gitre kot ulit (širina), samo prišraufal sem od strani štiri vijake in voila!
Mi je pa bilo všeč, da se pritrdi direktno na kovinska nosilca armature ker res močno drži.
Glede čričkov pa se tukaj po moje ni za bati, če si kolikortoliko nežen. Sem že štirikrat razdiral okoli radia in nisem nobnega črička spočel.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 25. Julij 2008, 19:30

Hja - ravno mojster Radiovili je tisti, ki mi je to govoril :roll:

Zanimivo - res imam v spominu, da je tudi pri prejšnjem Foresterju bil problem, da je nekako radio visel ven. Pa sem že kar malo pozabil, imam pa občutek, da je sedanji lastnik na dopustu in ga ne morem vprašati. Radio pa je bil Pioneer.
Ali je možno, da po globini nima dovolj prostora?

Sedaj pa res ne vem - bom vprašal še koga, ki to redno montira.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 25. Julij 2008, 19:36

NoFEAR napisal/-a: BTW - lahko vprašam zakaj ravno Blaupunkt?
Je po mojem mnenju edini, ki ustreza mojim zahtevam:
- čim boljši sprejem radia (to mi precej pomembno, ker se res vozim po vseh koncih in Vukojebinah)
- uravnavanje glasnosti s potenciometrom (reglerjem) in ne na tipke
- podpora modernim formatom (mp3 ...), čeprav roko na srce cdjev praktično ne poslušam - mogoče le občasno bi kaj spustil preko SD kartice.

Do sedaj pa Blaupunkta še nisem imel.
:oops:

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 25. Julij 2008, 20:13

gore napisal/-a:Hja - ravno mojster Radiovili je tisti, ki mi je to govoril :roll:

Zanimivo - res imam v spominu, da je tudi pri prejšnjem Foresterju bil problem, da je nekako radio visel ven. Pa sem že kar malo pozabil, imam pa občutek, da je sedanji lastnik na dopustu in ga ne morem vprašati. Radio pa je bil Pioneer.
Ali je možno, da po globini nima dovolj prostora?

Sedaj pa res ne vem - bom vprašal še koga, ki to redno montira.
:lol: Hja, pol pa ne vem... Si mi pa hkrati tud odgovoril, zakaj ravno Blaupunkt... Si pogledal še za kakšno drugo znamko? Alpine, Pioneer, mogoče še JVC? Sicer je v rangu med 100 in 150€ bolj mala izbira, ampak vseeno...

Lahko, da ti je v prejšnjem Foresterju radio malo visel iz luknje, sem že videl take montaže. Ampak v takem primeru 100% stojim za trditvijo, da ni bil dobro zmontiran. Velikosti avtoradijev sicer v globino niso standardizirane - določajo jih velikosti notranjih komponent, ampak so odstopanja pri radijih ki jih kupujejo povprečni uporabniki, zanemarljiva in skoraj ni možnosti, da bi bil radio prevelik v globino.

Gore, če te tolk skrbi za montažo, se lahko tud do mene prpelješ, pa bova skupi porihtala tko da bo OK... ;-)

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 26. Julij 2008, 05:45

Hvala za ponudbo, jo mogoče celo izkoristim ...
Imaš kakšen telefon (na ZS)?

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 26. Julij 2008, 06:16

Malo sem pobrskal - na nemškem forumu sem zasledil, da je razlika med DIN in JIN (kao Japonski IN). Težava naj bi bila predvsem pri blendah na sprednji strani radia. Mogoče je zato to štrlelo ven, spomnim se, da se je za kakšen centimeter videl pleh radia, spredaj pa je bila res (pre)velika blenda.
Ampak - sem popolni laik na tem področju.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 26. Julij 2008, 07:37

Res ne vem kaj ste (so) počeli. Tkole zgleda zmontiran radio v mojem foriju (ja, mal je prašno, j***t ga :lol:) :

http://www.subaru-slo.net/userpix/8_P7260192_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/8_P7260193_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/8_P7260194_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/8_P7260195_1.jpg

Kot lahko vidiš nikjer nič ne štrli, okol blende je na vsaki strani še cca. 2mm lufta. Lahko bil v dolžino (globino) daljši še za cca. 2cm, pa bi brez problema pasal v luknjo...

Tkole pravijo na forester forumu glede montaže v letnik '04:
subaruforester.org napisal/-a:Yes a standard DIN stereo should sit flush if properly fitted. You absolutely do not need to "cut the dash" - your installer is bullshitting you; I suggest looking for a different installer - or do it yourself, easy. I fitted a couple of year old Panasonic which I had already. I think I had to omit the clip-on bezel. It does not stick out and looks fine (except for being too shiny). Some of the current Sony range are a reasonable match for the colour of the silver dash, as I recall.
Sicer pa, če je blenda slučajno prevelika, pa se radio v skrajnem primeru montira brez, al pa se jo modificira tolk, da paše tja not...

Cifro maš na ZS.

bajker
Uporabnik foruma
Prispevki: 157
Kraj: Hribi

Odgovor Avtor: bajker » 29. Julij 2008, 12:36

Iztok, tukaj imaš moje izkušnje z menjavo. Kake hude štale ne moreš narediti, če greš sam menjat, meni je čisto dobro uspelo. Ti pa vsekakor priporočam kakega tipa, ki zna razdreti konzolo, ker če ti polomi jezičke, je pa štala. Mogoče pojdi k Maruclju, da ti razdrejo konzolo, potem pa greš k kakemu mojstru. Z odprto kozolo se da normalno peljati. Kar se tiče dimezij, pa se ne sekirat, prostor za radio je standarden in not spraviš vsak kolikortoliko standarden radio. jaz sem medtem menjal tudi (prednje) zvočnike, če bo čas, bom spisal kak članek.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 29. Julij 2008, 15:28

Nofear ma kaj je v Foriju manj prostora v globino za radio kot je v Legiju trojki?

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 29. Julij 2008, 15:45

Ne, prostora je velik več. Vsaj v modelih 98-02. Trojka je pa pravi pain in the ass... :roll: Edin kar mi je blo tam všeč je to, da si do zadnje strani avtoradija lahko pršu tud iz zgornje strani. V foriju to ne gre, zarad postavitve zračnikov...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov