Rally Saturnus 2009

Novosti na domačih in svetovnih tekmovanjih
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8747
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 07. Maj 2009, 20:09

spaljeni napisal/-a: Nism reku da rabiš klub samo še kar ne razumeš da tudi če te "opazijo" ti ne bo nucalo ama nič. Poglej si jerama pa logarja oba sta začela z garaža teami pa ne boš verjel še kr z istimi ljudmi dirkata dajeta pa še vedno po večini svoj denar.
V motošportih vedno daješ svoj denar, razen če si v čisti špici, tisto kar dajo sponzorji je vedno premalo, tako da s tem se je treba sprijaznit.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 07. Maj 2009, 20:14

Žal smo premajhen trg to se vidi iz primerov, ki jih je spaljeni opisal. Jeramu nič ne pomaga pa je zanesljivo eden najhitrejših mlajših (26 let ima če se ne motim) voznikov v Evropi.
Še vedno se preganja s Fiesto tako kot že dve sezoni prej. Z ekipo so imeli v načrtu letos s Cliom R3 pa očitno nič ni iz tega, škoda.

Je pa res, če bi fovšija gorela bi bila cela Slovenija v ognju - pa ne mislim vas tukaj na forumu ampak na splošno.

Vem iz lastnega primera že pred davnimi časi l. 93 smo imeli ekipo za nastope s formulo ford z že obljubljenim denarjem za celo sezono srednjeevropskega pokala, pa nam je vsa sredstva pred nosom s svojim lobiranjem, sedanji zelo znani AŠ-ovec pobral s pladnja.

Toliko o fovšiji, samo mladim dirkačem, ne, to pa ne...

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 07. Maj 2009, 20:33

Dokler bo medijsko tako slabo pokrito, do takrat ti noben ki si želi vsaj malo povrnjenega vložka ne bo vlagal v avtomotošport, dokler bo bolj važno da se loptu brca in predvaja posnetke od vseh slo vasi kjer brcajo med seboj, do takrat ko ne bo enega konkretnega prispevka iz DP v rallyu, ghd, ali chd, do takrat je škoda sanjarit o kakšnih začetkih...redki so tisti ki jim uspe nahecat sponzorje, ter svoje malo bogatejše družine, da svoj podjetniško prislužen denar mečejo v jamo brez dna-racing ;-)

Jst sem kar nekaj prostega časa v minulih letih namenil iskanju kakšnega pokrovitelja, enkrat sem se "skoraj" že dogovoril za generalnega pokrovitelja, ko je bil seicento cup, pa bi me vse skupaj prišlo 7k eur cela sezona in vse kompleto, pa je le ta odpovedal...spomnim se kar nekaj oddanih prošenj ki so naletela na gluha ušesa, enkrat so mi ponudili pri shellu par litrov olja :-P No potem sem malo odrastel in se sprijaznil z tem, da dokler nimaš kakšne poštene firme za seboj z katero si po možnosti poslovni partner, katere si eden boljših odjemalcev, takrat lahko malo skombiniraš in vložiš svoj denar ter promoviraš svojo firmo, ter svojega poslovnega partnerja malo ožameš sebi v prid (beri: dobiš konkretnega pokrovitelja).

:D

Do takrat pa...raceland, in podobne zadevščine, svoj lastni denar, ter kredite, pušinge in podobne reči jst za racing ne bom jemal, pa sanjam o njem že nekje od 5 razreda osnovne šole in mi zadeva veliko veliko pomeni, pa lepo poglej ga z glavo čez zid se ne da...niti ni nuja za to revščino od slo avtošorta kjer se jih 5 pelje po pisti vsak v svoji klasi...eh :roll:

Lp

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 07. Maj 2009, 20:56

BIStRI -

Katerega leta pa si nameraval nastopati v Sei.pokalu, mogoče l.2000?

Moja izkušnja iz leta 1999, ko sem kupil novega in odpeljal celotno sezono v pokalu moram reči, da sem pušnil cca., če preračunam v vevrčke 10 tisoč v vsoti je tudi avto + denar sponzorjev cca 2000 evrov. Sam sem zlo šparov. Se spomnem legend kot so bili Pavlič, Milosavljevič, Grad, Udovč pa še kakšen, so tisto sezono zapravili vsak cca. 25 tisoč preračunano iz takratnih DEM. So šli v take detajle...tudi nelegalne, za katere mi iz vasi zvemo kakšno leto kasneje :-) .V skupnem točkovanju na koncu sezone pa niso bili veliko pred mano, to mi je pa še danes uteha.

Se pa tega tudi sam ne grem več ( želja pa je in bo vedno imeti avto z 200 + konji), tudi otroke ne vzpodbujam preveč, čeprav bom v kratkem kupil kakšen kart, malo za hec, da se gremo ene parkrat pelat na let, da vidijo in občutijo kaj dela fizika.

spaljeni
Uporabnik foruma
Prispevki: 64
Kraj: Zagorje ob Savi

Odgovor Avtor: spaljeni » 07. Maj 2009, 21:08

Če smem prašat kako se pa pišeš ko si iz trojan :)

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 07. Maj 2009, 21:13

Huh, leta se ne spomnem, bilo pa je prvo sezono ko je Valant pokupil vse avte nazaj in jih "rental", stroškovno je bilo to takrat okoli 800k sit na sezono z kompletno asistenco, nekaj pa sem še dodal za vse ostale stroške...

Drugače pa me itak prime vsako leto malo bolj na začetku sezone, tako tudi letošnjo, čeprav z vsakim letom sem bližje/hitreje enakemu zaključku :D

Kar se pa pogulfanih seicentov tiče se pa spomnem marsičesa ja, sicer spremljam "od blizu" chd in ghd že od malih nog, mi je ljubše kot rally...

Imam pa željo kdaj pripraviti avto tako ljubiteljsko v grupi F, pa odpeljat nekaj GHD jev letno, samo če bo to kdaj...bo treba skoraj prej na lotu zadet...pa verjetno še vedno nebi svojega lastnega denarja v večini hotel dati...ker je itak minus na koncu, kakorkoli obrneš :-P

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 07. Maj 2009, 21:19

picinni napisal/-a:So šli v take detajle...tudi nelegalne, za katere mi iz vasi zvemo kakšno leto kasneje :-) .V skupnem točkovanju na koncu sezone pa niso bili veliko pred mano, to mi je pa še danes uteha.
Dej kakšen tak detajl napiš pls.

spaljeni
Uporabnik foruma
Prispevki: 64
Kraj: Zagorje ob Savi

Odgovor Avtor: spaljeni » 07. Maj 2009, 21:26

jah motorjev se kao naj nebi dotikalo in karoserije naj nebi povarilo . Word has it da je od miča milosavljeviča sei mel krepko čez 100 konjev

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 07. Maj 2009, 21:33

irCAR81 napisal/-a:
picinni napisal/-a:So šli v take detajle...tudi nelegalne, za katere mi iz vasi zvemo kakšno leto kasneje :-) .V skupnem točkovanju na koncu sezone pa niso bili veliko pred mano, to mi je pa še danes uteha.
Dej kakšen tak detajl napiš pls.
Bom kdaj ob kaki kawi povedal.

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 07. Maj 2009, 21:35

spaljeni napisal/-a:jah motorjev se kao naj nebi dotikalo in karoserije naj nebi povarilo . Word has it da je od miča milosavljeviča sei mel krepko čez 100 konjev
Bo kar držalo, pa od kakšnega druzga tut. Sej na pisti nismo imel šanse proti tem pacientom v hrib k so bila jajca v igri smo bili kar konkurenčni.

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 07. Maj 2009, 21:36

BIStRi- ja pol je bilo leta 2001, če se prov spomnem.

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 07. Maj 2009, 21:39

spaljeni napisal/-a:Če smem prašat kako se pa pišeš ko si iz trojan :)
Kdo si pa ti k si iz Zagorja?

P.S. Imaš ZS

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 07. Maj 2009, 21:44

Malora, ste se razpisali. Tudi iz lastnih izkušenj lahko povem, da dirkanje še zdaleč ni pocen, nič ne dobiš tudi če si državni prvak.

Tule je trening Logarja pred Saturnusom: http://www.youtube.com/watch?v=-FAllZBRs7k.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
jayz
Uporabnik foruma
Prispevki: 466

Odgovor Avtor: jayz » 07. Maj 2009, 22:06

_BiStRi_ napisal/-a:Dokler bo medijsko tako slabo pokrito, do takrat ti noben ki si želi vsaj malo povrnjenega vložka ne bo vlagal v avtomotošport, dokler bo bolj važno da se loptu brca in predvaja posnetke od vseh slo vasi kjer brcajo med seboj, do takrat ko ne bo enega konkretnega prispevka iz DP v rallyu, ghd, ali chd, do takrat je škoda sanjarit o kakšnih začetkih...redki so tisti ki jim uspe nahecat sponzorje, ter svoje malo bogatejše družine, da svoj podjetniško prislužen denar mečejo v jamo brez dna-racing ;-)

Jst sem kar nekaj prostega časa v minulih letih namenil iskanju kakšnega pokrovitelja, enkrat sem se "skoraj" že dogovoril za generalnega pokrovitelja, ko je bil seicento cup, pa bi me vse skupaj prišlo 7k eur cela sezona in vse kompleto, pa je le ta odpovedal...spomnim se kar nekaj oddanih prošenj ki so naletela na gluha ušesa, enkrat so mi ponudili pri shellu par litrov olja :-P No potem sem malo odrastel in se sprijaznil z tem, da dokler nimaš kakšne poštene firme za seboj z katero si po možnosti poslovni partner, katere si eden boljših odjemalcev, takrat lahko malo skombiniraš in vložiš svoj denar ter promoviraš svojo firmo, ter svojega poslovnega partnerja malo ožameš sebi v prid (beri: dobiš konkretnega pokrovitelja).

:D

Do takrat pa...raceland, in podobne zadevščine, svoj lastni denar, ter kredite, pušinge in podobne reči jst za racing ne bom jemal, pa sanjam o njem že nekje od 5 razreda osnovne šole in mi zadeva veliko veliko pomeni, pa lepo poglej ga z glavo čez zid se ne da...niti ni nuja za to revščino od slo avtošorta kjer se jih 5 pelje po pisti vsak v svoji klasi...eh :roll:

Lp
se kar vse strinjam z vami fantje, tudi meni to veliko pomeni samo kredita za dirke to pa ne... je treba tud žvet :cool: mogoče pa bo enkrat kaka sezona rallya (tiha življenska želja) ni še v vidiku ampak kot pravijo upanje ne umre :D

valant je ustanovil pokal seicento leta 2003 in takrat sem za eno sezono tudi jaz napraskal, blo je pa kar na tesno, žical doma pa poslal miljon enih prošenj... na koncu sem dubu sponzorjev za ene 3 dirke, vse ostalo sem pa sam kril... tko to je

mi je bil pa pokal res všeč, sploh za tak denar kot smo mi vozili, dirka je bila 70k sit in to je bila renta, gume, bencin, mehaniki, .... skratka d best, to sedaj manjka in to zelo. Jaz mislim da bi se takoj odločil še za kako sezono po taki diskontni ceni :lol:
aja pa kavcija je bla za celo sezono 200k sit, in ker sem šel na min stroškov pa hotu to nazaj dobit, sem valda mogu tud tko pelat, mal z rezervo kdaj pa v gužvi se tud bol umikat da ni spokal, ker pol bye bye €€€

ne lotim se pa dirkanja sedaj tudi zato ker se povsem zavedam s kakim denarjem moraš it v to, pa ne gelde na to če je yugo al pa polo al clio... skratka preveč zaenkrat, neki na pol je pa res brezveze k pol to ni nič, žal

zdej sem se pa zadovoljil z imprezo GT, pa en driftalnik za gume žgat sm si s frendom omislu (izjemno pocen zadeva napram rally sceni). lih tok da se dogaja pa da mal andrenalin šiba po žilah

vidim da se mormo še v živo spoznat pa da kako rečemo na te teme, se mi zdi da bi si mel kej za povedat :D no sej mogoče se pa odpelemo kak brzinc pogledat skupi pa mal pokomentiramo in pametujemo da bi se pa mi še mal bolš čez ta fogl prpelal :cool:

Uporabniški avatar
jayz
Uporabnik foruma
Prispevki: 466

Odgovor Avtor: jayz » 07. Maj 2009, 22:08

ups, valant je ustanovil pokal že prej ampak je 2003 bil junior cup (do 23 let) in takrat je pokupil vse avte, da so bili enako pripravljeni in smo jih vsako dirko lahko tudi menjali, tako da to ni bil izgovor

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov