4. Avtoslalom Šempeter 11.10.2009

Novosti na domačih in svetovnih tekmovanjih
Odgovori
Uporabniški avatar
schkorc
Uporabnik foruma
Prispevki: 48
Kraj: Prebold

Odgovor Avtor: schkorc » 08. Oktober 2009, 14:13

Očitno bo spet pestro. Trenutno je prijavljenih nekaj čez 50 tekmovalcev, kar nekaj prijav pa bo verjetno prišlo še danes (kot vedno zadnji dan :)). Torej predprijaviti se je mogoče še danes (četrtek) do 24h.

Še vedno lahko vprašate kar vas zanima. Večino informacij sicer najdete na naši strani ( www.amd-sempeter.si ), za voznike pa bo kot vedno vse kar je pomembnega povedano še zjutraj pred slalomom.

Tako kot prejšnjič bosta na progi po dva avtomobila, zato bodo tudi tokrat sodniki imeli zastave (rumene, rdeče) s katerimi bodo obveščali voznike na progi. Sicer se naj ne bi uporabljale prav pogosto, pa vseeno se.
Rdeča zastava VEDNO pomeni prekinitev dirke (takojšnja popolna zaustavitev) in nič drugega, rumena zastava pa opozarja na nevarnost (potrebno je zmanjšati hitrost in spremljati dogajanje na progi).

Avtomobilov, ki vozijo po progi se v nobenem primeru ne sme prehitevati! V primeru, da bi se zgodilo, da bi tekmovalec dohitel vozilo pred seboj, da ga bi oviralo, bo ponovil vožnjo.
Pa na čelade ne pozabiti (tisti, ki jo lahko prinesete). Sicer si jih posojamo med sabo, ampak je lažje, če ima vsak svojo. To so čisto navadne čelade od mopedov.
bojc T napisal/-a:Jao kva bi dal da bi mi en z zastavco pomahal kdaj moram zavit v cilj, nazadnje nism bil nikol zihr al grem en krog preveč al premal.

Drgač pa super, po prijavnici sodeč bo po moje ful velika udeležba :D
Ti pa imaš želje :). Počasi si boš želel, da bodo sopotniki dovoljeni, da boš lahko užival na sovoznikovem sedežu in te bo kdo drug vozil po progi :D....
Tudi jaz cel čas razmišljam v katerem krogu sem, da ne bo kak preveč ali premalo.... Ne vem jaz si štejem kakšno točko, ki si jo izberem (recimo tist Peugeotov servis, ali jamo) in ko grem tretjič iz jame zavijem na cilj... Seveda me pa lahko tudi unese to moje štetje :).
danci1973 napisal/-a:A je možno vozit z neregistriranin, popolnoma 'custom' vozilom?

D.
Če lahko za vozilo opraviš tehnični in potem dvigneš preizkušnje lahko sodeluješ. Načeloma bi šlo tudi, če bi vozilo imelo tekmovalno knjižico. Kakšen domač bugy brez vseh papirjev, pa žal ne.
irCAR81 napisal/-a:Ja, sej krog je enak k včasih? Samo start in cilj je drugače pa en krog več. ...
Res je, krog je tak kot včasih, le da se pelje 3 kroge (oziroma bo povedano zjutraj na sestanku voznikov, če bi slučajno, zaradi števila tekmovalcev, bil kak krog dodan).

Aja pa lepo, da boš spet prišel peljat ;).

Še bistrija bi rad prepričal, pa mi ne uspeva najbolje :D.

LP, Primož

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 08. Oktober 2009, 14:38

danci1973 napisal/-a:A je možno vozit z neregistriranin, popolnoma 'custom' vozilom?
Am če ni preveč custom, daš iz svojga avta tablce gor, sam zdej k si povedu je že prepozn. :P
schkorc napisal/-a:Še bistrija bi rad prepričal, pa mi ne uspeva najbolje :D.
Njega kr lepo pust, ker mi bo feltne z gumam posodu, če ga kej preveč ne ujezim vmes. :)

Uporabniški avatar
bojc T
Član Subaru kluba
Prispevki: 1462
Kraj: Nožice

Odgovor Avtor: bojc T » 08. Oktober 2009, 15:35

Ne me narobe razumet, sej znam tud jest štet do tri, sam k padm not na slalomu me mal zmede in pol nism zihr. No sej pomoje nism edini :D
Drgač pa upam da bo lep vreme ... :D
Lp

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 08. Oktober 2009, 15:39

irCAR81 napisal/-a:
Am če ni preveč custom, daš iz svojga avta tablce gor, sam zdej k si povedu je že prepozn. :P
Heh, mislil sem na tole zadevo... Dvomim, da bi šlo skozi. :D

D.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 08. Oktober 2009, 15:45

danci :zjz "avtoslalom" :D

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 08. Oktober 2009, 15:45

bojc T napisal/-a:Ne me narobe razumet, sej znam tud jest štet do tri, sam k padm not na slalomu me mal zmede in pol nism zihr. No sej pomoje nism edini :D
Drgač pa upam da bo lep vreme ... :D
Nisi edini. Na vsaki krožni dirki majo karo zastavo. Mislm da bi blo tud kle fer, da bi ti zadn krog pomahal.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 08. Oktober 2009, 16:21

Ja lahk je tud traktor. Glede na to da nima vzmeti, pa da je sam za enga. :P

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 08. Oktober 2009, 16:22

subi92 napisal/-a:danci :zjz "avtoslalom" :D
Štiri kolesa + volan + sedež = avto... :54423 Je pa res, da bi ga hudo težko registriral. :D

Nič ne de, morda pa pridem kar s karavanom. ;-)

D.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 08. Oktober 2009, 16:24

irCAR81 napisal/-a:Ja lahk je tud traktor. Glede na to da nima vzmeti, pa da je sam za enga. :P
A traktorji tud niso dovoljeni!? :shock: Torej odpadejo vsi TDi-ji in ostali dizli? :-P

D.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 08. Oktober 2009, 16:49

Hehe, drgač je pa tale vaš gokard čist nora zadevca. Bi blo fino vidt kako se pelje na eni AS progi.

Uporabniški avatar
dawet
Uporabnik foruma
Prispevki: 329

Odgovor Avtor: dawet » 08. Oktober 2009, 18:23

@ircar:

ker si v diviziji 2 in bi jz zelo rad videl, da premagaš golfa II gti (x-hair), lahk dobiš tud moje 17ke z semi slick gumami... ti ne bo treba dat noge z gasa sploh :-)

lp

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 08. Oktober 2009, 18:28

Super ponudba dawet. Golfa bo težko premagat, sem par postov nazaj preuču situacijo. Model pele dobr + zadnjič se je super izkazal, realno gledano bo z mojim avtom težka...

Stvar je pa taka: _BiStRi_ mi je oblubu goodyearke na ultraleggera '17 - za dež bojo super, mogoče clo boljše kot semi slicks. V primeru suhe ceste pa z VESELJEM sprejmem tvojo ponudbu!! Tko da če lahko s sabo vzameš bom mel dvigalko v prtlažniku. :)

Uporabniški avatar
dawet
Uporabnik foruma
Prispevki: 329

Odgovor Avtor: dawet » 08. Oktober 2009, 18:34

Ok, jih bom vzel s sabo :-)

Uporabniški avatar
bojc T
Član Subaru kluba
Prispevki: 1462
Kraj: Nožice

Odgovor Avtor: bojc T » 08. Oktober 2009, 18:41

Em če se ne motim bi padel s semi slick v predelano klaso :?: :?
Lp

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 08. Oktober 2009, 18:45

Gume morajo biti homologirane za cestni promet (oznaka DOT ali homologacijska
številka ob oznaki E). Prepovedane so »Street Legal Racing« gumeSEMI
SLICK.

Zdej če ma DOT in ob oznaki E, je ok. :P

Odgovori